karuselli_tpsristeily.jpgkaruselli_seuraavapeli_tpskalpa.jpgkaruselli_tpslounas.jpgkaruselli_tps_shop.jpgkaruselli_kausikortti.jpgkaruselli_midas.jpg
Seuraava kotiottelu
TPS - KalPa KE 11.12. 18:30 OSTA LIPUT
14.1.2016

DAVE SPINAN LÄÄKKEET JYPIN KAATOON

TPS saa perjantaina vieraita Jyväskylästä. Tarkoituksena on antaa JYPille samanlainen selkäsauna, jonka Sport sai keskiviikkona kokea. Dave Spinan luotto omiin on kova.

− Uskon, että voimme voittaa heidätkin isosti. Olemme pelanneet hyvin kärkijoukkueita vastaan, ja itse asiassa kompuroineet huonompia vastaan. Meidän ei pidä antaa heille momentumia. Pitää pelata järkevästi ja tehokkaasti, ja aloittaa peli myös niin, Spina sanoi.

Joukkueet ovat kohdanneet kahdesti aiemmin tällä kaudella. JYP haki pisteet Turusta ensimmäisessä kohtaamisessa lukemin 1−4, ja toisen Palloseura vei nimiinsä Jyväskylässä numeroin 0–4.

Kolmantena sarjataulukossa oleva JYP tulee varmasti kovaa päälle. Spina tietää kuitenkin, miten vierasjoukkue taltutetaan.

− He pelaavat todella kovaa, ja he ovat onnistuneet viime aikoina. Meidän pitää pelata yksinkertaisesti ja päästä puolustajien taakse. Pitää saada hyvää fiilistä pienistä voitoista pelin sisällä.

Lähelle nopeusennätystä

Keskiviikon kaltainen peli ei tosiaankaan tekisi pahaa JYPiäkin vastaan. Tepsi voitti Sportin peräti 8–1. Ottelun lopussa TPS teki sarjan historian toiseksi nopeimmat neljä maalia, kun Tomi Kallio ja Oskari Siiki osuivat kaksi kertaa mieheen vain minuutin ja seitsemän sekunnin sisään.

– Oli mahtavaa. Saimme onnistumisia monilta eri pelaajilta. Oli hyvä huomata, että kaikilla oli tunne siitä, että he pystyvät tekemän maalin. Meillä oli tuuriakin mukana, Spina kertasi.

Spina itse oli ottelun herra ja hidalgo. Jenkkihyökkääjä latoi taululle tehot 2+3.

− Aina on mukava saada onnistumisia. Joskus saatan pelata paremminkin, mutta en vain tee maaleja. Eilen sain paljon hyviä syöttöjä jätkiltä, mies sanoi nöyrästi.

Hyvä lääke JYPin kaatoon olisi toimiva ylivoimapeli. Se näyttäisi olevan kunnossa, mikäli katsotaan keskiviikon tilastoja. TPS teki maaleistaan kuusi miesylivoiman aikana.

– Pelasimme vastustajan ulos ylivoimalla. Saimme paljon vetoja kohti maalia, ja ne alkoivat mennä sisään. Oli mukava pelata, Spina hehkutti.

130116_sport-17.jpg

Tasaista suorittamista

Dave Spina pelaa ensimmäistä kauttaa Tepsissä. 32-vuotias entinen SaiPa-peluri ylistää Turkua.

− On ollut mahtavaa. Perheeni rakastaa tätä paikkaa ja tykkäämme ihmisistä täällä.

Spina on tärkeä palanen Tepsin pelissä. Hän on iskenyt tällä kaudella tehot 13+15, ja on Palloseuran kolmanneksi paras pistemies. Vastuuta hyökkäyksestä on tullut rutkasti varsinkin Lauri Tukosen ja Eric Perrinin loukkaantumisten myötä.

− Joillekin pelaajille totuttautuminen uuteen joukkueeseen saattaa viedä viikon, joillain kuukausia. Itse olen pelannut mielestäni tasaisesti. Nyt, kun meillä on tärkeitä pelaajia sivussa, olen saanut suurempaa vastuuta hyökkäyspelaamisesta, Spina kertoi.

– Joka ilta, kun puen TPS-paidan päälle, annan kaikkeni ja pelaan niin hyvin kuin mahdollista.

TPS–JYP alkaa perjantaina HK Areenalla kello 18.30. Tervetuloa!

Teksti: Leo Jaakkonen