karuselli_tpsristeily.jpgkaruselli_seuraavapeli_tpskalpa.jpgkaruselli_tpslounas.jpgkaruselli_tps_shop.jpgkaruselli_kausikortti.jpgkaruselli_midas.jpg
Seuraava kotiottelu
TPS - KalPa KE 11.12. 18:30 OSTA LIPUT
30.11.2015

Jani Forsström viihtyy Turussa

Puolustaja Jani Forsström pelaa Tepsissä ensimmäistä kauttaan. Lahdesta kotoisin oleva Forsström sanoo, ettei ole ehtinyt turkulaistua.

TPS:n pelit jatkuvat tiistaina CHL:n puolivälieräkamppailulla, kun Rauman Lukko saapuu vieraaksi HK Areenalle. Joukkueet kohtasivat viimeksi liigaottelun merkeissä sunnuntaina 22. marraskuuta. Silloin Tepsi oli kotonaan parempi lukemin 3−1.

Jani Forsström odottaa puolivälieriltä kovia otteita.

− Tasaista kamppailua, samanlaista kuin viikko sitten Turussa, Forsström valottaa mietteitään.

TPS pelaa tämän kauden CHL:n pudotuspeleissä jo toista kertaa suomalaisjoukkuetta vastaan. Ensimmäisellä playoff-kierroksella vastassa oli JYP. Edellisellä kierroksella kaatui norjalainen Storhamar.

Mutta onko peli erilaista, jos vastassa on ulkomaalainen joukkue? Forsströmin mukaan ei juurikaan.

− Samaa jääkiekkoa sitä muissakin maissa pelataan.

Forsströmin mielestä CHL tarjoaa hienon tilaisuuden saada pelata pudotuspelejä kesken liigakauden. Myös vieraspelit ulkomaille ovat olleet miehen mieleen, joskin reissaamine on ollut raskasta.

− On ollut mukava päästä reissaamaan Keski-Eurooppaan ja viimeksi Norjaan. Ne ovat olleet hienoja kokemuksia, Forsström sanoo.

− Mutta on se raskasta, kun kolme päivää uhraa yhteen vieraspeliin.

Murre ei ole tarttunut

Jani Forsström on tuore turkulainen. Hän on pelannut suurimman osan urastaan synnyinkaupunkinsa Lahden Pelicansissa. Viimeiset pari kautta mies viihtyi Mestiksessä Mikkelin Jukureissa ja sitä ennen Ruotsissa ja Italiassa.

Miten kausi on lähtenyt 29-vuotiaan puolustajan mielestä käyntiin?

− Ihan ok. Paremminkin voisi pelata. Odotuksiin nähden olen pelannut mielestäni hyvin.

Forsström on tehnyt tällä kaudella yhden maalin ja antanut syötön kolmeen osumaan. Vastuuta 186-senttinen puolustaja on saanut hieman reilut viisitoista minuuttia ottelua kohden.

Mies sanoo, että Turun murre ei ole vielä ehtinyt tarttua.

− Meillä on ollut kova pelitahti, niin en ole ehtinyt turkulaistua sen enempää. Olen kyllä viihtynyt Turussa.

Forsströmin pelaa Tepsissä puolustavan puolustajan roolissa. Vastuuta tulee etenkin alivoimalla ja 5 vastaan 5 -pelissä. Rooli kentän ulkopuolella ei ole miehen itsensä mukaan äänekkäimmästä päästä.

− Olen sellainen rauhallisempi kaveri. Meillä on paljon kokemusta kopissa. Kokeneemmat äijät ovat äänessä, ja nuoremmista ehkä Virtasen Jonne.

Raudanluja kokemus onkin eittämättä yksi Tepsin vahvuuksista tällä kaudella. Kokeneiden kehäkettujen mukana olo on Forsströmin mukaan ehdottomasti hyvä asia.

– Jollain meistä on kokemusta olympiafinaaleista, jollain mm-finaaleista. He ovat ennenkin olleet kovissa paikoissa.

Tämän kauden Tepsiä kuvaa Forsströmin mielestä parhaiten termi ”taisteleva”. Kokeneen joukkueen tavoitteet ovat tietenkin korkealla. Forsströmin henkilökohtainen tavoite on jatkaa omia tasaisen varmoja peliotteita ja parantaa niitä kauden loppua kohden mentäessä.

– Kevättä kohti, Forsström päättää.

Teksti: Leo Jaakkonen

Forsström.jpg