karuselli_kunonaika.jpgkaruselli_tps_shop.jpg
5.5.2014

UUDISTUNUT. TURKULAINEN. TPS

Turun Palloseuralla on arvokkaita perinteitä ja kaunis mustavalkoinen seura herättää tunteita urheilukansassa nyt ja aina. Tulevalla kaudella HC TPS lähtee hakemaan kirkkaampaa menestystä ja nostamaan urheilullista ilmettään pitkälti turkulaisin voimin.


Tällä hetkellä joukkueen kokoonpanossa on kaikkiaan 36 pelaajaa: 4 maalivahtia, 13 puolustajaa ja 19 hyökkääjää. Näistä peräti 23 pelaajaa on joko Turun Palloseuran, TuTon, Kiekko-67:n tai Salo HT:n kasvatteja.

 


Merkittävän määrän kokemusta ja kiekollista osaamista joukkueeseen tuo etenkin TPS-kasvatti Petteri Nummelin, jonka mittava ura niin maajoukkueessa kuin seuratasollakin hakee vertaistaan ja hän tulee olemaan taatusti yksi TPS:n kiekollisen pelin johtohahmoista.
Turun Palloseuran ensi kauden joukkueessa on myös muutama paluumuuttaja. Yksi näistä on 21-vuotias Kristian Järvinen, joka palasi kahden Kouvola-vuoden jälkeen takaisin Tepsiin entistäkin parempana maalivahtina.
Ratkaisuvoimaa TPS:n hyökkäykseen tulevien kahden kauden aikana tuo voimakastahtoinen ja kiekollisesti lahjakas Lauri Tukonen. Urallaan pääosin Liigassa pelannut oikealta ampuva laitahyökkääjä on kerryttänyt pistepottiaan kahdeksan kauden aikana 163 tehopisteen verran.
Yksi TPS:n uusista pelaajista on monille vielä toistaiseksi tuntematon Miro Keskitalo, joka siirtyi Turun Palloseuraan 3-vuotisella sopimuksella Jokereista. Lupaava puolustaja uskoo, että hänellä on annettavaa TPS:lle.
TPS:ssä edellisen kerran kaudella 2004--2005 pelannut ja SM-liigassa lähes 300 ottelua pelannut Lassila on kolmen edellisen kauden aikana pelannut ulkomailla pääosin KHL:ssä. Vuonna 2011 Suomen maajoukkueessa MM-kultaa voittanut Lassila päätti viime kautensa vahvoilla esityksillä SHL:ssä.
Ensi kaudella TPS:n riveissä nähdään monta turkulaista, joista yksi on Turussa syntynyt ja kasvanut Mikko Lehtonen. Puolustaja pelasi viime kauden lainalla toisella puolen Aurajokea, mutta palasi täksi kaudeksi Palloseuraan tähtäimenään läpimurto Liigassa.
Toukokuun alussa TPS-organisaatiossa aloittanut valmentaja Mikko Haapakoski kertoi ensivaikutelmiaan TPS:n tulevan kauden joukkueesta tuoreeltaan ensimmäisten yhteisten jäätreenien jälkeen.
Perinteinen Turun Palloseura lähtee ensi kaudella hakemaan kirkkaampaa menestystä ja nostamaan urheilullista ilmettään pitkälti suomalaisin ja etenkin turkulaisin voimin. Joukkueen nimekkäimpiä paluumuuttajia ovat mm. maalivahti Teemu Lassila ja puolustaja Petteri Nummelin.