karuselli_kunonaika.jpgkaruselli_tps_shop.jpg
8.2.2015

Ulkojäätapahtuma toi Parkille vilinää

TPS:n ja Turun Sanomien järjestämä lauantain ulkojäätapahtuma Parkin kentällä keräsi paikalle mukavasti yleisöä. Monelle päivä oli ikimuistoinen.

Ulkojäätapahtuma alkoi TPS:n liigajoukkueen harjoituksilla, joita iso joukko tuijotteli kaukalon takaa. Polttareitaan tapahtumassa juhlinut Niko Virta sai yllättäen maalivahdin vermeet päälleen: mies laitettiin torjumaan liigajoukkueen rankkareita maaliin treenien päätteeksi.

– Kyllähän nuo kiekot sen verran kovempaa tulivat verrattuna kolmosdivariin, ettei siinä paljoa kerennyt kättä heilauttaa. En pelaa normaalisti maalissa, mutta käyn kyllä silloin tällöin treeneissä ottamassa kiinni kiekkoja, Virta naureskeli yhteiskuvan jälkeen.

10960754_10153110029859433_482874130_o.jpg

Treenien jälkeen TPS:n pelaajat siirtyivät jakamaan nimikirjoituksia pukukoppikäytävälle, josta kiertelevä väkijoukko pääsi hakemaan nimikirjoituksia. Eero-pojan mielestä oli kiva tavata pelaajia ja saada nimikirjoituksia. Keltapaitaisen pojan kypärässä komeili kierroksen jälkeen ihailtava määrä pelaajien nimmareita.

– Näin lehdessä mainoksen tästä tapahtumasta. Meillä oli Turku-liigan ottelu aamupäivällä, jonka jälkeen jäimme tänne. Tämä on mukava tapahtuma ja varsinkin todella tärkeä junioripelaajille, kun he pääsevät juttelemaan, tapaamaan ja hakemaan nimmareita pelaajilta, Eeron isä Juha Vuorinen kertoo.

TPS:n kapteeni Petteri Nummelin ehti toivoa nimmareiden kirjoittamisen ohella, että tällaisia tapahtumia pitäisi olla ehdottomasti enemmän:

– Mitä nyt olen tässä jutellut ja tavannut ihmisiä, niin kaikki ovat olleet innoissaan. Täällä kuitenkin fanit ja kannattajat pääsevät lähelle meitä. Ei aina tarvitse olla sitä asetelmaa, että he ovat katsomossa ja me vain jäällä. Päästään eri tavalla tapaamaan.

10960903_10153110029949433_1037157095_o.jpg

Pitkin Parkin jääkenttää viiletti luistelijoiden lisäksi myös Silja Linen Harri Hylje, Ronald McDonald sekä Mehukatti. Kentän kulmassa Intersport Länsikeskuksen lämäritutka keräsi HK:n makkarapisteen lisäksi jonoa. Iltapäivän kovin tulos kello kahteen mennessä oli 126 km/h.

Auran Aaltojen telttarakennelmassa tapahtumaa juonsi mustavalkoinen ääni Markku Silvennoinen. Ennen kuin Silvennoinen heitti itse luistimet jalkaansa ja lähti koittamaan, onnistuuko kiekon laittaminen TPS:n juniorimaalivahtien ohi, hän kertoi olevansa tyytyväinen tapahtuman tunnelmaan.

– Tällaisten tapahtumien järjestäminen on tärkeää. Täällä on paljon lapsia ja heillehän tätä hommaa tehdään, sillä he haluavat päästä näkemään idoleitaan. Lämmittää mieltä nähdä täällä näin paljon porukkaa ja mustavalkoista väriä, Silvennoinen hymyilee.

10969388_10153110029339433_231811261_o.jpg

Kuvat: Lotta Lybeck

Teksti: Jessi Ristilä