karuselli_kunonaika.jpgkaruselli_tps_shop.jpg
15.8.2014

TPS:n kapteenisto kaudella 2014-2015

TPS:n kapteenisto kaudelle 2014-2015 on valittu. C:tä rinnassaan kantaa Petteri Nummelin, ja varakapteeneina toimivat Marko Virtala ja Lauri Tukonen. 

Petteri Nummelinille kapteenin pesti on jokseenkin tuttu, sillä 41-vuotias turkulainen oli 2000-luvun taitteessa Sveitsin liigaa pelaavan Davosin kapteeni, Luganossa konkaripuolustaja kantoi varakapteenin A:ta kaudesta toiseen ja lisäksi hän kipparoi Suomen maajoukkuetta MM-kisoissa keväällä 2001 sekä viime joulukuussa EHT-turnauksessa.

 - Kyllä kapteeniudesta hieman oli puhetta etukäteen, mutta ainahan se on silti positiivinen yllätys. Ei se mua kuitenkaan millään tavalla muuta, sillä oma itsensä pitää siinäkin tehtävässä olla, Nummelin kommentoi.

Kapteenina tulee keskusteltua enemmän valmennuksen kanssa sekä toimittua tietynlaisena linkkinä valmentajien ja pelaajien välillä. Tuo nyt ei toisaalta ole mulle mitenkään vierasta, sillä ainahan mä siellä muutenkin olen äänessä, Nummelin tuumasi ripaus tuttua huumoria äänessään.

Puolustaja kuitenkin korostaa, että vasta vaikeissa paikoissa kapteenia todenteolla tarvitaan.

 - Silloinhan on helppoa olla kapteeni, kun joukkue pärjää, kaikki sujuu hyvin, eikä tarvitse käydä mitään vaikeita asioita läpi. Kapteenia mitataankin vasta siinä vaiheessa, kun kaikki ei olekaan kohdillaan ja pitäisi pystyä käymään niitä tiukkoja keskusteluja - niistä tilanteista ei voi luikkia karkuun. Nimenomaan vaikeina aikoina on kapteenin oltava esimerkkinä joukkueelle ja seistävä sen pelaajien takana.

Päätöksen kapteenistosta teki valmennus, mutta pelaajienkin keskuudessa vallitsee niin vankkumaton kunnioitus kokenutta puolustajaa kohtaan, ettei Nummelinin kapteeniutta varmasti kyseenalaista kukaan. Kapteeni on otettu saamastaan tehtävästä, muttei halua tehdä asiasta sen suurempaa numeroa. 

 - Sama kaveri mä olen, on se merkki tuossa rinnassa tai ei. Jos sitä yrittää olla jotain muuta kuin mitä on, menee koko paletti aivan sekaisin. Mutta totta kai on kunnia olla suuren ja mahtavan Turun Palloseuran kapteeni - ei se ihan joka pojan kohdalle osu. Niin mulle kuin kaikille pikkujätkillekin tuolla ulkokentillä se on ollut unelma, että saisi kantaa C:tä TPS:ssä, eli on tämä siinä mielessä iso juttu.