karuselli_kunonaika.jpgkaruselli_tps_shop.jpg
2.4.2015

TPS – Tulevaisuuden Paras Seura

Kiitos teille TPS A-nuoret!

Turku tarvitsee menestyvän jääkiekkojoukkueen. Vastasitte tähän huutoon hienoimmalla mahdollisella tavalla ja loitte uskoa tulevaan. Jos joku minulta kysyy mitä tarkoittaa mustavalkoinen sydän, sitoutuminen tai kiekkokulttuuri, niin kerron tarinan teistä.

Teitte sen, mikä on jääkiekossa hienointa. Nostitte koko kaupungin tunteet pintaan, voititte yhdessä ja pelasitte toisillenne. Jääkiekko on parasta tunnetasolla. Te tarjositte juuri sitä, mitä Turussa tarvitaan: aitoa tunnetta, yhdessä menestymistä ja tekemisen iloa. 

Viimeinen finaalipeli oli komea tapahtuma. Vastaavaa en ole ennen kokenut. Kyllä, olen ollut täydessä Turku-hallissa ennenkin, mutta miesten peleissä. Patoutunut menestyksen kaipuu ja syvällä oleva tarve olla osa Turun Palloseuraa purkaantuivat arkisena tiistai-iltana uskomattoman voimakkaalla tavalla.

tweet2.jpg

Jo autojonossa hämmästelin näkyä, jonka viimeksi koin 20 vuotta sitten: tunti pelin alkuun ja kaksikaistainen väylä kohti HK Areenaa tukossa. Aurinko paistoi Artukaisissa, parkkipaikat olivat täynnä ja odottavan iloista väkeä mustavalkoisissa virtasi pääovista sisään. Aivan kuten silloin, kun TPS pelasi miesten mestaruuksista, mutta asetelmassa oli kuitenkin jotain ainutlaatuista. Liiga-joukkueen kausi oli ohi, mutta sen valopilkuilla oli vielä mahdollisuus voittaa.

A-nuorten menestys ei ole mikään sattuma. Mestariryhmää määrittelee pitkäjänteisyys, urheilullisuus ja kokemus kovista peleistä. Liigajoukkueen tilanne avasi useille nuorille pelipaikan miesten tasolla. Tämä kokemus ulosmitattiin kultana.

Tausta on kuitenkin syvempi ja arvokkaampi. Näiden nuorten miesten urheilijapolulla on ollut iso joukko osaavia ihmisiä tukena. Akatemia, TPS Juniorijääkiekko ja vanhemmat muodostavat vahvan kolmion, jonka sisällä on kaikki mahdollisuudet kehittyä huippu-urheilijaksi. Tätä kolmiota on syytä vaalia ja kehittää jatkossakin. Juuri niin kuin TPS tekeekin.

A-nuorten mestaruusottelusta on hyvä aloittaa uusi luku TPS-tarinaa. Arvostetaan perinteitä, otetaan oppia menneistä, mutta keskitetään kaikki tekeminen tähän päivään ja tulevaan. Uskon vilpittömästi, että TPS on viiden vuoden sisällä Suomen paras organisaatio, Liiga-joukkue ja kasvattajaseura, jos asiat tehdään kuten Turussa parhaiten osataan.

Kaikki palikat menestykseen ovat olemassa. Tarvitaan tekijät pistämään ne oikeaan järjestykseen, niin Turku saa sen minkä ansaitsee ja tarvitsee: Turun Palloseuran, joka menestyy.

 

Teksti: Mikko Grönman