karuselli_kunonaika.jpgkaruselli_tps_shop.jpg
24.3.2015

TPS:n A-nuorille mestaruus!

TPS:n A-nuoret voittivat Suomen mestaruuden huikean ottelun jälkeen, kun se löi HPK:n kolmannessa finaaliottelussa lukemin 5–3. Otteluvoitot menivät turkulaisille 3–0. 

TPS sai otteluun terävän alun. Kotijoukkue piti kiekkoa vierailijoita enemmän, mutta monista maalipaikoista huolimatta TPS ei onnistunut vielä avaamaan avauserässä maalitiliään.

Lähimpänä maalintekoa oli Manu Honkanen, joka pääsi kauniin syöttökuvion päätteeksi yrittämään maalintekoa, mutta tolppa pelasti Kerhon maalia vartioineen Joonas Toivosen. Myös Juho Virtasella oli huikea paikka tällätä avausmaali, kun Tarmo Reunanen löysi miehen maalin kulmalta, mutta Virtanen ei saanut sudittua kiekkoa puolityhjään maaliin.

Siiki aloittaa maalinteon

Yksi ottelun ehdottomista hahmoista oli Oskari Siiki, joka aloitti ottelussa maalinteon toisen erän alussa. Mies otti kiekon HPK:n siniviivan tuntumassa, kieputti itsensä hyvälle vetosektorille ja laittoi limpun uuniin. HK Areena räjähti ensimmäistä kertaa ja tunnelma oli unohtumaton.

TPS sai maalista uutta kipinää peliinsä ja lisäsi johtonsa lukemiin 2–0 ajassa 29.56. Teemu Lämsä pelasi maalin takaa kiekon maalin eteen, josta Elias Karvonen tykitti kiekon varmasti ylähyllylle.

HPK tuli maalin päähän ajassa 34.35. Se lamautti loppueräksi hieman pikku-Tepsin peliä, eikä mustavalkoiset saaneet erän loppuun peliä kunnolla käyntiin.

Isäntien kolmas maali silkkaa erotiikkaa

Erätauon jälkeen TPS tuli huikealla sykkeellä kolmanteen erään. Vain reilu minuutti oli pelattu, kun ottelussa nähtiin maali, jota kelpaa ihastella vielä vuosienkin päästä. Julius Vähätalo toi kiekon alueelle, syötti Mikko Rantaselle, jonka uskomattoman oivaltava syöttö varmasta maalipaikasta vielä Oskari Siikille toi viimeksi mainitulle illan toisen maalin.

- Oli kyllä yksi uran hienoimmista maaleista, josta kunnia menee Rantaselle. Hän antoi ihan huikean syötön siihen. Oli kyllä uran hienoin hetki siinä kohtaa, Siiki kertasi osumaansa juhlahumun keskellä.

Ajassa 45.26 Matias Lehtonen vei Palloseuran jo 4–1-johtoon. Pirteän pelin pelannut laituri kieputti vanhanaikaisella kiekon häkkiin ja TPS:n johto tuntui jo turvalliselta.

Sitä se ei kuitenkaan ollut, sillä HPK teki vielä hyvän kirin. Se latoi kuudessa minuutissa kaksi häkkiä ja seitsemän minuuttia ennen loppua tilanne olikin yhtäkkiä 4–3.

TPS pelasi kuitenkin lopun viisaasti ja Lehtonen pääsi lyömään tyhjään maaliin illan toisen osumansa. Juhlat olivat valmiit alkamaan.

Suomen ennätys yleisömäärässä

Ottelussa rikottiin Suomen ennätys A-nuorten tasolla yleisömäärässä. 10620 on ylivoimainen uusi ennätys. Tunnelma pelissä oli yleisömäärän mukainen.

- Ihan loistava tunnelma. Juuri tuossa sanoin, etten olisi ikinä aamulla uskonut, että näin paljon on katsojia. Ihan loistavaa turkulaiset ja kiitos koko yleisölle, Siiki kiitteli.

Klassiseen kysymykseen "miltä nyt tuntuu?" Siiki antoi klassisen vastauksen, joka varmasti pitää paikkansa.

- Ei tätä oikein voi uskoa todeksi vieläkään. Pikkuhiljaa se varmaan alkaa selkeytymään, Siiki virnisti.

Siikille mestaruus on varmasti erityinen, sillä maalitykki on ollut A-nuorten mukana jo kolmen kauden ajan ja joukkueen jokainen pelaaja on todella tuttu hänelle.

- Ihan loistava kruunu tälle A-juniorikaudelle. En tiedä mitä ensi kaudella tapahtuu (pelaako vielä junioreissa). Minulla on kuitenkin sopimus vuoteen 2017 tässä seurassa.

Kausi sai kauneimman mahdollisen lopetuksen. Juhlat eivät varmasti tule joukkueella ihan heti loppumaan.

Teksti: Taneli Virjonen