karuselli_kunonaika.jpgkaruselli_tps_shop.jpg
8.8.2014

TPS avasi Pitsiturnauksen voitolla

Turun Palloseura jatkoi Raumalla siitä, mihin se Vaasassa jäi, ja kaatoi Pitsiturnauksen avausottelussaan Lahden Pelicansin 3-0.                TPS:n maaleista vastasi yksi ja sama mies: Tero Koskiranta. 

TPS:n bussi starttasikin Turusta kohti Raumaa jo kukonlaulun aikaan, mutta joukkue oli tehnyt aamujumppansa huolella ja oli hereillä ensiminuuteista asti. Jo keskiviikkona vakuuttavasti esiintynyt kakkosketju, jossa Matias Sointu korvasi tänään henkilökohtaisista syistä poissa olleen Lauri Tukosen, toimi hienosti.

Ensimmäisen kerran trio Sointu - Koskiranta - Lasch iski ajassa 8.43, kun Koskiranta napautti ottelun ensimmäisen maalinsa Soinnun fiksusta syötöstä.

Myös muut ketjut rynnivät vastustajan maalille erinomaisella asenteella ja etenkin nelosessa viilettävät Otto Karvinen ja Niklas Salo osoittivat, ettei Raumalle ole peruuttelemaan tultu.

Puolustuksen johtohahmo oli Jakub Nakládal, jonka otteista paistoi varmuus. Tshekki on ilmiselvästi sopeutunut joukkueeseen täydellisesti ja näyttää olevan henkisestikin isossa roolissa; mies kannustaa ja ohjeistaa joukkuetovereitaan jäällä jatkuvasti.

Koskiranta jatkoi showtaan toisessa erässä nousemalla rohkeasti maalintekosektoriin ja ampumalla tarkan rannelaukauksen Jere Myllyniemen kilpikäden puolelta verkkoihin. Lasch ja Nakládal nappasivat syöttöpisteet tileilleen. 

 - Ryanin kanssa meillä on vähän enempikin historiaa ja jäällä tiedetään, missä toinen menee. Tukonen ja Sointu ovat hyviä äijiä hekin, eli saa nyt nähdä, että mikä ketjun koostumus jatkossa on. Mutta tuo koppi on täynnä hienoja jätkiä, joten ei sillä ole edes väliä, kenen kanssa pelaa, maalintekijä Koskiranta tuumaili.

Koskiranta viimeisteli kypärätemppuna kuusi minuuttia myöhemmin - ja millä tavalla! Kiekko ajautui Laschin ja Soinnun kautta keskustaan, johon Koskiranta ryntäsi tahdonvoimaa puhkuen ja täräytti viuhuvan one-timerin ylämummoon. Maali oli niin komea, ettei edes vaatimaton Koskiranta kyennyt olemaan tuulettamatta vaan kiskaisi kädet kattoa kohti. Vapautuneisuus paistoi kauas.

- Viime kausi oli henkilökohtaisestikin tosi raskas. Nyt sitten muutettiin hommaa siten, että mulla oli omatoiminen kesä ja olen saanut itsekseni touhuta, mikä teki erittäin hyvää pääkopalle. Vähän erilailla treenasin kuin yleensä, ja luulen, että siinä on yksi syy, miksi nyt on niin vapautunut fiilis pelata.

Papukaijamerkin ansaitsi itselleen myös TPS-maalia vartioinut Teemu Lassila, jonka varmuudesta ja eleettömyydestä mustavalkoiset kannattajat saivat nauttia täydet 30 minuuttia. (Peliaika oli 2x15min)

- Omanlaisensa pelitapahtumahan tämä on, kun on monta lyhyttä ottelua. Yleisölle varmasti mukava, ja hauskaa täällä on pelaajanakin olla, kun näkee muita joukkueita ja millaisia nippuja siellä on kasassa, Koskiranta sanaili.

Lopuksi ammuttiin vielä rangaistuslaukaukset, joissa Pelicans veti pidemmän korren, kun TPS:n Sointu sekä Petteri Nummelin epäonnistuivat yrityksissään ja Pelicansin Juha Leimu viimeisteli ratkaisevan osuman.

Ottelun jälkeen pelaajakäytävällä saattoi aistia junioriturnauksista muistuttavaa peli-intoa, kun TPS-pelaajat marssivat yhdessä ulos loppuverryttelemään. Koskiranta ei välttämättä olisi se ykkösehdokas joukkueen hymypoika-palkinnon saajaksi, mutta tyytyväinen virne puskee väkisinkin keskushyökkääjän kasvoille, kun hän analysoi joukkueen esitystä.

- Todella hyvä. Pystyttiin edellisessäkin pelissä pitämään nolla, ja se, että puolustus toimii, onkin ehkä tärkeintä. Nyt kun maalejakin on onnistuttu tekemään, niin ei voi olla kuin tyytyväinen. Mutta alussahan tässä vielä ollaan!

 - Aivan erilainen kuhina kuin mitä tässä on pari vuotta ollut. Innolla koko porukka odottaa kauden alkua ja ollaan täynnä virtaa, Koskiranta lisää. 

 TPS:n seuraava ottelu on kello 14.00 Ilvestä vastaan.


Teksti: Hanni Hopsu