karuselli_kunonaika.jpgkaruselli_tps_shop.jpg
6.8.2014

Pre-season komeasti käyntiin: Sport - TPS 0-3 

Turun Palloseuran kiekkokausi 2014-2015 käynnistyi komeasti, kun liigatulokas Vaasan Sport kaatui keskiviikkoisessa harjoitusottelussa lukemin 0-3.

Ottelun avauserässä ei maaleja vielä syntynyt, vaikka muutama melkein-tilanne nähtiinkin. TPS:stä lähimpänä avausosumaa oli Marko Virtala, joka pääsi nokikkain Sport-vahti Hannu Toivosen kanssa, mutta ei onnistunut sohimaan kiekkoa maaliin. Sport puolestaan tuntui kaipaavan maalitykki Samuli Kivimäkeä sekä syöttökone Michal Kristofia, joista kumpikaan ei tänään pelannut. Ykkösketju Riska-Tessier-Fleury esitti kuitenkin ajoittain oivia kuvioita ja muistutteli mustavalkoisia siitä, että hereillä oli oltava joka vaihdossa. 

Molempien joukkueiden tekemisestä paistoi se, ettei yhteisiä jääharjoituksia ollut ehditty vetämään kuin vasta reilun viikon verran, sillä syötöt eivät tahtoneet löytää ketjukaverin lapaan, eivätkä ajatuksetkaan osuneet aivan samoille radoille.

Toista erää ei ehtinyt kulua minuuttiakaan, kun TPS iski kiekkokauden ensimmäisen maalinsa. Jo avauserässä mallikkaasti maalinedustalla kamppaillut Ilkka Pikkarainen oli oikeassa paikassa oikeaan aikaan ja pääsi niittaamaan Niclas Luceniuksen laukauksen irtokiekon häkkiin. Sport haki tasoitusta kiivaasti läpi erän, mutta TPS-puolustus piti vaasalaiset poissa vaarallisimmista maalintekopaikoista. Muutamia kertoja vastustaja pääsi tunkeutumaan kiekon kera Teemu Lassilan vartioimalle maalille, mutta TPS-vahti pelasi erittäin vakuuttavasti. Lassilalle voikin antaa ison plussan, sillä maalivahti teki pakkienkin iltapuhteesta helpomman, sillä irtokiekkoja ei juuri TPS:n maalin eteen tippunut.

Toisessa erässä TPS:n kakkosketju Tukonen-Koskiranta-Lasch väläytteli siihen malliin, että turkulaisleirissä alettiin odottaa, että mitäköhän kolmas erä oikein toisi tullessaan. Etenkin Ryan Lasch oli alati vaarallinen väkkärä ja tuotti vaasalaisille rutkasti päänsärkyä nopeudellaan ja kiekollisilla taidoillaan. 

Päätöserässä kakkosketju sitten iski ja vieläpä kahdesti.

Ensin Lauri Tukonen teki hyvän esityön ja tarjoili Laschille, jonka millintarkka rannelaukaus painui vastustamattomasti maaliin ja vei Palloseuran 0-2 johtoon. 

Seuraavan kerran sama kaksikko iski ajassa 53.19, kun TPS pelasi ylivoimalla. Tällä kertaa tarjoilijan hommissa hääräsi Lasch, joka antoi namupassin maalin eteen nousseelle Tukoselle, jonka viimeistely oli mallia ”on tämä helppoa!”.  

Summerin soidessa taululla siis 0-3-lukemat ja näin on pre-season avattu voitokkaasti. 

Ottelun jälkeen oli vielä rangaistuslaukauskilpailu, jossa päätöserään TPS:n maalille vaihdettu Kristian Järvinen torjui Kelsey Tessierin, Damien Fleuryn ja Jarkko Hattusen yritykset. TPS:ltä Ryan Lasch ja Radek Smolenak epäonnistuivat, mutta kolmantena laukonut Tadas Kumeliauskas onnistui ujuttamaan kiekon ohi Toivosen ja varmisti TPS:lle voiton myös rankkarikisasta.

Harjoitusottelu antoi varmasti valmennukselle ja joukkueelle hyvän kuvan siitä, mihin asioihin täytyy erityisesti vielä kiinnittää huomiota. Kun joukkue on palannut omatoimiselta jaksolta vasta vähän aikaa sitten, on selvää, että esimerkiksi kiekonkäsittelyssä ja kavereiden löytämisessä on vielä haastetta. 

Monen mustavalkoisen otteet jättivät kuitenkin positiivisen mielen. Etenkin Tero Koskirannan johtama kakkosketju laidoillaan Tukonen ja Lasch oli lupaava. Ilkka Pikkarainen ja Otto Karvinen tekivät vaikutuksen hyvällä asenteellaan, uutteralla rouhimisellaan ja fyysisellä pelillään. Maalivahtipeli puolestaan oli moitteetonta.

Tästä on hyvä jatkaa kohti tulevia otteluita! 

Perjantaina 8.8 Pitsiturnaus Raumalla ja tiistaina  12.8 TPS-Jokerit    HK Areenalla klo 18.30. 


Teksti: Hanni Hopsu