karuselli_kunonaika.jpgkaruselli_tps_shop.jpg
8.8.2014

Pitsiturnaus 8.8.2014

Perjantaina 8.elokuuta Turun Palloseura matkaa Raumalle taistelemaan jokakesäisen Pitsiturnauksen herruudesta. TPS pelaa  B-lohkossa Pelicansin ja Ilveksen kanssa. A-lohkossa puolestaan kamppailevat Lukko, Sport ja Ässät.

TPS:n pre-season alkoi keskiviikkona  0-3-voitolla Vaasan Sportista. Vaikka voitto heltisikin, painotettiin mustavalkoisessa leirissä välittömästi, että parannettavaa on vielä paljon. Harjoitusottelu on käyty tarkasti läpi ja joukkueella on tiedossa, mihin osa-alueisiin tulee erityisesti kiinnittää huomiota.

- Sehän oli tietty eka peli, mutta sitä se oli molemmille. Positiivista oli esimerkiksi se, että yhtään ei päästetty omiin. Toisaalta, tuossa kun käytiin peliä läpi, todettiin, että vastustajalla oli liian paljon hyvä maalintekopaikkoja. Eli vaikka nolla maalia menikin omiin, on puolustuspelaamisessa reippaasti parantamisen varaa, arvioi  hyökkääjä Ilkka Pikkarainen.

Jo perjantain ensimmäisessä ottelussa on odotettavissa suuria tunteita, sillä kello 9.00 vastaan luistelee Pelicans, jonka riveissä Ilkka Pikkarainen ja Radek Smolenak pelasivat vielä viime kaudella, eikä Kai Suikkasen, Riku-Petteri Lehtosen, Tero Koskirannan, Markus Seikolan ja Ryan Laschinkaan Lahden ajoista kauaa ole.

Lohkon toisen ottelunsa Palloseura pelaa kello 14.00 ja tuolloin vastassa on Ilves. Mustavalkoisista puolustaja Simon Gysbers kantoi tupsukorvien paitaa viime kaudella ja Matias Sointu puolestaan on Ilves-kasvatti. Tamperelaisten riveissä taas pelaa TPS:ssä viime kaudella kipparoinut Tapio Laakso. 

Välierät pelataan seuraavasti:

 A1-B2  klo 17.00 

 A2-B1   klo 18.15

Ja finaaliottelu alkaa kello 20.00

Jopa TPS:n treeneissä pelaajien pelaamisen vimman voi aistia ylälehtereille saakka ja joukkue lähteekin turnaukseen innokkain mielin. Leveä virne kasvoillaan Pikkarainen tokaiseekin perinteisen lausahduksen, jonka koko joukkue varmasti allekirjoittaa:

- Onhan pelaaminen aina kivempaa kuin treenaaminen! 

TPS esitti keskiviikkona Vaasassa sellaista peliä, että Pitsiturnauksessa tullaan näkemään mielenkiintoisia otteluita. Pre-seasonin avauksessa joukkueen otteet kohenivat erä erältä, kun ketjuissa alkoivat ajatukset osua paremmin yksiin ja syötöt löytää perille. Avausmaalin iskenyt Pikkarainen pelasi ykkösketjussa oivia passeja jaelleen Niclas Luceniuksen ja vielä maalijyväänsä etsineen Radek Smolenakin kanssa.

-Siinä oli mukava pelata. Pidettiin oma pää puhtaana ja saatiin maalikin tehtyä. Uskon, että muutama peli kun saadaan alle, löydetään toisemme entistä paremmin. Henkilökohtaisestikin meni ihan ookoo. Onhan se hiukan raskasta vielä, mutta ihan tyytyväinen olen.

Pikkarainen itse valloitti nopeasti TPS-kannattajien sydämet fyysisellä ja periksi antamattomalla pelityylillään.

- Mä haluan olla sellainen pelaaja, jota vastustajat inhoaa. Tykkään mennä kovaa maalille, tehdä niitä häkkejä ja taklata paljon.

Yksinkertaista, mutta kannattajien keskuudessa suorastaan rakastettavaa.

Energiapelaajan rouhivassa ja raastavassa roolissa uransa aikana paljon pelannut Pikkarainen on myös valmis kantamaan vastuuta ja ratkaisemaan pelejä.

Mielellään sitä pelaisi kärkiketjuissa, mutta valmentajathan sen päättää, ja peliesityksillä on tietenkin suuri paino siinä asiassa. Mutta totta kai sitä haluaa pelata mahdollisimman paljon.

Pitsiturnauksessa pelejä on parhaassa tapauksessa neljä yhden päivän aikana, eli pelaajia tullaan todennäköisimmin kierrättämään mahdollisimman paljon. Täten myös joukkueen potentiaaliset juniorit tulevat saamaan peliminuutteja, ja näiden tulevaisuuden lupauksien otteita onkin aina mielenkiintoista katsella. Lisäksi päivän aikana tullaan näkemään erilaisia ketjukoostumuksia, mikä tuo oman suolansa soppaan.

Eihän tässä nyt vielä valmiita olla, mutta sama juttu se on kaikilla Pitsiturnaukseen osallistuvilla joukkueilla joka kesä. Se on osa tätä juttua. Mielenkiintoista on nähdä, miten peli kehittyy, ja tietenkin myös se, missä vaiheessa muut joukkueet ovat! Pikkarainen tuumaili.

TPS:n Twitterissä tulee olemaan joka ottelusta liveseuranta ja Facebook-sivuillemme päivitämme otteluiden jälkeen niiden maalintekijät ja tulokset.

TPS:n avausottelun kokoonpanon pääset tästä.