karuselli_kunonaika.jpgkaruselli_tps_shop.jpg
8.12.2014

Pitkä vaihto ja 3000 nakkimukia

Vaasan Sport saapuu tiistaina ensimmäistä kertaa Liiga-ottelun merkeissä Turkuun ja HK Areenalle.

Tiistain jännittävän Sport-kamppailun lisäksi HK Areenalla tapahtuu paljon muutakin. HC TPS:n pääyhteistyökumppaneihin kuuluva HK tarjoaa 3000:lle ensimmäiselle katsojalle ilmaisen nakkimukin! Areenan ovet aukeavat klo 17.00, koska klo 17.10 Gladiators Coliseumilla pyörähtää käyntiin dokumenttielokuva Pitkä vaihto.

hknakkimuki.JPG

Pitkä vaihto -dokumenttielokuvassa seurataan II-divisioonassa pelaavaa Haka Hockey -joukkuetta ja sen pelaajia. Osa heistä on nähnyt SM-liigakuviot ja kiertänyt Pohjois-Amerikankin kaukaloita, mutta yksikään ei ole tavoittanut kirkkainta unelmaansa jääkiekkoammattilaisuudesta.
 
Joukkueen elämää tarkastellaan pukukopissa ja vaihtoaitiossa mm. Paimion OP-areenalla ja Turun Marli-areenalla. Samalla keskitytään henkilökohtaisiin tarinoihin: pelaajat pohtivat, minkälaisia esteitä unelmien eteen on asettunut, miten niistä on selvitty, ja mitä sitten, kun unelmat eivät toteudukaan?
 
Turkulaisille katsojille dokumentti tarjoaa liudan tuttuja kasvoja. Elokuva lähtee liikkeelle joukkueen perustamisesta, jota olivat toteuttamassa ammattilaisuransa TUTOssa juuri päättäneet Ossipekka Lehtonen ja Lasse Lintula. Heidän lisäkseen joukkue rakentuu useista värikkäistä turkulaistaustaisista persoonista, joiden jääkiekkourat ovat kokeneet erilaisia käänteitä. Lähelle NHL-unelmaansa yltänyt Marko Mäkinen päätti kotimaan uransa voitettuaan toisen Suomen mestaruutensa TPS:ssä vuonna 2010. Elomon veljessarjan nuorinta kiekkoilijaa, Tommia, on puolestaan koko uransa ajan verrattu menestyneempiin veljiinsä Teemuun ja Miikaan, joista jälkimmäinen valittiin vastikään TPS:n päävalmentajaksi. Joukkueen riveissä nähdään yhden ottelun verran myös maamme suurimpiin jääkiekkolegendoihin kuuluva 65-vuotias Timo Nummelin, joka ei omien sanojensa mukaan ole vieläkään lopettanut uraansa.
 

Pitkä vaihto dokumenttielokuva, Gladiators Coliseumilla tiistaina 9.12.2014 klo 17.10 alkaen.