karuselli_kunonaika.jpgkaruselli_tps_shop.jpg
9.3.2015

A-nuorten ottelut näkyvät ja kuuluvat: "Täysillä loppuun asti!"

Turun Palloseura ja Auran Aallot tuottavat yhteistyössä suorat lähetykset Espoon Bluesin ja TPS:n välisistä nuorten SM-liigan välieräotteluista. Kotiottelut nähdään TPS:n Youtube-kanavalla ja vierasottelut kuullaan radioselostuksina Auran Aalloilta. Selostajana toimii Markku Silvennoinen.

Ensimmäisestä välieräottelusta ei lähetystä vielä tehdä, sillä ottelu menee päällekäin edustusjoukkueen viimeisen runkosarjakamppailun kanssa. Lähetykset alkavat lauantaina 14.3 välieräsarjan toisesta ottelusta.

– Ihan teki mieli tanssiksi laittaa, kun tämä varmistui. On suuri ilo ja kunnia päästä selostamaan näitä pelejä. Olen henkeä täynnä kuin vichypullo ja niin on joukkuekin, joten täysillä painetaan loppuun asti, iloitsee Silvennoinen.

Oman haasteensa radiolähetyksille tuo vierashalli, sillä Espoon Matinkylän hallista ei ole vuosikausiin selostuksia tehty.

– Pari mutkaa on vielä matkassa. Matinkylän halli on nykyään teknisesti varsin haastava paikka, kun hallista on poistettu kaikki vanhat linjat. Yritämme siis vielä haalia tarkoitukseen sopivaa laitteistoa, mutta tavalla tai toisella lähetämme pelit suorina, lupaa Silvennoinen.

Varsinainen pohjatyö lähetysten eteen alkoi vain pari tuntia sen jälkeen, kun TPS oli varmistanut jatkopaikkansa. Alkuperäinen idea oli kuitenkin ehtinyt hautua jo kelpo tovin.

– Tämänsuuntaisia ajatuksia olemme jo hetken aikaa pyöritelleet, että olisi hienoa tehdä jotain tällaista myös junnujen peleistä. A-nuoret ovat tehneet jo nyt todella kovan työn, joten halusimme tuoda heidän upeat esityksensä kaikkien saataville. Yhteisöllisyys on meille tärkeä arvo, joten tällä tavalla haluamme korostaa sitä tukemalla A-nuoria ja nostamalla heitä esiin. He kiistatta ansaitsevat kaiken saamansa huomion. Lisäksi on ollut mahtavaa huomata, että mustavalkoista talkoohenkeä löytyy. Sen avulla idea saatiin näin nopealla aikataululla maaliin, kiittelee TPS:n Community manager Osku Valtonen.

Kotiotteluista Youtube-palvelun kautta lähetettävä streami tulee olemaan maksullinen, mutta sen lopullinen hinta on vielä auki.

– Tässä on nyt kaikki tullut eteen niin nopeasti, ettei sitä ole ehditty vielä lukkoon lyömään. Lähetys on maksullinen vain ja ainoastaan siitä syystä, että tuotantokulut saadaan katettua, kommentoi Valtonen.

 

Markkusilvennoinen.jpg