karuselli_kunonaika.jpgkaruselli_tps_shop.jpg
29.9.2014

A-nuoret aiheutti sarjakärjelle kauden ensimmäisen tappion

Turun Palloseuran A-nuoret nappasi jo viidennen voittonsa putkeen kaadettuaan viime kaudella suomenmestaruuteen jyränneen Bluesin jatkoajalla maalein 3-4. Tappio oli sarjaa johtavalle espoolaisjoukkueelle kauden ensimmäinen. 

Sekä kotijoukkue että Espooseen matkannut TPS pelasivat myös lauantaina, jolloin Blues kohtasi kotonaan Pelicansin höykyttäen lahtelaisia maalein 5-2. Turkulaiset eivät kotiareenallaan yltäneet parhaaseensa, mutta onnistuivat silti nappaamaan pisteet HIFK:lta lukemin 5-3.

Matinkylässä ei mustavalkoisten liikkeessä kuitenkaan edellisen päivän ottelun rasitus näkynyt, sillä tempo pysyi erinomaisena koko 65 minuuttia ja luistin liikkui liukkaasti. Kolmannessa erässä edes espoolaiskatsojat eivät voineet olla kehumatta turkulaisjoukkueen liikettä, kun Oskari Siiki säntäsi alivoimalla kiekon perään ennen punaviivaa, tavoitti sen ja polki ohi kolmesta vastustajasta. Vastaavanlaisia spurtteja esitti useampikin mustavalkoinen pelaaja pitkin peliä ja lopulta ratkaisu syntyikin Otto Niemisen terävien potkujen myötä.

Blues sai jo ottelun toisella minuutilla mahdollisuuden korkata illan maalitili päästyään ylivoimalle, mutta Elias Karvosen sinnikäs alivoimataistelu johti espoolaisten jäähyyn, ja kun turkulaiset sitten pääsivät hetkeksi pelaamaan ylivoimaa, toimitti Matias Lehtonen kiekon häkkiin. Syöttöpisteet kilahtivat Elmeri Erosen sekä Miro Keskitalon tileille.

Enempää maaleja ei erässä kuitenkaan nähty, vaikka molemmat joukkueet vielä pääsivätkin ylivoimaa pelaamaan. TPS loi paikkoja hyvään tahtiin, mutta Bluesin maalilla Samuli Rasilainen ehti 13 kertaa kiekon eteen.

Kotijoukkue tasoitti pelin 1-1:een toisen erän 7.minuutilla ylivoimalla Micke Saaren päästyä täräyttämään Joonas Niemelän laukauksen irtokiekon tyhjään maaliin. TPS kuitenkin hallitsi yhä peliä tasaviisikoin ja Blues joutui rikkomaan parin jäähynkin arvoisesti, mutta Rasilainen venyi toinen toistaan komeampiin koppeihin, eikä TPS onnistunut ohittamaan espoolaista.

Vielä päätöserässäkään väsymys ei päässyt hiipimään nuorten kiekkoilijoiden jäseniin vaan liike pysyi hyvänä ja kaksinkamppailupelaaminen oli vahvaa ja periksi antamatonta.

TPS aloitti erittäin hyvin ja tykitti kiekkoa kohti Rasilaisen vartioimaa maalia, mutta espoolaisvahti tuntui ehtivän joka kudin eteen. Mustavalkoisilla otteet mailoista eivät kuitenkaan tiukentuneet eikä pelaaminen mennyt yliyrittämiseksi - penkin takaa kuuluivatkin päävalmentaja Miika Elomon ohjeet toimittaa kiekkoa kärsivällisesti kohti maalia, jatkaa painostamista ja uskoa siihen, että Rasilaisen maagisen tuntuisesta muurista löytyisi kiekon mentävä reikä - ja niinhän se löytyikin. Ajassa 43.33 Siiki ja Lehtonen polkivat sähäkkään kahdella yhtä vastaan -hyökkäykseen. Lehtonen pelasi laiturilleen erinomaisen seinäsyötön ja Siiki sai laukoa kiekon puolityhjään maaliin.

Jatkoa seurasi vain 22 sekuntia myöhemmin, kun David Nemecekin avaussyöttö tavoitti Manu Honkasen, joka hyökkäsi suoraviivaisesti kohti maalia ja laukoi rohkeasti osoittaen, että aina kannattaa laukoa, sillä kiekko livahti ohi Rasilaisen, ja TPS siirtyi 1-3-johtoon.

Mutta sitten TPS alkoikin ottaa merkintöjä ottelupöytäkirjan jäähysarakkeeseen. Ensin Jasper Lindsten ja Jere Karlsson joutuivat boksiin perätysten ja Bluesin Antti Suomela niittasi 2-3-tasoituksen kahden miehen ylivoimalla Teemu Pulkkisen syötöstä. Lindsten pääsi jäähyltä pois, mutta hetken kuluttua Elmeri Eronen paineli penkille Karlssonin viereen. Karlsson ehti istua jäähynsä loppuun, mutta Eronen joutui katselemaan seuraavaa takaiskua rangaistusaitiosta, kun Joonas Niemelä suti 3-3-tasoituksen.

Bluesin tasoitusmaalin jälkeen TPS osoitti kovaa henkistä kanttiaan, sillä turkulaiset jättivät jäähyilyn sikseen ja painoivat jälleen tasakentällisin hyviä hyökkäyksiä kohti espoolaisten maalia. Maalivahdit Rasilainen sekä TPS:n maalilla varmoilla ja vakailla otteillaan vakuuttanut vasta 18-vuotias Alexander Georgiev esittivät kuitenkin komeita koppeja, eikä maaleja enää nähty, joten tasokas ja viihdyttävä ottelu venyi jatkoajalle.

- Me ei herpaannuttu siinä, vaikka kaveri ylivoimalla tasoihin tulikin. Meidän viis vastaan viis -peli on mallikkaasti kuosissa ja joukkue pelaa hyvin yhteen. Kaikki näyttävät tietävän, mitä tekevät kentällä, Elomo kehui. 

Kello tikitti ja näytti jo siltä, että voittajaa jouduttaisiin hakemaan voittolaukauskilpailussa, mutta Turun nopeimman tittelin kesällä itselleen pinkonut Otto Nieminen oli eri mieltä. Honkaselta kiekon saanut hyökkääjä käytti nopeuttaan hyödykseen ja ryntäsi muutamalla terävällä polkaisulla hyökkäysalueelle ja laukoi kipakasti ranteelta. Laukaus yllätti Rasilaisen, joka hädin tuskin ehti hievahtamaan, kun kiekko oli jo painunut yläkulmaan.

Näin TPS otti jo viidennen peräkkäisen voittonsa ja katkaisi samalla Bluesin kuuden ottelun voittoputken. Turun Palloseuran A-nuoret ovat nyt sarjataulukossa 3.sijalla 13 pisteellään ja eroa kärjessä tappiostaan huolimatta pysyneeseen Bluesiin on 6 pistettä.

- Vaikka eilen HIFK:ta vastaan otettiin pisteet niin sillä pelillä ei tätä peliä oltaisi voitettu. Puhuttiinkin eilen, että tasoa on nostettava, ja sen joukkue sitten tekikin. Luistelua parannettiin, viisikkopeli oli tiiviimpää, käännyttiin nopeammin hyökkäyksiin ja tultiin myös omiin kovempaa, ei menetetty niin paljon kiekkoja sinisillä - ihan näitä perusasioita kohennettiin, Elomo kertoi.

TPS:n A-nuorien peli on vauhdikasta, rohkeaa, viihdyttävää ja suoraviivaista kiekkoa. Pelaajien nälkä tehdä maaleja ja voittaa, tahto pelata joukkueelle ja valmius uhrautua pisteiden eteen on hienoa katseltavaa. Mikäli siis tämä kuulostaa houkuttelevalta jääkiekolta, suuntaa HK Areenalle nuorten SM-liigan otteluihin! Liigan kausikortilla vapaa pääsy, muuten liput 5€.

Heti ensi viikonloppuna on mahdollisuus päästä näkemään tämän lahjakkaan ja motivoituneen joukkueen tekemistä, sillä lauantaina TPS kohtaa kotonaan KalPan kello 13.00 ja sunnuntaina Sportin kello 16.00. Tervetuloa!

Katso koko otteluohjelma täältä.