karuselli_kunonaika.jpgkaruselli_tps_shop.jpg
20.3.2015

Finaalit alkavat!

Tänä keväänä Turussa koetaan finaalihuumaa, kun Turun Palloseuran A-juniorit etenivät finaaleihin. Vastaan asettuu HPK.

Ilmassa on suuren jääkiekkojuhlan tuntua, kun pikku-Tepsi aloittaa finaaliurakkansa huomenna lauantaina HK Areenalla. Kentällä nähdään paljon tulevaisuuden huippupelaajia ja pelaajia, jotka ovat jo näyttäneet olevansa Liiga-tason pelaajia. Kirkkaimpina tähtinä TPS:n Mikko Rantanen ja HPK:n maalivahti Juuse Saros.

TPS on pelannut uskomattomat playoffit tähän mennessä. Puolivälierissä se oli jo 2–0 otteluvoitoissa häviöllä Kärpille, mutta kampesi itsensä lopulta 2–3-voittoon. Ratkaisevassa pelissä se nousi pelin lopussa takaa rinnalle ja jatkoajalla ohi.

Välierissä nuorten kestomenestyjä Blues sai kokea mustavalkoisen surman, kun TPS marssi finaaleihin otteluvoitoin 3–1. Viimeisessä pelissä TPS tarjosi kannattajilleen todellista herkkua nousten aivan pelin lopussa Bluesin ohi. Voittomaalin iski Martin Berger ajassa 59.50. Sama mies väittää, ettei huominen peli jännitä. Ainakaan vielä.

- Vielä ei ole ollenkaan perhosia vatsassa. Enkä usko, että niitä tässä ehtii kauheasti tulemaankaan ennen peliä.

A-juniorit tuoneet Turkuun pienen kiekkobuumin

A-junioreiden pelit ovat kiinnostaneet yleisöä poikkeuksellisen paljon. Viimeisimmässä välierä-pelissä katsojia oli junioritasolle huikeat 3007. Se on enemmän, kuin joillain Liiga-joukkueilla on peleissään katsojia.

Huomennakin luvassa on paljon väkeä. Se ei Bergerin mukaan tuo mukanaan lisäpaineita.

- Olemme toki sisäistäneet sen, että voi tulla aika paljon ihmisiä katsomaan, mutta emme ala sitä sen enempää miettimään. Keskittyminen peliin on ihan normaali. Ihmiset näköjään tykkäävät aika paljon tästä meidän jääkiekosta.

Pikku-Tepsin jääkiekosta on kieltämättä vaikea olla pitämättä. Joukkueen hyvä yhteishenki näkyy myös katsomoon asti, eikä yksikään pelaaja jätä kentällä ainuttakaan tilannetta kesken.

Kiekollinen HPK vastassa

A-junioreiden finaalissa nähdään toisinto ikimuistoisesta keväästä 2010, kun TPS ja HPK kohtasivat miesten puolella finaaleissa. Tuolloin kannua nosteltiin Turussa ja samaa temppua yrittää nyt nuorempi kaarti.

HPK oli runkosarjassa heti TPS:n perässä kuudes. Joukkueen suurimmat tähdet ovat Saros ja Tepsiinkin huhupuheissa vahvasti yhdistetty taitava tehomies Patrik Virta. Joukkueena HPK on Bergerin mukaan hyvin kiekollinen.

- He ovat kiekollinen joukkue. Kyllä he toki myös fyysistä peliä osaavat pelata. Luulen, että he tulevat pelaamaan aika suoraviivaista peliä, Berger arvioi.

18-vuotias puolustajalupaus pääsi kokeilemaan siipiään tällä kaudella myös Liigassa. Mies itse oli tyytyväinen peleihinsä siellä.

- Ihan ok meni ne pelit. Loppua kohden parani. Alku nyt oli vähän semmoinen, ettei uskaltanut tehdä oikein mitään ratkaisuja ja löi vaan kiekon äkkiä pois johonkin. Viimeisissä peleissä sai vähän itseluottamusta ja uskalsi tehdäkin asioita.

TPS-HPK huomenna lauantaina 21.3. HK Areenalla kello 16.00! Liput 5€ ja kausikorttilaiset pääsevät peliin ilmaiseksi. Tervetuloa!

Teksti: Taneli Virjonen