karuselli_kunonaika.jpgkaruselli_tps_shop.jpg
21.5.2014

Marko Kiprusoff: Jos voin tehdä Tepsin eteen jotain, haluan yrittää

Upean pelaajauran niin kotimaan kuin ulkomaankin kaukaloissa tehnyt legendaarinen puolustaja ja Jääkiekkoleijona #208 Marko Kiprusoff toimii nykyään HC TPS Turku Oy:n hallituksessa ja A-nuorten joukkueen valmentajana.

HC TPS Turku Oy:n hallitus uudistui huhtikuussa ja mukaan nousi ehkä hieman yllättäen entinen puolustaja ja TPS-legenda Marko Kiprusoff.

- Minulle kerrottiin, että hallitukseen halutaan mahdollisimman erilaisia tyyppejä tuomaan oman osansa kakkuun ja se kuulosti hyvältä. Minun roolini on tuoda sinne lajituntemusta ja viestiä jään tasolta, Kiprusoff toteaa TS Kiekon haastattelussa.

- Jos rakas kasvattajaseurani pyytää minua hallitukseen, on se minulle suuri kunnia. Jos voin tehdä Tepsin eteen jotain, haluan yrittää.

Toiseen uuteen rooliin TPS-organisaatiossa 41-vuotias Kiprusoff astui keväällä, kun A-nuorten päävalmentaja Miika Elomo pyysi häntä joukkueen valmennukseen.

- Kyllä valmentaminen tuntui viimeiseltä hommalta, mitä alkaisin tekemään. Ajattelin, että siihen en ainakaan lähde, Kiprusoff nauraa.

– Olin kuitenkin akatemian kanssa jäällä viime talvena ja se alkoi yllättäen tuntua kivalta puuhalta. Oli hienoa katsoa, miten nuoret kehittyivät.

Lue lisää Marko Kiprusoffin mietteitä tulevasta valmennuspestistä ja hänen kokemuksiaan HC TPS Turku Oy:n hallitustyöskentelystä TS Kiekon jutusta: “Olen joka päivä toivonut, että Tepsillä menee hyvin”