karuselli_kunonaika.jpgkaruselli_tps_shop.jpg
5.5.2014

Lehtonen: Otin isoja askeleita eteenpäin

Ensi kaudella TPS:n riveissä nähdään monta turkulaista, joista yksi on Turussa syntynyt ja kasvanut Mikko Lehtonen. Puolustaja pelasi viime kauden lainalla toisella puolen Aurajokea, mutta palasi täksi kaudeksi Palloseuraan tähtäimenään läpimurto Liigassa.


TPS:n juniorijoukkueissa monta kautta isossa roolissa pelannut  Lehtonen teki vuosi sitten rohkean päätöksen ja siirtyi kaudeksi Mestikseen kasvamaan pelaajana, jotta hyppy Liigaan sujuisi sutjakammin. Ensi kaudella Lehtonen nähdään jälleen Artukaisissa mustavalkoinen paita yllään - ja siitä puolustaja itsekin on aidosti iloinen.

- Hyvältä tuntuu tietenkin palata takaisin Tepsiin ja tuttuun ympäristöön. Mulla on hyvä kausi takana ja uskon, että siitä on iso apu tähän kauteen. Mulla on sellainen fiilis, että meikäläinen voi nyt olla hyvinkin valmis tuohon liigakauteen.

Lehtonen urakoi viime kaudella TUTOssa 46 runkosarjaottelun verran ja saalisti niissä tehot 5+13. Pudotuspeleissä puolustaja pelasi 12 ottelua ja nakutteli komeat pisteet 1+7. Lisäksi Lehtonen pelasi vuodenvaihteessa alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa Malmössä ja palasi kotiin MM-kultamitalin kera. Onnistuneesta kaudesta nuori puolustaja sai irti paljon. 

- Kyllä mä isoja askeleita otin eteenpäin viime kaudella ja kehityin kokonaisvaltaisesti paljon. Etenkin henkisesti olen nyt huomattavasti vahvempi. Mun ainut henkilökohtainen tavoite tulevaan kauteen on läpimurto Liigaan.

Lehtonen on valmis tekemään kaikkensa auttaakseen TPS:ää ja uskoo myös, että TPS voi auttaa häntä saavuttamaan tavoitteitaan. Kunnianhimoinen pelaaja tähtää tulevaisuudessa korkealle.

- Tuon oman mausteeni peliin; olen ihan oma itseni ja pelaan omilla vahvuuksillani, sillä tavoin mä pystyn parhaiten auttamaan joukkuetta. Luulen, että TPS taas voi kehittää mua pelaajana paljon, jotta se läpimurto onnistuisi Liigassa ja pystyisin ottamaan askeleita eteenpäin urallani.

Lehtosella on kovat odotukset itseään kohtaan ja myös joukkueelta hän vaatii paljon. Turkulaiselle Lehtoselle TPS seurana merkitseekin paljon ja puolustajalle on kunnia-asia vetää joukkueen pelipaita ylleen.

- Odotan joukkueelta menestystä. TPS on menestyksekäs seura, jolla on takanaan pitkä, hieno historia. Se on myös yksi syy siihen, miksi mä olen alunperinkin täällä halunnut pelata. Ja muutenkin Turku on mun kotikaupunki, joten on hienoa pelata turkulaisessa joukkueessa turkulaiselle yleisölle. Mutta se on selvä, että sinne voittojen tielle meidän on päästävä takaisin!

Kauden alkuun on vielä nelisen kuukautta aikaa ja edessä on pitkä harjoittelujakso. Lehtonen ei kuitenkaan kovaa treeniä kavahda vaan on halukas vetämään haalarit jalkaan ja paiskomaan hommia.

- Hyvillä fiiliksillä kesään! Pääsee niin sanotusti siihen kovaan kuntoon. Kaudella sitten taas pelataan, mutta nyt on aika treenata ja tehdä töitä.

Vaikka Lehtonen puhuukin kesätreeneistä hymy huulillaan, niin harva jääkiekkoilija sanoo kesän rehkimisen olevan kiekkoilijan parasta aikaa. Todellisen innostuksen Lehtosesta aistiikin sitten, kun jutellaan joukkueen pelaajistosta ja kaudesta 2014-2015.

- Joukkue vaikuttaa hyvältä! Paljon tuttuja jätkiä on porukassa ja varmaan on hauska kausi tiedossa. Uskon, että kun vaan tämä joukkue pistää kaiken likoon sataprosenttisesti niin saadaan kyllä hyvä juttu aikaiseksi!

TEKSTI: Hanni Hopsu