karuselli_kunonaika.jpgkaruselli_tps_shop.jpg
5.5.2014

Keskitalo: Positiivinen fiilis joukkueesta!

Yksi TPS:n uusista pelaajista on monille vielä toistaiseksi tuntematon Miro Keskitalo, joka siirtyi Turun Palloseuraan 3-vuotisella sopimuksella Helsingin Jokereista. Lupaava puolustaja uskoo, että hänellä on annettavaa TPS:lle ja TPS puolestaan antaa hänelle mahdollisuudet kehittyä pelaajana.


Keskitalolle päätös Palloseuraan siirtymisestä ei ollut turhan vaikea, sillä Jokereiden siirtyessä KHL:ään jatkaminen seurassa ei ollut enää vaihtoehto.

- Miehissä haluaisin päästä ensi kaudella kokeilemaan, mutta KHL:ään on liian vaikea päästä pyörimään. Lähdin sitten hakemaan uusia haasteita muualta, ja kun Tepsistä tuli yhteydenotto, päätin tulla tänne.

Kehäkolmosen sisäpuolella varttunut Keskitalo muutti rohkeasti Turkuun, vaikka pientä kuittia tuttavapiiriltä siirrosta tulikin.

- En tiedä miksi, mutta Turku ei ole se kaikista pidetyin kaupunki tuolla pääkaupunkiseudulla, joten on mulle pikkusen kuittailtu tänne muuttamisesta. Mulla itselläni on kuitenkin se fiilis, että kiva ja nätin näköinen kaupunki tämä on mitä nyt vähän on ehtinyt käydä tutustumassa.

Päättyneellä kaudella Keskitalo pelasi pääosin Jokereiden A-junioreissa, mutta oli myös osa Suomen mestaruuden voittanutta B-junioreiden joukkuetta. Huhtikuussa Keskitalo sai pukea Leijona-paidan päälleen alle 18-vuotiaiden MM-kisoissa ja oli illasta toiseen Suomen puolustuksen johtohahmoja.  Turnauksen päätteeksi Pikkuleijonien valmennusjohto nimesikin Keskitalon joukkueen kolmen parhaan pelaajan joukkoon.

Turkulaisten iloksi nuoren lupauksen sopimus yltää aina kevääseen 2017 asti, joten Keskitalo tulee varmasti nousemaan puolustuksen tukipilarien joukkoon myös mustavalkoisissa. Ensi kaudeksi nuorella kiekkoilijalla oli jo selvät suunnitelmat.

- Toivottavasti vahvistaisin puolustusta niin, ettei omiin tulisi maaleja, että pystyisi sen oman maalin pitämään siistinä. Ja olisi se hienoa, jos saisi itsekin muutaman maalin tehtyä! Odotan itseltäni myös tasaista suorittamista, eli ettei se oman tekemisen taso ailahtelisi pelistä toiseen.

- Tavoitteena on kehittää fyysisyyttä, niin kuin nuorilla pelaajilla yleensäkin, eli saada lisää voimaa. Lisäksi ihan perus puolustuspelaamisessa on parannettavaa; miten saada kiekkoa helpoiten pois omalta alueelta, avattua peliä, viivapeliin kaipaisin parempaa laukausta ja tällaista.

Vuonna 1996 syntynyt Keskitalo ei päässyt viime kaudella pelaamaan Jokereiden edustusjoukkueessa, joten puolustajan toiveissa on tehdä liigadebyytti ensi kaudella mustavalkoinen paita yllään.

- Sen verran nuori kaveri mä olen vielä, että jos muutamassakin miesten pelissä pääsisi kokeilemaan, niin se olisi hienoa. Totta kai sitten jos hyvin menee, niin sitä vastuuta ottaa aina mielellään lisääkin.

Puolustajalla on takanaan kiireinen kiekkokausi ja pelit Pikkuleijonissakin päättyivät vasta alle kaksi viikkoa sitten. Keskitalo oli silti mukana TPS:n treenivahvuudessa reippain mielin.

- Ehti tuossa vähän saada paikkoja kuntoon ja pikkuvammoja parantelemaan. Kyllähän pieni lomakin ihan hyvältä tuntuisi, mutta nyt kun oon uuteen seuraan siirtynyt, niin on tosi kiva, että pääsee tännekin heti sisään. Positiivinen fiilis on joukkueesta ja ensi kaudesta!

TEKSTI: Hanni Hopsu