karuselli_kunonaika.jpgkaruselli_tps_shop.jpg
21.3.2015

TPS otti ensimmäisen kiinnityksen kultaan

A-nuorten SM-liigan finaalit pyörähtivät käyntiin lauantaina Turussa. 4658 silmäparia sai todistaa kotivoittoa, kun TPS otti voiton tiukan taistelun jälkeen lukemin 3–2.

TPS sai otteluun heikon alun. Ensimmäiset vaihdot olivat turkulaisilta hieman hermostuneen oloisia, eikä HPK jättänyt sitä hyödyntämättä. Sameli Ventelä laukoi viivasta vieraat 0–1-johtoon.

- Ensimmäisen erän alku oli vähän samanlainen, kuin mitä se on meillä ollut viime kotipeleissä. Katsellaan vähän liikaa mitä kaveri tekee. Pääsimme kuitenkin siitä hyvin vielä peliin kiinni ja saimme siihen pari maaliakin. Ensimmäiseen erään voi olla kokonaisuutena ihan tyytyväinen, tehot 0+2 kerännyt Mikko Rantanen sanoi.

Pikku-Tepsi koki HPK:n maalin pienen herätyksenä, eikä se kauaa aikaillut tasoittamisessa. Ajassa 05.19 Julius Vähätalo ampui ylivoimalla kiekon yllättävästi Kerhon maalivahdin längistä sisään.

- Voi olla, että maalivahti vähän yllättyi. Tässä on nyt mennyt pari samanlaista sisään. Toivotaan, että menee jatkossakin.

Vähätalo on ollut playoffeissa vakuuttavassa vireessä. Tämän illan maali oli hänelle jo seitsemäs pudotuspeleissä.

- Kai se on siitä tullut, kun on saanut itseluottamuksen kuntoon, niin uskaltaa vetää enemmän ja välillä ne kiekot vaan menee sinne maaliin. Hyvä näin, Vahdon taikuri iloitsi.

Kakkoskentässä Rantasen ja Oskari Siikin kanssa hyökännyt Vähätalo joutui jättämään hetkeksi leikin kesken, kun sai kiekon kovaa naamaansa. Poski oli pelin jälkeen varsin lommolla.

- Ei pitäisi mitään murtumaa ainakaan olla. Pelasin häkin kanssa sitten kolmannen erän. Jäätä vaan siihen ja toivotaan, että huomenna pääsee kehiin taas.

TPS karkaa johtoon

Yksi illan ehdottomista onnistujista oli Manu Honkanen, joka jätti kentälle kaiken mitä miehestä löytyi mm. blokaten hurjan määrän laukauksia. Hyvien puolustusotteiden lisäksi mies iski myös näyttävän maalin viemällä kotijoukkueen 2–1-johtoon. Niissä lukemissa myös päättyi ensimmäinen erä.

Toisessa erässä TPS löi lisää pökköä pesään. Reilu minuutti oli vain pelattu, kun Siiki karkasi Rantasen pystysyötöstä läpiajoon, eikä kova maalintekijä erehtynyt.

Palloseuralla oli paikkoja lisätäkin johtoaan, mutta edes kahden miehen ylivoima ei tuonut lisäosumia.

- Toinen erä oli paras meiltä. Se oli kokonaisuutena meiltä todella hyvä, Rantanen totesi.

Loppu todellinen trilleri

Kolmannessa erässä TPS ei lähtenyt liikaa peruuttelemaan, vaan sai luotua maalipaikkoja, eikä HPK saanut pitkiä pyörityksiä. Ajassa 54.17 Harri Kainulainen toi Kerhon maalin päähän. Siihen päälle vielä TPS:n jäähyilyt aivan erän lopussa, niin yleisö sai kokea kovia sydämentykytyksiä katsomossa. Vieraat pääsivät pelaamaan jopa hetken kolmen miehen ylivoimaa pelaten ilman maalivahtia. TPS kuitenkin taisteli upeasti maalivahti Aleksandar Georgijevin johdolla ja voitto jäi Turkuun.

- Kolmas erä oli mielestäni kokonaisuudessaan kuitenkin ihan hyvä. Siinä puolustettiin todella hyvin loppuun, vaikka tuli vähän jäähyjä. Joukkue osotti luonnetta blokkaamalla paljon kuteja ja laitettiin kroppaa likoon. Nyt on jääpusseja polvissa ja ranteissa. Se kuvastaa juuri sitä voittavaa joukkuetta. Olen tosi tyytyväinen tulokseen, Rantanen sanoi ylpeänä joukkueesta.

Vähätalo sanoi pelin olleen juuri sellainen, kuin finaalipeliltä sopii odottaa.

- Kokonaisuudessaan kova ja tasainen peli, jossa oli paljon niitä asioita, joita pudotuspeleissä ja varsinkin finaaleissa on. Taklauksia, blokkeja ja kovaa työntekoa molemmilta joukkueilta.

Yleisöä ilahduttava määrä

Illan yleisömäärä 4658 on A-junioritasolle kova lukema. Vähätalo on jo Liigassa tottunut koviin yleisömääriin, mutta kaikki Tepsin joukkueesta ei kuitenkaan ole ennen pelannut näin suurelle yleisölle.

- Totta kai se on ihan mielettömän hieno asia, että täällä oli tämmöinen yleisömäärä ja että yleisö on kiinnostunut näistä peleistä. Mikäs sen hienompaa, kuin että jokainen pääsi tuollaisen hienon turkulaisen yleisön edessä pelaamaan.

Katsomossa oli myös maajoukkueen päävalmentaja Kari Jalonen. Maikkari uutisoi eilen, että Mikko Rantanen on Jalosen papereissa yksi nimi ensimmäisessä MM-leiriryhmässä. Mies itse sanoi, ettei ole vielä kutsua saanut.

- Ei ole vielä tullut mitään julkaisuja. Se tulee varmaan nettiin ja sieltä se sitten selviää itsellekin.

Keskittyminen on tietenkin nyt täysin näissä finaaleissa, mutta Rantasella oli kuitenkin selvät sävelet mikäli paikka leiriltä heltiää.

- Jos kutsu tulee, niin ei sinne mennä vain katselemaan, että nyt ollaan tällaiseen päästy. Sinne mennään taistelemaan niin pitkälle, kuin rahkeet riittää. Nyt keskitytään kuitenkin näihin peleihin.

Finaalit jatkuvat jo huomenna Hämeenlinnassa. Peli alkaa kello 16.00. HK Areenalla pelataan seuraavan kerran jälleen tiistaina.

Teksti: Taneli Virjonen