karuselli_kunonaika.jpgkaruselli_tps_shop.jpg
16.3.2015

Pikku-Tepsillä mahdollisuus varmistaa finaalipaikka

Vaikka TPS:n edustusjoukkueen kausi päättyi viime viikolla, niin A-juniorit pitävät huolen siitä, että tällä kaudella Turussa pelataan mitaleista. TPS johtaa välieräsarjaa Bluesia vastaan voitoin 2–1. 

TPS:n A-junioreiden joukkue on varmasti suurelle yleisölle vähän tuntemattomampi tapaus, vaikka valtaosa sen pelaajista on pelannut tällä kaudella pelejä Liigassa. Joukkueen johtaviin pelaajiin kuuluva Oskari Siiki kuvaili joukkuetta kokonaisvaltaiseksi.

- Meillä on kokenut joukkue, kun moni on päässyt pelaamaan Liigassakin. Olemme aika hyökkäysorientoitunut joukkue, vaikka kyllä meillä on myös paljon hyviä pakkeja. Pystymme pelaamaan kokonaisvaltaisesti, Siiki analysoi.

Ulkopuolisen silmin Pikku-Tepsin joukkuehenki on näyttänyt erityisen hyvältä. Puolivälieräsarjan ratkaisseen Julius Vähätalon maalin jälkeinen riemunpurkaus koko joukkueelta kuvasti asiaa hyvin. Liigassakin ihastuttanut ja edustuksen vuoden tulokkaaksi valittu Elmeri Eronen nosti juuri joukkuehengen joukkueen suurimmaksi vahvuudeksi.

- Meidän vahvuudet on joukkuehengessä. Meillä on ollut koko kauden todella hyvä henki. Olemme pelanneet monta vuotta yhdessä. On meillä kyllä laadukkaita pelaajiakin. Emme pelkällä joukkuehengellä ole päässeet tähän asti, mutta isoin asia on kuitenkin minun mielestä joukkuehenki.

Omaan valintaansa Liigajoukkueen vuoden tulokkaaksi Eronen suhtautuu vaatimattomasti.

- Meillä oli paljon junnuja siellä pelaamassa ja kaikki pelasi todella hyvin, niin olisi ollut periaatteessa ihan sama kuka meistä sen olisi saanut.

Kokemukset Liigasta ovat tuoneet mukanaan järkevyyttä peliin.

- Teemme viisaampia ratkaisuja kentällä, emmekä höntyile kentällä. Lisäksi pystyy tuomaan A-junioreihin sitä esimerkkiä, mitä olemme saaneet Liigassa kokeneemmilta pelaajilta.

Kivenkova vastustaja

TPS johtaa sarjaa voiton 2–1, mutta löysäilyyn ei ole yhtään varaa. Junioritason kestomenestyjä Blues janoaa tälläkin kaudella menestystä.

- Blues on melkein joka ikäluokassa aivan Suomen kärkipäätä. Nytkin on kova porukka vastassa. Heillä on aika nuori joukkue. He pelasivat runkosarjassa todella hyvin ja meillä oli jo siellä tiukkoja vääntöjä, Eronen summaa Espoolaisia.

Varakapteenin A-kirjainta rinnassaan kantava Siiki sanoo vastustajalla olevan leveä materiaali.

- Bluesilla on todella tasainen joukkue. Kaikki ketjut ykkösestä neloseen ovat tosi tasaisia.

Siiki muodostaa Palloseuran vaarallisimman syömähampaan yhdessä Liigassa ihastuttaneiden Mikko Rantasen ja Elias Karvosen kanssa. Ketju on A-junioritasolle kieltämättä todella kovaa luokkaa ja siinä on roolituskin kohdallaan.

- Siinä on kyllä todella hyvä pelata. Täydennämme hyvin toisiamme. Rantanen on todella hyvä syöttämään ja Karvonen jakaa siinä keskikaistalla hyvin, kovana maalintekijänä tunnettu Siiki kehuu ketjutovereitaan.

TPS-Blues huomenna tiistaina kello 18.30 HK Areenalla. Liput 5 euroa. Sisäänpääsy myös HC TPS:n kausikortilla, A-nuorten kausikortilla, TPS:n lisenssikortilla sekä HC TPS:n ja Tepsiläiset ry:n jäsenkortilla. Tervetuloa!

Teksti: Taneli Virjonen