karuselli_kunonaika.jpgkaruselli_tps_shop.jpg
5.5.2014

Järvinen: Mahtavaa päästä takaisin tänne

Turun Palloseuran ensi kauden joukkueessa on myös muutama paluumuuttaja. Yksi näistä on 21-vuotias Kristian Järvinen, joka palasi kahden Kouvola-vuoden jälkeen takaisin Tepsiin entistäkin parempana maalivahtina.


Turkulaissyntyinen Järvinen lähti Kouvolaan syksyllä 2012, kun ei ikänsä puolesta voinut koko kautta A-junioreissa pelata ja Liigaan murtautuminen suoraan junioreista oli haastavaa - etenkin kun TPS:n maalia vartioi tuolloin Atte Engren ja kakkosmaalivahtina oli Antero Niittymäki. Kahden KooKoo-vuoden jälkeen Järvinen palasi onnellisena takaisin synnyinkaupunkiinsa.

- Mahtavaa päästä takaisin tänne! Ehtihän tuossa perhettä, tyttöystävää ja ystäviä kaipaamaankin. Eikä se Kouvola kuitenkaan ole mitään verrattuna Turkuun - on tämä kaupunkina miellyttävämpi ja on jotain tekemistä päiväsaikaankin, Järvinen tuumaili hymyillen.

KooKoossa Järvinen sai tällä kaudella mukavasti vastuuta. Runkosarjassa pelejä kertyi 26 ja torjuntaprosentiksi muodostui 91.8, ja pudotuspeleissä Järvinen pääsi maalinsuulle viidessä pelissä. Kauden päätteeksi maalivahdin palkintokaapin A-nuorten SM-hopeamitali ja C-nuorten SM-pronssimitali saivat vihdoin seurakseen kultamitalin, kun KooKoo juhli Mestis-mestaruutta. Mitalin lisäksi Järviselle tarttui Kouvolasta mukaan muutakin.

- Paljon kehityin siellä, kun pääsin pelaamaan miesten pelejä. Liike, rauhallisuus ja tekniikka ovat kehittyneet. Ja tietenkin olen oppinut lukemaan peliä paremmin, kun olen saanut kovempia pelejä alle. Uskoisin, että tasaisesti kaikilla osa-alueilla olen kehittynyt.

Aikoinaan maajoukkuettakin kolmessa eri ikäluokassa edustanut Järvinen uskoo nyt olevansa valmis hyppäämään liigajäille ja aikoo tosissaan kilpailla peliajasta niin ikään mustavalkoisiin paluun tehneen Teemu Lassilan kanssa.

- Tavoitteena on tietenkin kehittyä entistä paremmaksi maalivahdiksi ja haluan myös osoittaa, että musta on pelaamaan Liigaa. Koitan ensi kaudella kovasti haastaa Lassilaa ja päästä mahdollisimman monta peliä pelaamaan.

Kaksi kautta 300 kilometrin päässä Turusta mustavalkoisten otteita seurannut Järvinen odottaa tulevasta kaudesta huomattavasti edellisiä parempaa.

- Mä odotan joukkueelta parempaa menestystä kuin mitä nyt viime kausina on ollut. Toivottavasti saataisiin heti alusta alkaen homma käyntiin ja pisteitä tilille. Joukkue kun on tiivis ja joukkuehenki hyvä niin eiköhän se lähde siitä sitten rullaamaan.

Järvinen oli maanantai aamuna ensimmäistä kertaa joukkueen kanssa jäällä, joten turhan tutuksi porukka ei ole ehtinyt vielä tulla. Uskoa porukkaan maalivahdilta löytyy siltikin jo tässä vaiheessa.

- Mitä mä tuossa olen katsellut noita hankintoja niin helkkarin hyviä pelaajia on joukkueeseen saatu. Joukkueessa on lupaavia nuoria pelaajia, omia junioreita ja muutamia vanhoja tuttujakin. Hyvältä näyttää!

TEKSTI: Hanni Hopsu