karuselli_kunonaika.jpgkaruselli_tps_shop.jpg
8.8.2014

Ilves nujersi TPS:n - Palloseura lohkokakkonen

TPS kohtasi Pitsiturnauksen toisessa ottelussaan Ilveksen. Oman avausottelunsa lukemin 2-1 Pelicansille hävinneet tamperelaiset kaatoivat Palloseuran maalein 2-0 ja marssivat lohkovoittoon. TPS sijoittui lohkossa toiseksi ja pelaa välierissä kello 17.00. 

 TPS:n kentälliset oli pistetty päivän toiseen otteluun lähes kokonaan uusiksi. Vain kakkosketju Sointu - Koskiranta - Lasch pysyi samana, mutta muutoin pakkaa oli myllätty oikein huolella.

 - Tiedettiin, että päästään jatkoon, kunhan ei murskalukemin otettaisi takkiin, joten haluttiin antaa junioreille peliminuutteja ja näytönpaikkaa, päävalmentaja Kai Suikkanen kertoi.

TPS:n puolustuksessa kykyjään pääsivät koettelemaan Niklas Friman ja Matias Pulli, jotka saivat vastuuta myös ylivoimalla. Suikkaselta kehuja jo avausottelussa ansainnut Mikko Lehtonen puolestaan esiintyi Markus Seikolan rinnalla ja Niko Karhu ja Tony Vidgren muodostivat kolmannen parin. 

 - Mä tykkään pelata Frimanin kanssa. Niklas on peruspakki, jolla ei heikkouksia ole. Hän pystyy hyökkäämään, avaamaan peliä ja puolustamaan vahvasti. Mä voin aina luottaa, että hän kyllä auttaa ja paikkailee, Matias Pulli kehui pakkipariaan.

Pulli uskoo, että hän itse on mennyt pelaajana taas muutaman askeleen eteenpäin kovan kesäharjoittelun myötä. 

-  Oon mä omasta mielestäni kehittynyt, vaikka se ei nyt välttämättä tuolla kentällä olekaan tänään näkynyt. Voimaa on tullut lisää, joten pitäisi kaksinkamppailussa pärjätä jo paremmin, ja luisteluakin olen työstänyt paremmaksi.

Vasta 19-vuotias puolustaja on osoittanut omaavansa valtavasti potentiaalia ja on todistanut, ettei 176-senttinen varsi oli este miehekkäälle pelaamiselle. Nuorukaista on kutsuttu jopa ”Pikku-Petuksi”, sillä Pullin luistelu ja pelinlukutaito tuovat mieleen tämän 22 vuotta vanhemman joukkuetoverin. 

Tottakai mä seuraan Petun tekemistä jäällä ja sen ulkopuolella. Hänellä on ollut vaikuttava pelaajaura ja hän on ehdottomasti meille kaikille junnuille hieno esimerkki. Kaikki me seurataan silmä kovana, että mitä Petu tekee ja yritetään häneltä oppia kaiken aikaa.

Hyökkäyspäässä nelosen energiaketjuna nähtiin junnutrio, kun lisää arvokasta kokemusta miesten peleistä saivat jo viime keväällä edustuksessa debytoineet Manu Honkanen ja Niklas Salo. Kolmantena lenkkinä ketjussa rouhineella Rasmus Kulmalalla puolestaan on vyöllään jo 96 Liiga-ottelua. 

Kolmosketjuun Otto Karvisen ja Marko Virtalan keskelle taas nousi vasta 18-vuotias Teemu Lämsä

 - Hyvinhän nuo junnut ovat esiintyneet. Lämsä pelasi pirun miehekkäästi ja Salo oli etenkin aamun pelissä pirteä. Nyt tuli vähemmän peliminuutteja, joten ei yltänyt ihan samalle tasolle, Suikkanen arvioi.

Puolustaja Pulli kiittelikin sitä, miten nuoret pelaajat on otettu joukkueessa vastaan.

 - Joskus puhutaan, että ulkomaalaiset saattaa muodostaa sen oman porukkansa, eivätkä puhu meille junnuille, mutta nämä kaverit kyllä puhuvat tosi paljon, ottavat kaikki huomioon, auttavat ja ohjeistavat. Oikeesti hienoja tyyppejä!

Kun Pullilta uteli tämän englanninkielentaidosta, nuorukainen purskahti nauruun.

 - No tottahan toki mä puhun oikein sujuvaa englantia, siis omasta mielestäni! Myönnetään nyt silti, että välillä on ehkä tullut jotain pientä kuittailua…

Palloseuran nuorista talenteista Pitsiturnauksessa mukana eivät ole U20-maajoukkuetta Yhdysvalloissa edustavat Julius Vähätalo ja Miro Keskitalo, sekä loukkaantuneena elokuun loppuun asti kärvistelevä Mikko Rantanen

Myös Tadas Kumeliauskas sai lisää vastuuta Ilves-ottelussa ja pelasi ykkösketjussa Niclas Luceniuksen paikalla. Maalia vartioi vuorostaan Kristian Järvinen ja mallikkaasti vartioikin - takaiskuille maalivahti ei voinut mitään.

Ilveksen ensimmäinen maali syntyi ajassa 12.41, kun TPS hölmöili itselleen kahden miehen alivoiman, mistä tamperelaiset ilomielin turkulaisia rankaisivat. Tommi Kivistö tarjoili herkullisen syötön ja Mark Hurtubise tälläsi kiekon häkkiin. 

Myös tupsukorvien toinen maali tuli mustavalkoisten nukahduksen seurauksena. Jäähyltä vapautunut Tommi Välimaa sai kiekon keskialueella ja hyökkääjällä oli tilaa nousta vapaasti hyökkäysalueelle. Kiekko ajautui maalinedustalla kyttäävälle Saku Salmelalle, joka sai iskeä sen tyhjään maaliin. 

 - Kun tekee nolla maalia, ei voi voittaa peliä. Otettiin turhia jäähyjä ja itse taas tuhlattiin omat maalintekopaikkamme ylivoimalla. Puolustuspelin olisi pitänyt olla tiiviimpää - annettiin vastustajalle liikaa aikaa ja tilaa ja olisivat voineet tehdä useammankin häkin, mutta onneksi Krisu pelasi hyvin, Pulli arvioi ottelua. 

Ilves hoiti nimiinsä myös ottelun jälkeisen rangaistuslaukauskilpailun, kun entinen TPS-kapteeni Tapio Laakso ujutti kiekon ohi Järvisen, kun taas Marko Virtalan laukaus kilahti tolppaan.

Pelaajakäytävällä ei kuitenkaan näkynyt myrtyneitä miehiä vaan ilmassa lentelivät malttamattomat: ”Koska meillä on seuraava peli?” -kysymykset. Tappio siis pyyhittiin nopeasti mielestä ja katseet suunnattiin kohti välieräkamppailua. 

 - Eihän tämä turnaus mitään kauneinta kiekkoa tarjoja ja pelissä on vauhtia enemmän kuin järkeä, eli ei tämä yhtään samanlaista kiekkoa ole kuin mitä kaudella pelataan. Mutta hauskaahan se on aina päästä pelaamaan - sitä ei voi kieltää! Pulli tuumasi.


 TPS kohtaa Vaasan Sportin välierässä kello 17.00


Hanni Hopsu