karuselli_kunonaika.jpgkaruselli_tps_shop.jpg
20.5.2014

HK Areenan uusi joustokaukalo kapenee kaksi metriä

Liigan vaatimusten mukaisesti tulevalla kaudella nähdään jokaisella liigapaikkakunnalla uudet IIHF:n standardien mukaiset joustokaukalot. Uuden kaukalon myötä HK Areenalla pelataan jatkossa kaksi metriä kapeammassa kaukalossa.


HK Areenalla on totuttu aiemmin pelaamaan kiekkoa täysimittaisessa (60x30 m) kaukalossa, mutta joustokaukalon myötä uudeksi leveydeksi tulee 28 metriä eli kokonaispinta-alasta lähtee peräti 120 neliömetriä.

TPS:n päävalmentaja Kai Suikkanen kommentoi TS Kiekolle uutista tyytyväisenä.

– Kyllä se on positiivinen asia, Suikkanen sanoo.

– Pelin intensiteetti kasvaa pienemmässä kaukalossa. Pienemmässä tilassa tapahtuu enemmän ja nopeammin. Yleisön kannaltakin se on tietysti iloinen asia.

HC TPS Turku Oy:n toimitusjohtaja Niklas Österlund on päävalmentaja Suikkasen kanssa samoilla linjoilla.

- Kaukalon koon pienentämistä ollaan aiemminkin mietitty ja nyt kun tilanne tuli ajankohtaiseksi uuden joustokaukalon myötä, niin halusimme tehdä muutoksen, Österlund kommentoi.

- Uusi kaukalo hankitaan yhdessä Kiinteistö Oy Turun Monitoimihalli Oy:n kanssa. Investointina pienempi kaukalo on hieman suurempi vaadittavien muutostöiden vuoksi, mutta uskomme kuitenkin, että tämä panostus tulee näkymään vauhdikkaana, viihdyttävänä ja ennen kaikkea voittavana kiekkona, jota haluamme kannattajillemme tarjota.

Lue lisää:

TS Kiekko: 120 neliömetriä jäätä pois