181

karuselli_kausarit[886].jpgkaruselli_tps_shop.jpgkaruselli_hunajacast[909].jpg
Seuraava kotiottelu
TPS - Sport KE 20.1. 18:30
21.1.2015

30 kysymystä Mikko Rantaselle

1. Kuka kannusti sinua aloittamaan jääkiekon?

Perheestä se kaikki lähti. Isä ja äiti ovat molemmat seuranneet jääkiekkoa koko ikänsä ja kannustivat aloittamaan. Valmentajat ovat sitten tietenkin myös kannustaneet, kun on tullut enemmän ikää.

2. Miksi aloitit jääkiekon?

Kyllä se siitä tuli, kun äiti ja isä sitä olivat seuranneet ja pistivät luistimet jalkaan. Siitä asti olen kyllä tykännyt siitä, että ei se ole ollut virhevalinta.

3. Kuka oli idolisi pienenä?

NHL:stä oli Peter Forsberg. Tykkäsin hänestä pelaajana. Hän on hyvä, kokonaisvaltainen pelaaja, joka pystyi tekemään maaleja, syöttämään ja lisäksi puolustamaan hyvin.

4. Mikä on lempi NHL-joukkueesi?

Pittsburgh Penguins. Colorado Avalanche oli lempiseurani pienenä, mutta 10-vuotiaasta se on ollut Penguins.

5. Kuka on TPS-idolisi?

Tepsistä minulla ei ole ikinä oikein ollut ketään yksittäistä idolia. Koko joukkuetta olen ihaillut pikkupoikana.

6. Kerro mielipiteesi Marko Virtalasta.

(nauraa) Marko Virtala on oikein positiivinen ja hauska tyyppi. Maken kanssa saa kyllä aina nauraa ja juttua riittää.

7. Mikä on paras maila?

Sanotaan toi millä pelaan tällä hetkellä. En ole ihan varma, mikä se on. Olisikohan se toi CCM 40k RibCor. Se on ainakin ollut oikein hyvä.

8. Paljonko lämäät tutkaan?

(nauraa) En ole ikinä vetänyt jääkiekkoa tutkaan, joten en tiedä.

9. Miltä tuntui pelata ensimmäinen Liigaottelusi? Ja milloin se oli?

Ensimmäinen liigaotteluni oli 2012 joulukuussa. Kyllä se hienoa oli, ihan unohtamaton fiilis, kun pääsi pelaamaan miesten peliä siinä joukkueessa, mistä olen aina haaveillut. Se oli hieno peli.

10. Mitä joukkuetta vastaan tykkäät eniten pelata Liigassa?

(miettii pitkään) Ilvestä vastaan. En tiedä mikä siinä on, se on vaan tuntunut jotenkin parhaalta vastustajalta. Kai heidän pelitapansa jotenkin sopii parhaiten omaan pelitapaani.

11. Millä paikkakunnalla on paras meininki hallissa, jos Turkua ei saa sanoa?

Oulussa. Siellä on yleensä hyvä tunnelma ja nyt ainakin tänä vuonna ollut aina todella vähän tyhjiä paikkoja, niin on ollut hienoa pelata siellä.

12. Miten valmistaudut peleihin, onko sinulla jotain rutiineja?

Alkulämpö on aina sama, mutta muuten ei ole oikein mitään sellaisia rutiineja, joita jollain vanhemmilla pelaajilla saattaa olla, että tekee aina samoja juttuja.

13. Harjoitteletko normaalien treenien lisäksi omia metkuja kiekon kanssa, onko esimerkiksi kehitteillä ”Rantasen veivi”?

(nauraa) Kyllä ihan perusjuttuja tulee harjoiteltua itsenäisesti niin kuin luistelua ja laukomista, mutta mitään omaa kikkaa en ole kyllä vielä ainakaan kehitellyt.

14. Kuka on TPS:n pukukopin äänekkäin pelaaja?

(nauraa) Varmaan ainakin tämä slovakialais-sveitsiläinen Simek on yksi äänekkäimmistä ja sitten varmaan Virtalan Marko on toinen.

15. Miten paljon jääkiekko vie aikaa elämästäsi? Kuinka paljon jää aikaa koulunkäynnille, kavereille ja vain rentoutumiseen?

Jos on vaikka kolme kertaa viikossa pelejä, niin ne vievät kyllä paljon aikaa. Sitten välipäivinä, kun on vain yhdet treenit aamulla, niin iltaisin jää hyvin aikaa kavereille.

16. Mikä olisi unelmiesi hyökkäyskenttä, missä haluaisit pelata?

Jos itse saisin pelata laidassa, niin keskellä pelaisi Sidney Crosby ja vasemmassa laidassa olisi sitten Chris Kunitz.

17. Leivän päällä: kinkku juuston päälle vai juusto kinkun päälle?

Juusto kinkun päälle.

18. Mitä aineita kirjoitat ylioppilaskirjoituksissa?

Ensi syksyllä pitäisi alkaa kirjoitukset ja tarkoituksena olisi kirjottaa ainakin terveystieto, lyhyt matikka, englanti, äidinkieli ja sitten ehkä historia.

19. Miten nollaat itsesi pelien jälkeen?

Tappiopelit pitää aika nopeasti pystyä unohtamaan, vaikka ne jäävät aina harmittamaan. Seuraavana päivänä voi olla jo uusi peli, niin ei saa jäädä miettimään niitä, vaan siirtyä jo seuraavaan. Jotkut jäävät miettimään vähän liiankin pitkäksi aikaa tappiota, jotkut taas pystyvät unohtamaan ne heti.

20. Missä on Nousiainen?

(nauraa) Nousiainen on siinä, kun lähdetään Turusta Raumalle päin, niin 25 kilometrin jälkeen tulee Nousiaisten vaakuna. Sitten saavutte yhteen Suomen hienoimmista kunnista.

21. Tuutko heittämään Heikinsuon ulkojäille lättyä?

Heikinsuo? En edes tiedä, missä se on, mutta kaipa sinnekin voisi mennä.

22. Entäs Nousiaisten ulkojäille?

No tiedän sentään, missä Nousiaisten ulkojäät ovat, niin miksei. Sinne varmaan tulenkin vielä menemään tänä keväänä.

23. Lempi biisi tällä hetkellä?

Mikähän se voisi olla... Ei minulla ole tällä hetkellä oikein mitään lempibiisiä, tykkään aika sekalaisesti kuunnella radiokanavia.

24. Paljon nousee penkistä?

(nauraa) Penkistä nousee tällä hetkellä varmaan kolme kertaa 105 kiloa.

25. Saako jääkiekkopelaaja helposti naisia?

Niinhän sitä ainakin huhutaan, mutta en usko, että se on ihan niinkään. Eiköhän kaikki saa, jos haluaa. Tarjontaa ainakin Suomessa riittää. En usko, että jääkiekkoilija helpommin niitä saa.

26. Mikä on parasta Tepsissä?

Hieno organisaatio ja hienot fanit. Kyseessä on oma lapsuuden lempiseura ja on kuitenkin varttunut täällä ja ollut Tepsissä koko uran, niin se on hienoa. Lisäksi se, että vaikka viime vuosina ei ole tullut menestystä, niin kyseessä on kuitenkin menestyksekäs seura. Nyt se menestys pitäisi saada takaisin.

27. Kuka on vaikuttanut eniten kehitykseesi jääkiekkoilijana ja miten?

Tietysti kaikki seuravalmentajat ovat vaikuttaneet paljon. On tehty paljon harjoituksia ja sekä fyysistä ja henkistä puolta harjoitettu, mutta kyllä varmaan täytyy tähänkin sanoa perhe ja äiti ja isä. Ihan pikkupojasta asti olemme jutelleet paljon kotona ja sieltä on tullut paljon apua. Se on varmaan ollut se isoin juttu.

28. Mitkä ovat tavoitteesi ensi kesän draft-tilaisuuteen liittyen?

No ei oikeastaan ole mitään erityisiä tavoitteita draftiin. Se on semmoinen kesäasia, että se tulee, jos on tullakseen. Nyt vain yrittää pelata hyvin ja auttaa joukkuetta. Kun joukkue pärjää, niin sitä kautta yksilötkin näyttävät paremmilta.

29. Jos sinut valitaan NHL:ään ensi kesän draftissa, haluaisitko vielä pelata kauden tai kaksi Suomen Liigassa vai olla NHL-joukkueen rosterissa, mutta kenties pienemmällä jää-ajalla?

En ole oikein miettinyt sitä, jos semmoinen kävisi. Minullahan on Tepsin kanssa sopimus vielä kahdesta seuraavasta vuodesta, että draftin jälkeen sen sitten näkee, jos valinta tulisi, että miten he haluaisivat tapahtuvan. Mutta aika sen näyttää. Kuitenkin kahden vuoden sopimus on vielä Tepsin kanssa.

30. Kuinka tärkeitä fanit ovat sinulle?

Kyllä fanit ovat elintärkeitä. Uskon, että se on niin jokaiselle jääkiekkoilijalle. Kyllä sen tietää ja tuntee ja se on todella tärkeää, että on faneja ja he ovat tukena. Se on todella hienoa ja arvostettavaa.

 

Rantasen vastaukset kahdeksaan kysymykseen videolla voit tsekata Tepsin Youtubesta:

https://www.youtube.com/watch?v=vFDbVORP_t4

 

Tämän viikon yllätyspalkintona on Mikko Rantasen maila herran nimikirjoituksella! Yllätyspalkinto arvottiin tällä viikolla Joonas Viljami Härköselle! Onneksi olkoon.

 

Ensi viikolla kysymyksiinne vastaa hyökkääjä Otto Karvinen. Karviselle voi lähettää kysymyksiä vielä tämän viikon loppuun asti Facebookissa: https://www.facebook.com/hctps/photos/a.215238217553.141212.28962257553/10152497082137554/?type=1&theater

Ensi viikolla yksi kysyjä palkitaan jälleen yllätyslahjalla!

 

DSC_0043.JPG 

 

Lisätietoa tästä aiheesta löydät linkin takaa: https://hc.tps.fi/uutiset/ajankohtaista/kysypelaajilta/