TPS Naiset vauhtiin viikonloppuna!

Naisten Liiga käynnistyy lauantaina Helsingin IFK:ta vastaan.

TPS Naisten Liiga-kausi starttaa viikonloppuna kahden ottelun voimin. HIFK:n lisäksi Seura kohtaa Team Kuortaneen. Harjoituskausi on sujunut joukkueelta positiivisissa merkeissä. Otteluita TPS Naisille kertyi harjoituskaudella viisi. Päävalmentaja Terhi Mertanen on iloinen harjoituskauden antiin.

– Koko tämän alustavan jakson ajan meillä on aina ollut vähintään neljä kenttää jäällä. Ollaan pystytty tekemään viisikkotreenejä ja meillä on syntymässä paljon kovempi kilpailu pelipaikoista, se on mielestäni ihan älyttömän hyvä kehitys Turussa tälle seuraavalle kaudelle, iloitsee Mertanen.

Helppo ei TPS Naisten avausottelu tule olemaan. HIFK lähtee Naisten Liigaan ennakkosuosikkina. Maajoukkuepelaajia vilisevä luisteluvoimainen HIFK saa vastaansa kovan haasteen TPS Naisten neljän ketjun rotaatiosta.

– Varmasti kokemuksella ja laadukkailla pelaajilla HIFK on ennakkosuosikki, mutta kyllä me lähdetään heitä ihan täysillä kiusaamaan, Mertanen kertoo

Sunnuntaina TPS Naiset pelaa Team Kuortanetta vastaan. Team Kuortane on TPS Naisten tavoin nuori joukkue. Ottelusta on odotettavissa erittäin vauhdikas.

– Heiltä melkein koko joukkue oli pelaamassa Kanadan U18-tyttöjä vastaan hieman ennen sarjan alkua. Heillä on nuori ja vauhdikas joukkue, mutta lähdemme tietysti hakemaan kolmea pistettä, kuvailee Mertanen.

Jääkiekko on parasta paikan päällä, eikä naisten Liiga ole siitä poikkeus. Naisten Liiga tarjoaa kauden aikana tyylikkäitä ja taitavia suorituksia. Vauhtia ei myöskään puutu. Tulevalla kaudella tullaan näkemään monia ulkomaalaisia sekä suomalaisia maajoukkuetähtiä. TPS Naisten päävalmentaja Terhi Mertanen suosittelee lämpimästi turkulaiselle kiekkoyleisölle saapumista Kupittaalle katsomaan TPS Naisten otteluita.

– Ehdottomasti kannattaa tulla katsomaan pelejä livenä, etenkin jos ei ole käynyt ennen katsomassa. Jos olet kyllästynyt miesten träppikiekkoon ja hyvin strukturoituun jääkiekkoon, niin naisten jääkiekossa on sellaista samanlaista rouheutta kuin junnukiekossa. Siellä tulee virheitä, mutta siellä näkyy myös taiturimaisia suorituksia. Naisten jääkiekossa välittyy myös tunne vahvasti. Toivon että yhä useampi löytäisi tiensä tänne Kupittaalle tulevalla kaudella, Mertanen toteaa.

Ensi kertaa TPS Naiset pelaa pisteistä Kupittaalla sunnuntaina 18. syyskuuta, kun vastaan asettuu HPK.

Aloita kirjoittaminen ja paina Enter

Pääyhteistyökumppanit