TPS Naiset uuden alussa

Vahvistunut TPS Naisten joukkue lähtee uuteen kauteen playoffs-paikka tähtäimessä.

TPS Naiset aloitti harjoituskautensa viime viikolla. Naisten joukkue on saanut riveihinsä paljon uusia vahvistuksia. Päävalmentaja Terhi Mertanen uskoo, että kilpailutilanne TPS Naisten joukkueessa kovenee paljon.

– Saatiin heti ensimmäisiin treeneihin melkein neljä kenttää pelaajia jäälle. Ollaan saatu monia uusia pelaajia joukkueeseen ja se kyllä lämmittää mieltä tosi paljon, Terhi Mertanen iloitsee.

TPS Naisten tulevan kauden joukkue nuorentuu, mutta on hyvin nälkäinen ja eteenpäin menemisen halu on kova. TPS Naisten joukkueessa pelaa ensi kaudella Suomen nuorten maajoukkuepelaajien lisäksi muutama oman maansa nuorten maajoukkueessa pelaava ulkomaalaispelaaja.

– Urheilullisia ja motivoituneita pelaajia ollaan joukkueeseen saatu. Joukkueesta lähti kokeneet Estelle Duvin ja Maija Otamo, niin tämä on tietysti tuloksellisesti iso menetys joukkueelle. Uskon kuitenkin että ollaan saatu tosi hyviä ja mielenkiintoisia uusia pelaajia tilalle, kuvailee Mertanen.

Naisten SM-sarjan sarjajärjestelmä tulee uudistumaan ensi kaudelle. Runkosarja pelataan nelinkertaisena ja se jatkuu aina helmikuulle asti. Kymmenestä joukkueesta kahdeksan menee suoraan playoffseihin.

– Ensi kaudella pelataan enemmän pelejä mitä aikasemmin, ja playoffs-paikka tottakai joukkueen tavoite näin alkuun. Jatkon tavoitteet määritellään joukkueen kanssa myöhemmin, Mertanen kertoo.

TPS Naiset pelaa vielä ennen liigakauden alkua kuusi harjoitusottelua. Harjoitusottelut alkavat ensiviikolla TPS C-Akatemiaa vastaan. TPS Naiset kohtaa harjoituskaudella kahdesti Lukon ja Kiekko-Espoon sekä kerran HIFK:n.

– Liigaringin lisäksi harjoitusotteluissa kiertää alueen nuoria pelaajia, keitä halutaan nähdä liigavauhdissa tässä heti alkusyksystä. Halutaan että meidän rinki on laaja, ja halutaan myöskin viedä meidän alueen nuoria pelaajia eteenpäin. Kutsutaan pelaajia meidän treeneihin ja saadaan sitä kautta luotua enemmän yhteistyötä TPS:n ja sateenvarjoseurojen parissa, toteaa Mertanen.

Naisten Liiga käynnistyy Palloseuran osalta lauantaina 10.9 Helsingin IFK:ta vastaan klo 11.00 Turussa.

Aloita kirjoittaminen ja paina Enter

Pääyhteistyökumppanit