TPS jäädyttää Jukka Vilanderin pelinumeron

Juhlaseremoniaa vietetään 18. helmikuuta.

Turun Palloseuran 100-vuotisjuhlakauden huomionosoitukset huipentuvat helmikuun 18. päivä pelattavassa TPS-Ässät-ottelussa.

Tuolloin TPS nostaa Gatorade Centerin katonrajaan legendaarisen hyökkääjän Jukka Vilanderin numerolla 12 varustetun pelipaidan.

– Jukka ”Vilu” Vilander on kiistattomasti TPS-legenda, jonka nimi ja pelinumero kuuluvat seuran korkeimmalle kunniapaikalle. Mestaruudet ja uran saavutukset tulivat herrasmiespelaajan tyylillä, jota ei voi kuin ihailla, linjaa HC TPS Turku Oy:n hallituksen varapuheenjohtaja Veli-Pekka Marin.

– Vilanderin kunniaviiri nousee seuran legendojen rinnalle, jotka kaikki ovat olivat hänen urallaan mukana pelikaverina tai valmentajana. Haluan HC TPS:n puolesta kiittää ja onnitella Jukka Vilanderia mahtavasta urasta ja merkityksestä Turun Palloseuralle, jatkaa Marin.

Vilander muistetaan kaukaloiden herrasmiespelaajana, jolta myös maalinteko luonnistui enemmän kuin hyvin. Vilander viiletti myös TPS:n Musta surma -ketjussa, joka elää ikuisena legendana Seuran historiassa.

Tämän lisäksi Vilander voitti Seurassa neljä Suomen mestaruutta. Pelaamissaan 506 runkosarjan ottelussa Turun Palloseuran paidassa, Vilander kasasi kaikkiaan uskomattomat 455 tehopistettä.

Aloita kirjoittaminen ja paina Enter

Pääyhteistyökumppanit