Silvennoisen Suvivieraana Kallio ja Suoraniemi!

TPS:n toimistolla ja Gatorade Centerillä on vielä rauhallista, mutta maanantaina uusi kausi käynnistyy virallisesti, kun joukkue kokoontuu omatoimijakson jälkeen ensimmäistä kertaa yhteen.

Viime vuoden tapaan päätämme Suvivieras-sarjan Tepsin pelaajakoordinaattoreiden Tomi Kallion ja Mika Suoraniemen kanssa ja näin ääneen pääsevät siis juuri ne herrat, jotka ovat tehneet niin sanotun jalkatyön Tepsin alkavan kauden joukkueen kokoamisessa. He ovat siis tismalleen oikeat miehet antamaan luonnehdinnat jokaisesta TPS-nuttuun pukeutuvasta pelurista.

Mutta ennen kuin mennään pelaajiin, on syytä käydä pari muutakin asiaa vielä läpi

Nyt kun viime kaudesta on hetki aikaa kulunut ja ollaan uuden kynnyksellä, niin miten vetäisitte mennyttä kautta yhteen?

Tomi Kallio: Se oli hyvää jatkumoa edellisestä kaudesta, että meillä oli paljon jätkiä, jotka olivat jo menestyneet, pelanneet finaaleissa ja kasvaneet valtavasti sen vuoden aikana, niin pääsimme jatkamaan siitä. Pääsimme jatkamaan edelliskauden itseluottamuksella. Kauden alussa peli ei aina ollut vielä sitä mitä halusimme, mutta itseluottamusta oli ja voittoja tuli paljon. Oli loppupeleissä tärkeää, että alku oli vahva.

Sitten tuli heikompi hetki. Se oli kasvun paikka ja joukkue näytti ottavan sen oikealla tavalla. Vaikean vaiheen jälkeen meidän nuolemme osoitti aika pystysuoraan ylöspäin, mikä oli tietysti mahtavaa, että nuoret kaverit pystyivät klaaraamaan sen vaikean jakson, sen jälkeen nähdä eteenpäin ja kuitenkin luottaa itseensä. Playoffit olivatkin sitten ihan mahtavaa kiekkoa. Oli itsellekin nautinto seurata sitä.

On sellainen kaksijakoinen fiilis, että tavallaan olen todella ylpeä, miten mahtavasti taas pärjäsimme ja minulla on hyvä ymmärrys muutaman pelatun vuoden jälkeen, että miten vaikeaa on päästä finaaliin ja miten kova saavutus se on, mutta toisaalta minulla on aina se fiilis, että jos sinne pääsee, niin se pitäisi myös ottaa, että se tietysti harmittaa, kun hopea jäi käteen. Kausi oli todella onnistunut siitä huolimatta, vaikka mestaruus pitäisikin ottaa pois, kun se on siinä otettavissa, mutta kausi oli joukkueeltamme supersuoritus ja miten paljon omia pelaajia peluutettiin taas isoissa rooleissa, josta palkintoja ovat nämä uudet NHL-sopimukset ja muut, niin se kertoo, että paljon asioita olemme tehneet oikein.

Mika Suoraniemi: Tuo kasvu nimenomaan oli tärkeää, että jos mietitään tätä meidän toimintaympäristöämme, niin nuorten pelaajien pitää pystyä täyttämään paikkoja.

Eli kun pois lähti Lauri Pajuniemeä, niin sitten sieltä kasvaa Mikael Pyyhtiää, joka pystyy kauden aikana kovissa paikoissa ottamaan tuollaista tasonnostoa, niin sellaiset oli hienoja tarinoita ja mielestäni ennen kaikkea sen vaikean jakson jälkeen, kun pelin suunta kääntyi, niin okei, siellä oli tietysti Andrei Kareev mies paikallaan ja oli sellainen hyvä takalaita, mikä ei missään vaiheessa vuotanut ja sen päälle sitten Markus Nurmi, Juuso Pärssinen ja Pyyhtiä pystyivät johtamaan koko osastoa.

Tämä meidän nuorisomme, oman polun kasvatit, millä tavalla he pystyivät orkesteria viemään eteenpäin, niin kyllä se eniten omaa mieltä lämmitti. Varsinkin miten he pystyivät playoffeissa operoimaan, niin se oli oikeasti todella kova juttu. Se oli juuri sitä, mitä olemme täällä pyrkineetkin luomaan, että joukkueena pärjätään, mutta jätkät pystyisivät täällä ottamaan hyvän arkemme ja kovan työn kautta kasvamaan myös seuraavalle tasolle ja sitä kautta saavuttaa unelmiaan, mitä tässä on nyt nähtykin, niin se tarina, mitä me täällä rakennamme, on myös totta. Se on se hienoin puoli, mitä näkee näissä kausissa, kun niiden sisään katselee.

Ja ehkä lisäyksenä vielä tuohon mitä Tomppa sanoi, on joukkueen ilmapiiri, pelaajien yhtenäisyys ja se joukkueen sisältä lähtenyt kasvu, niin se on nyt ollut parin kauden aikana meille selkeä vahvuus, eli olemme saaneet hyviä tyyppejä tähän juttuun mukaan, ja sen myötä joukkue on hitsautunut yhteen. Se aina kantaa vaikeiden hetkien yli ja sen jälkeen hyvään liitoon sekä lopulta ihan hyviin lopputuloksiin. Toivottavasti pystymme sitä edelleen ylläpitämään, koska se on todella tärkeä asia. 

Kun nyt kahdesti kausi on päättynyt hopeamitaleihin, niin on tietysti kysyttävä, että mistä se mielestänne oli kiinni, ettei se aivan kirkkain vieläkään irronnut?

TK: No, en tiedä voiko siihen oikein sanoa mitään yhtä asiaa, minkä takia mestaruutta ei olla voitettu, mutta edelliskaudella emme varmasti olleet siihen kuitenkaan ihan vielä valmiita. Lukko oli tehnyt omaa juttuaan jo pidemmän aikaa, ja he olivat valmiimpia ottamaan sen mestaruuden.

Viime kaudella pelit olivat hyvinkin tasaisia ja ne olisivat hyvinkin voineet kääntyä meille. Tapparalla oli hiukan enemmän rutiinia, mutta sitten taas toisaalta, niin…tämä voi kuulostaa selittelyltä, mutta kun itse olen pelannut aika monta kertaa finaaleissa, niin tiedän, ettei mestaruutta voi voittaa, jos ei saa niitä määrättyjä ”pomppuja” puolelleen.

Jos joku, joka ei niitä muista, katsoisi nyt finaalit uudestaan, niin kaksi voittomaalia meni meidän pelaajien polvareiden kautta sisään ja viimeisen pelin voittomaalia edelsi selvä jäähy, joka jäi viheltämättä. Nämä ovat juuri niitä pomppuja, mitä tarkoitan. Ikinä ei siis pidä unohtaa, että onnellakin on merkitystä. Jokainen yrittää tehdä kaiken oikein, mutta kaikkeen ei voi vaikuttaa, vaan loppupeleissä jokaisessa pallopelissä on onnellakin aina merkityksensä. Viime kaudella erot olivat niin pieniä, että Tappara sai ne pomput. Joku voi sanoa, että he myös ansaitsivat ne. Mutta ei siis ole mitään sellaista yksittäistä syytä pysty kukaan meistä sanomaan, että miksi ei mestaruutta voitettu.

MS: Ehkä pelimarginaaleista voisi ylivoimapelin nostaa esiin. Tehokkuus oikeilla hetkillä oli myös sellainen pieni asia, joka ratkaisi otteluita. Se on aika tärkeää tänä päivänä. Noissa peleissä sieltä pitää pystyä tehoja kaivamaan, kun viidellä viittä vastaan peli on täysin tasan. Siihen löytyy Tapparalla ainakin niissä hetkissä vahvempaa osaamista, koska pystyivät niitä tiettyjä hetkiä käyttämään paremmin.

Mikä on tilanne tällä hetkellä joukkueen kasaamisen suhteen? Onko ryhmä nyt tässä, vai vieläkö vahvistuksia on haussa? Ja jos, niin mille pelipaikoille?

TK: Kyllä me olemme koko ajan hakeneet ja taistelleet määrätyistä pelaajista ketkä olisivat sopineet meillekin. Vielä emme ole viimeisiä palasia saaneet kiinnitettyä, keitä olemme yrittäneet. Kilpailu on aika kovaa.

Se muutti pelikenttää taas, kun nyt kuitenkin osa ulkomaalaisista tekee sittenkin sopimuksia KHL:ään, mikä on yllättänyt meidät ja varmasti monet muutkin. Se on vienyt pelaajia markkinoilta ja lisäksi NHL-seurat antavat tällä hetkellä todella isoja sopimuksia sellaisille jätkille, jotka pelaavat AHL:ää, mutta normaalitapauksessa voisivat tulla Eurooppaan. Ne sopimukset ovat taloudellisesti taattuja, joten se on myös pysäyttänyt pelaajavirtaa tännepäin. Sitten Sveitsissä laajennettiin liigaa yhdellä joukkueella ja vanhaa ulkomaalaiskiintiötä korotettiin, niin jokainen ymmärtää, että se vie monta kymmentä pelaajaa lisää sinne.

Sillä tavalla on saatu vääntää koko kesä ja olemme eri pelaajien perässä, mutta vielä emme ole saaneet sellaisia keitä oikeasti haluamme ja nyt sitten aika näyttää, että löydämmekö sellaisia pelaajia elokuussa vai syyskuussa vai lokakuussa vai milloin. Siihen meistä ei kukaan vielä pysty vastaamaan, mutta selvä asia on, että tulemme joukkuetta vielä täydentämään. Sentteriä ja pakkia haemme vielä.

Ennen kuin mennään itse asiaan, niin kysyisin vielä molemmilta, että mitä Tepsin kannattajilla on mielestänne lupa odottaa alkavalla kaudella?

MS: No kyllä varmaan se punainen lanka, mikä meillä tässä on ollut, on pidetty, eli joukkue on periksiantamaton, energinen ja lyö itsensä likoon. Sen pitää näkyä joka päivä ja sen tyyppisiä pelaajia meillä myös on. Nälkä kasvaa syödessä. Kyllä tässä nyt on pari vuotta hyvin viety tarinaa eteenpäin, niin sitä tarinaa pyrimme jatkamaan. Sarja on varmasti tulevalla kaudella kova, sen jokainen tietää ja se on myös kiehtovaa. Sen aika näyttää mikä meidän iskukykymme on, mutta minulla on luottavainen olo. Meillä on paljon hyviä pelaajia, nuoria pelaajia ja joukkue on hyvin tasapainoinen. Nyt on kyse siitä, että miten palapeli rakentuu, tai miten valmennus sen rakentaa ja miten he saavat homman liikkeelle. Minulla on hyvä fiilis ja uskon, että meillä on kasassa ainekset, joiden kanssa voimme pärjätä.

TK: Joukkueessa on samantyyppisiä aineksia, mihin olemme luottaneet ja mitä olemme uskaltaneet tehdä, eli ennen kaikkea haluamme taas nähdä sitä periksiantamattomuutta ja eläimellistä draivia peliin. Ihan sama onko kyseessä sitten tiistain, torstain tai lauantain matsi. Uskon, että turkulaiset arvostavat ja ovat aina arvostaneet sitä, että voittoja tulee ja tappioita tulee, mutta ilmeen pitää olla oikeanlainen.

Ja mitä yleisemmin tulee joukkueeseen, niin meillä on mielestämme riittävästi niitä, ketkä pystyvät kantamaan joukkuetta määrättyinä iltoina, mutta kuten näinä kahtena aiempanakin kautena, niin menestymisemme vaatii tietysti sen, että varsinkin joukkueen nuorempi pää pystyy ottamaan isoja kehitysaskeleita kauden aikana.

Jos vaikka verrataan Kärppiin, kun heillä on neljä kentällistä täynnä maajoukkuemiehiä, niin he eivät niitä yksilöiden kehitysaskelia hirveästi tarvitse. Me tarvitsemme ja toisaalta myös tykkäämme siitä. Se on meidän tyylimme tehdä hommia ja me uskomme siihen.

Taas se kehittymistä vaatii, mutta meillä tulee varmasti olemaan mielenkiintoinen joukkue ja meillä tulee varmasti olemaan pelaajia, jotka pomppaavat silmille tavalla, jota kukaan ei osannut odottaa ja varmasti löytyy yllättäviä jätkiä, joita on kiva seurata. Joukkue on muuttunut, mutta ei kuitenkaan liikaa ja uskon, että joukkueemme on taas sellainen, jota on mielenkiintoista seurata.

TPS 2022-2023 PELAAJA PELAAJALTA

MAALIVAHDIT:

Eetu Anttila

MS: Eetu on kulkenut omia polkujaan ja ottaa koko ajan kehitysaskeleita. Hoiti tyylikkäästi viime kaudella saamansa tilaisuudet ja oli voittava maalivahti jonkun siivun verran. Viime kaudella kilpakumppani oli vain sen verran kova, että siihen lähtökohtaan nähden kausi antoi varmasti hyviä eväitä jatkoon. He ovat Lassi Lehtisen kanssa samanikäisiä, ovat pelanneet paljon toisiaan vastaan ja uskon, että he muodostavat hyvän duon, jossa kumpikin tietää, että Ari Moisasen koulussa parempi pelaa.

Lassi Lehtinen

TK: Totta kai olemme iloisia, että pystyimme korvaamaan Andrei Kareevin suht nopeasti, koska ei liikkeellä ollut liikaa maalivahteja, jotka ovat jo näyttäneet vahvaa osaamista ja ennen kaikkea voittamaan mestaruuden, mikä on aina sellainen asia, mitä kohtaan meillä on korkea arvostus.

Mitä Lassiin tulee yleisemmin, niin moni voi ajatella, että hänhän on pelannut jo monta vuotta Liigaa, mutta hän kuitenkin on 23-vuotias, eli hän on erittäin hyvän ikäinen pelaaja meidän joukkueemme rakentamista ajatellen. Hän on jo voittanut urallaan, hän on todella hyvin liikkuva maalivahti, hänellä on hyvä tekniikka ja Ari Moisanen tuntee hänet hyvin, joten uskon, että heidän yhteistyönsä tulee olemaan erittäin hedelmällistä. Ja se mitä nyt on jo nähty Mosen tekemisestä, niin ei ole epäilystäkään, etteikö meillä olisi jälleen erittäin hyvä maalivahtikaksikko.

PUOLUSTAJAT:

Roni Allen

MS: Roni tuli meille kesken viime kauden hetkellä, jolloin meillä oli heikko hetki menossa. Meillä oli nuorten MM-kisoissa pelaajia ja vähän vajausta kokoonpanossa, joten kartoitimme lyhyessä ajassa, että mistä pelaajia löytyisi ja Tompan kanssa Mestiksestä hänet tänne halusimme. Hän tuli hyvällä ilmeellä sisään ja täytti sitä ruutua, mitä oli tarkoituskin.

Roni oli viime kaudella vielä vähän oppimatkalla meidän junassamme leveyspakkina. Hän otti oman roolinsa kauden lopulla vastaan ja hoiti asiat hyvin. Hänen kanssaan, kun keskusteluja käytiin, niin hän halusi tähän täkyyn tarttua. Se on hänestä itsestään kiinni, että mitä hän ansaitsee ja saa. Vielä on aikaista sanoa, että miten tarina päättyy, mutta hienoa, että hän halusi jatkaa täällä.

Hän liikkuu hyvin, hänellä on hyvä laukaus, hän pystyy myös kuljettamaan kiekkoa ja kamppailemaan, eli hänellä on pelaajana sellaisia elementtejä ja ominaisuuksia, joissa on paljon potentiaalia. Hänen täytyy vielä kasvaa urheilijana ja ottaa siinä ne kehitysaskeleet, jotta potentiaali tulisi paremmin esiin ja jos hän aikoo Liigassa mahtua kuuden pelaavan pakin joukkoon.

Aleksi Anttalainen

TK: Ennen kaikkea erittäin kamppailu- ja luisteluvoimainen puolustaja, jota vastaan on varmasti vaikeaa ja inhottavaa pelata. Tärkeä pelaaja meille. Oma kasvatti, joka on tullut hienosti Liigaan mukaan näiden viime kausien aikana, ottanut koko ajan isompaa roolia ja enemmän peliminuutteja. Hän on ehdottomasti meille yksi puolustuksen kulmahampaista juuri puolustussuuntaan.

Viime kausi meni tietysti sillä tavalla pilalle, että hänen loukkaantumisensa oli niin paha ja kuntoutuminen kesti niin pitkään. Se oli ikävä asia hänen sekä joukkueen kannalta, mutta nyt odotusarvo on se, että hän on täydessä tikissä, kun joukkue palaa jäälle ja uskomme täysin, että Allu pelaa taas tähän mennessä parhaan kautensa.

Niklas Arell

MS: Arell oli mielestäni yksi parhaista hankinnoistamme viime kaudella. Hän oli kyllä juuri sellainen mitä toivoimmekin ja vielä enemmänkin. Aivan mahtavaa, että hän halusi jatkaa meillä, viihtyi Turussa ja siihen tulee päälle se into sekä kaikki se, mitä hän laittoi askiin joka päivä. Hän oli tasainen, iso mies ja kokemustakin löytyy. Hän toi varmuutta ja oli turvallinen pelaaja, joka pystyy taklaamaan ja lyö itsensä likoon joka päivä. Hän myös nauttii pelaamisesta ja on sellainen rauhoittava tekijä. Hän oli jo viime kaudella erittäin tärkeä palanen ja on sitä ehdottomasti myös tällä kaudella sekä on myös johtava pelaaja sekä kentällä että kopissa. 

Aron Kiviharju

TK: Hän on varmasti tällä hetkellä meidän junnupolkumme kirkkain helmi, joka ei ole vielä Liigaa pelannut. Aronilla on aivan poikkeuksellinen pelinäkemys ja kyky pelata peliä. Häntä ei huimaa missään vaiheessa ja hän on aina pelannut vanhempia jätkiä vastaan. Hän veti aivan superkauden viime kaudella A-junnuissa. Jos miedosti sanotaan, niin todella mielenkiintoinen pelaaja!

Hän pelasi viime keväänä jo U18 MM-kisoissakin onnistuen hienosti kahta vuotta vanhempia vastaan. Juuri nyt hän on U18-maajoukkueen mukana ja sieltä palatessaan hyppää mukaan liigarinkiin. On todella mielenkiintoista nähdä hänet jäällä liigajoukkueen mukana ja annetaan ajan näyttää, että milloin hän on valmis seuraavalle tasolle.

Sisu-Petteri Lehtonen

MS: Sisu-Petteri on fyysinen puolustava puolustaja, jolla valitettavasti loukkaantuminen viivästytti viime kaudella kehityksen aikataulua. Sisun kohdalla nyt se isoin otsikko on se, että hän nyt pysyisi terveenä ja sitä kautta rakentaa pakettia pala kerrallaan takaisin kohti sitä seuraavaa tasoa. Vaikea nyt sanoa missä mennään ja mikä on tilanne, kun yksi kausi meni kokonaan ohi. Hänessä on aihiota. Hänellä on voimaa ja hän on kova kamppailemaan. Menemme hänen kohdallaan rauhassa ja katsotaan miten Sisu pärjää.

Valtteri Pulli

TK: Todella isokokoinen pelaaja, joka myös omaa erittäin hyvän luistelukyvyn, antaa hyvän ensimmäisen syötön eteenpäin ja osaa puolustaa. Hän oli positiivinen yllätys meille kaikille, että miten hienosti hän pelasi loppukauden aikana. Alkukausi ja ehkä jopa reilut puoli kauttakin oli vähän sellaista, että välillä hän pelasi ja välillä ei, välillä hän pelasi A-junnuissa ja välillä taas Liigassa. Eli hän joutui taistelemaan ruudustaan. Mutta lopulta hän pystyi nappaamaan itselleen roolin ja pelasi playoffeissa aivan superhyvin. Olimme todella, todella tyytyväisiä hänen pelaamiseensa. Pitää varmaan yhden käden sormilla laskea, että montako virhettä hän teki kovissa paikoissa ja kovissa ottelusarjoissa. Tärkeä pelaaja meille ja vieläpä oma kasvatti. Pulli ei varmaan koskaan tule juhlimaan tehopisteillä, mutta onneksi tässä pelissä on aika paljon muitakin tärkeitä asioita ja hän osaa tehdä paljon niitä.

Ruben Rafkin

MS: Ruben on tässä nyt pari vuotta ollut matkassa mukana ja koko ajan hän on ottanut kehitysaskeleita eteenpäin. Ruben on hyvä kuljettamaan kiekkoa, hän on rohkea pelaaja ja myös yllätyksellinen. Vielä hyökkäyssuuntaan tuottaminen on sellainen asia, että löytyykö sieltä vielä enemmän, mutta aihiota siihenkin on. Se on myös Rubenille itselleenkin asia, jota hän haluaa kehittää. Uskon, että hän meille tärkeä pelaaja alkavalla kaudella.

Nyt hän lähtee U20 MM-kisoihin ja sieltä hän toivon mukaan saa onnistumisia ja hyvän pohjan tälle kaudelle. Ikää ei niin hirveästi hänellä ole, mutta hänellä on kuitenkin jo kokemusta ja hän tuo sellaista iloisuutta ja elämää ryhmäämme, eli hän on hyvä persoona ja tärkeä palanen pukukopissa. Toivon mukaan tällä kaudella hän ottaa taas sen seuraavan askeleen, niin saamme nauttia hänestä vielä enemmän.

Eemeli Saari

TK: Vähän sama kuin Sisu-Petterillä, eli he molemmat ovat nyt toista vuotta liigaringissä mukana haastajan roolissa. Hän on pelannut pitkälti A-junnuissa ja on hyvin liikkuva, isokokoinen sekä enemmänkin puolustava puolustaja kuin mikään pisteidentekijä. Toivottavasti hän pystyy tällä kaudella ottamaan askelta eteenpäin, mutta ikävä kyllä on loukkaantuneena juuri nyt. Toivottavasti hän ei joudu hirveän kauaa olemaan sivussa, koska kaikki aika on näille kavereille juuri nyt todella tärkeää.

Jimi Suomi

MS: Jokainen, joka hänet on jäällä nähnyt, varmasti tietää, että luistin kulkee. Meno ja liuku jäällä on aika vaivattoman näköistä. Hänen pelirohkeutensa on huikeaa. Kyky liikkua ja hyökkäyssuuntaan pelaaminen ovat hänen vahvuuksiaan. Tietysti kroppaan pitää saada lihasta ja lyijyä, jotta hän pystyisi kamppailemaan vielä paremmin ja sitä kautta pärjäisi myös miesten peleissä vielä paremmin. Siinä on hänen kehityskohteensa ja se tulee sieltä rauhassa. Hän on kuitenkin nuori pelaaja vielä. Ei hän varmaan itsekään odottanut, että viime kaudella olisi päässyt jo sarja-avauksessa pelaamaan ja että miten tarina lähtisi liikkeelle. Hän on varmasti tällä kaudella taas pykälän parempi ja olemme olleet todella tyytyväisiä hänen tekemiseensä. Aika näyttää millaisen roolin hän joukkueesta saa, mutta potentiaalia on hirveästi.

Antti Tuomisto

TK: Erittäin mielenkiintoinen pelaaja. Olemme todella tyytyväisiä, että voitimme kilpailun hänestä, sillä emme olleet ainut seura, joka oli hänen perässään. Todella isokokoinen ja pelitaitava pakki, eli harvinainen yhdistelmä. Varausvuonna näin häntä paljon toisten hommieni takia ja hän teki 49 pistettä 48 peliin A-junnujen SM-Liigassa, mikä kertoo sitä kieltä, mitä hän parhaimmillaan voi olla. Harvoin noin isot jätkät ovat niin hyviä mailastaan. Hänellä on valtavan hyvä laukaus, hän avaa peliä hienosti, hän pelaa pää ylhäällä ja näkee kentän hyvin. Hänessä on hirveä potentiaali.

Viimeiset pari vuotta hän on ollut jenkeissä yliopistossa ja voitti Denverissä itse asiassa mestaruuden nyt viime keväänä, mikä on myös mahtava juttu. Alun perin hänen tarkoituksensa oli viettää siellä se 3–4 vuotta, mutta hän halusi palata Suomeen ottamaan seuraavaa askelta urheilijana. Uskomme, että hän lyö itsensä tällä kaudella läpi Liigassa.

HYÖKKÄÄJÄT:

Topias Haapanen

MS: Haapasella lähtee nyt kolmas kausi liikkeelle täällä Turussa ja alkaa olemaan jo kokenutta kaartia. Haapanen on ollut meille tärkeä lenkki, kun puhutaan alivoima- ja puolustuspelistä. Topiaksessa on myös sellaista yllätyksellisyyttä välillä, eli mitä tuottavuuteen tulee, niin tuntuu, että välillä huono tuurikin näyttelee siinä osaa, sillä paikkoja hänellä on kyllä ollut. Eli maalisarakkeessa on vähän vähemmän merkintöjä, mutta hänessä on se puoli myös, että jos hän saa pomput puolelleen, niin tehojakin alkaa tulla hieman lisää. Mutta kuten sanottua, hän on ollut meille erittäin tärkeä. Varsinkin kevättä kohti mennessä. Hän repii, raastaa, riistää ja lyö itsensä peliin joka kerta, kun pelipaita on päällä. Todella iso ja tärkeä osa joukkuetta ja hienoa, että hän jatkaa meillä.

Aaron Hakala

TK: Oulusta kotoisin oleva vuonna 2004 syntynyt pelaaja. Meillä ei nollanelosia hirveästi ole omassa junnupolussamme, niin Aaronin perään lähdimme ja saimme hänet innostumaan. Hän tulee Turkuun kehittymään ja ottamaan askeleita kohti Liigaa. Erittäin pelitaitava sentteri. Älykäs, taitava, lukee peliä valtavan hyvin, mutta fyysisesti hän on jossain määrin vielä raakile. Hän tarvitsee lisää kamppailuvoimaa ja voimaa yleisesti. Uskomme, että hänestä kuoriutuu meille erittäin hyvä pelaaja muutaman vuoden sisällä.

Arttu Ilomäki

MS: Ensinnäkin on hienoa, että Arttu tuli meille, että saimme myös kokeneemman suomalaispelaajan, jollaisia meillä on jonkin verran ollut, mutta ei kyllä mitenkään liikaa. Ja vielä keskikaistalla saimme pelaajan, joka on voittanut muun muassa maailmanmestaruuden ja on kokeneena pelaajan nähnyt vähän muutakin kuin Liigaa. Se on tärkeä juttu. Ennen kaikkea sekä se, että mitä me haemme ja mitä hän hakee, niin ne intressit kohtasivat ja toivon mukaan sitä kautta myös saavutamme haluttuja lopputuloksia.

Vaikka Lukolla oli mestaruusvuoden jälkeen haastava kausi, niin hän pystyi silti operoimaan hyvällä tasolla. Kun Lukolla oli pitkää voittoputkea, niin Ilomäen kenttä oli todella vahva. Uskon, että meille hän tuo johtajuutta ja hän kantaa myös tulosvastuuta.

Peliäly ja pelisilmä ovat hänen vahvuuksiaan. Hän hyvä syöttämään, hyvä tekemään peliä ja pystyy pelaamaan molempiin suuntiin tasaisesti. Häntä pystyy myös käyttämään erilaisissa rooleissa viidellä viittä vastaan ja erikoistilanteissa. Hän on tasaisen vahva pelaaja. Mutta kuten sanottua, niin pelipäätä hänellä on ja jos se on jääkiekkoilijalla kunnossa, niin sen varaan on hyvä rakentaa. Hän myös kokeneena pelaajana tietää mikä voittamisen kannalta on oleellista, niin hän tuo sellaista osaamista ja rauhallisuutta koppiin. Sellaista tarvitaan aina.

Aarne Intonen

TK: Oman junnupolkumme käynyt pelaaja ja erittäin monipuolinen pelaaja. Hän pystyy pelaamaan laiturina ja sentterinä, hän voi pelata ylivoimaa ja alivoimaa ja hän on myös luotettava pelaaja. Hän tekee ne pienet voittavat asiat oikein ja laittaa itsensä likoon joukkueen eteen. En tiedä kuinka moni huomasi, mutta hän teki kuitenkin aika kovan määrän pisteitä. 25 pistettä toista vuottaan Liigassa pelaavalle pelaajalle on hyvä määrä pisteitä. Liiga kun ei ole mikään maailman helpoin sarja tehdä pisteitä enää, kun joukkueet ovat niin hyvin organisoituja ja puolustavat niin vahvasti. Suomalaiset ovat nöyriä siihen hommaan. Mutta sen vielä sanoisin viime kaudesta, että olimme erittäin tyytyväisiä, miten Aarne pelasi koko kauden ajan. Uskomme, että hän tulee olemaan meille erittäin tärkeä pelaaja.

Juhani Jasu

MS: Jos ajatellaan sanaa ”kokemus”, niin se paistaa hänestä läpi ja aika hyvin hän on profiilinsa säilyttänyt. Jokainen tietää hänen vahvuutensa. Oli sitten paikka kuin paikka tai tilanne mikä tahansa, kun aloitusympyrään kumarrutaan, niin sinne voi aina yhden sentterin laittaa turvallisin mielin valmiuteen. Hän on luotettava, pelaa vastuullisesti joukkueelle ja asettaa joukkueen aina itsensä edelle. Alivoima- ja puolustuspeli sekä kropan peliin laittaminen ovat myös hänen vahvuuksiaan. Persoonana hän on oma rauhallinen itsensä ja hän on nyt parin vuoden ajan toiminut hienosti meidän johtavien pelaajiemme eturivissä. Lisäksi hänen persoonansa toimii nuorten pelaajiemme kanssa ja hän auttaa ryhmän sitoutumista ja tekemistä. Hän on tärkeä lenkki meille ja on hienoa, että Jasu jatkaa meillä ja jaksaa urheilla, tehdä hommia sekä varmasti lyö taas itsensä likoon.

Lauri Korpikoski

TK: Laurihan on vahva luistelija, todella vahva kamppailija ja hyvä maalinedustapelaaja. Siitä hän pystyy tekemään tehoja. Hän pystyy pelaamaan eri tilanteissa, eli sekä ylivoimaa että alivoimaa. Viime kausi meni hänellä Sveitsissä hankalasti, kun oli aivotärähdystä ja koronaa.

Mitä olen hänen kanssaan jutellut, niin hän on täynnä energiaa, virtaa ja näyttöhaluja. Uskomme täysin, että Lauri tulee auttamaan meidän joukkuettamme monella eri tavalla ja ennen kaikkea monipuolisuutensa ansiosta.

Kasper Koskinen

MS: Kasper on ottanut omalla polullaan joka vuosi sen seuraavan pykälän, ja hän on edennyt vähän erilaista reittiä. Hän ei ole mikään juniorien maajoukkueen tähti, vaan seurapolun kasvatti ja A-junnuissakin päätyyn asti mennyt pelaaja, joka pystyi yli-ikäisenä pelaajana vielä osoittamaan, että hän on erinomainen esimerkki nuorille pelaajille. Hän luotti tekemiseensä eikä missään ole mitään ennalta määrättyä päivämäärää, jolloin kenenkin pitäisi olla liigapelaaja. Hän saavutti tämän tason aika myöhään.

Hänellä on ihan hyvät peruspelitaidot ja liikekyky hänellä on vahva. Koko ei kuulu vahvuuksiin, mutta hän on vikkelä kaveri. Jalat käyvät ja keskivartalon hallinta toimii, eli hän pystyy pyörähtämään ja oleman yllätyksellinen. Yllättävän hyvin hän pystyi A-junnujen tasolla tekemään maaleja. Tietysti miesten puolella on erilaiset haasteet, mutta hän on kokonaisvaltainen pelaaja, joka tuo energiaa kentälle ja paiskii hommia.

Erittäin hieno juttu, että hän saavutti sen seuraavan pykälän ja kun hän viime kaudella pääsi Liigassa irti, niin pelasi myös varsin mallikkaasti. Tämän kauden joukkueessa hän edustaa sitä leveyttä, joten katsotaan minne hänen taitonsa riittävät. On todella hieno tarina, että tällaisiakin pelaajia tulee seurapolusta läpi. Erittäin hyvä tyyppi.

Scott Kosmachuk

TK: Oikein mielenkiintoinen vahvistus meille. Katsoin paljon hänen pelejään ja hän on ennen kaikkea aivan valtavan hyvä maalintekijä. Hänellä on loistava laukaus ja hän on ylivoimapelote. Hän pystyy tuomaan sellaista määrätyn laista kanadalaista ”grittiä”, eli hän pelaa ajoittain vähän siinä sääntöjen rajamailla ja se ei ole huono asia. Hän teki viime kaudella runkosarjassa 26 maalia ja seitsemään maalia siihen päälle playoffeissa, eli 60 otteluun yli 30 maalia. Joku voi sanoa, että ICEHL on turha liiga, mutta minun mielestäni se ei ole sitä. Hän on tehnyt myös AHL:ssä 300 pelissä tehoja puoli pinnaa per peli, niin ei hän ole mikään turisti ollut sielläkään. Uskomme, että hän pystyy tässäkin sarjassa oikein hyvin, mutta aika näyttää miten kaikki menee, mutta hänellä on kaikki edellytykset onnistua.

Viljami Marjala

MS: Viljami on Kärppien kasvatteja ja pelasi viime kaudet Quebecin junioriliigassa Patrick Royn alaisuudessa. 2003 vuonna syntynyt lahjakkuus palaa Suomeen ja on mielenkiintoista nähdä miten hän saa täällä asioita esille. On monelle tuntematon nimi, kun on tosiaan viime vuodet ollut Pohjois-Amerikassa ja niin aikaisin lähti sinne. Täällä hän on nuorten sarjoissa ja nuorten maajoukkueissa pystynyt tuottamaan. Hän on monipuolinen ja taitava kiekon kanssa. Varteen tarvitaan vielä voimaa, mutta pelitaitoa ja kykyä on. Hän pystyy nyt jo pelaamaan yllättävän hyvin molempiin suuntiin, mutta miesten peleissä häntä ei vielä ole nähty, joten katsotaan mitä tuleman pitää, mutta erittäin mielenkiintoinen pelaaja, joka kuuluu tähän seuraavaan nuorten pelaajien aaltojen, joka tänne on hankittu. Toivon mukaan hän ottaa jo tällä kaudella paikan joukkueesta. Häntä kannattaa seurata.

Vili Munkki

TK: Seuraava pelaaja meidän vahvasta 2002-ikäluokastamme. Totta kai siitä ne nopeimmin kehittyneet kolkuttelevat jo NHL:n portteja, mutta hän on edennyt vähän rauhallisemmin ja on enemmän sellainen ”late bloomer” -tyyppinen pelaaja, mutta viime kausi A-junnuissa oli aivan nappikausi. Hän teki yli 50 pistettä, voitti sisäisen pistepörssin ja oli koko pörssin toinen. Erittäin hyvä ja kevyt luistelija, jolla on loistava liuku. Hän on todella taitava ja hänellä on hyvä pelipää. Pystyy pelaamaan sekä sentterinä että laiturina. Uskomme, että hän tulee haastamaan pelipaikasta ja toivomme, että hän pääsee antamaan näyttöjä myös liigajoukkueen mukana, koska hänellä on pelitaitoa ja peliälyä, mitä me haemme ja mitä kaikki muutkin joukkueet hakevat.

Mikael Pyyhtiä

MS: Pyne on kyllä ottanut loistavia steppejä viimeisen muutaman vuoden aikana. Hän on käynyt koko meidän seurapolkumme läpi ja tiedän erittäin hyvin hänen koko tarinansa. Se miten hän on pystynyt nousemaan ja varsinkin millaiseen vastuuseen ja rooliin hän kasvoi painaen 21 maalia, niin se kertoo jotain hänen kyvyistään. Hieno juttu, että hän sai NHL-sopimuksen, mutta hän tulee todennäköisesti meillä kuitenkin alkavalla kaudella pelaamaan.

Varmasti merkityksellinen ja iso pelaaja meille. Toivon mukaan hän pystyy jatkamaan samalla tavalla nousujohteisella käyrällä. Hänellä on ennakkoluulottomuutta, pelirohkeutta ja kykyä pelata kyllä löytyy. Vaikka hän ei ole se isokokoisin pelaaja, niin luonnetta ja tunnetta on, eli hän kyllä elää aika lailla sielullaan mukana pelissä, vaikka sitä ei aina ulkoapäin huomaisikaan. Hänellä on todella kova kilpailuvietti ja hyvä sisäinen raivo. Olen ollut tyytyväinen näkemääni ja Pynellä on varmasti nälkää, eli hän ei taatusti ole vielä tyytyväinen. Uskon, että hänellä on isot tavoitteet tälle kaudelle ja koetamme auttaa häntä niissä, mutta hän on toki joukkuepelaaja, joka haluaa voittaa.

Anthony Rech

TK: Hänellä on erittäin hyvä laukaus ja hän on hyvin intensiivinen pelaaja. Hän luistelee hyvin, laittaa itsensä likoon ja menee joka väliin. Tykkäsimme hänen pelityylistään ja näin häneltä kevään MM-kisoissa muutaman matsin paikan päällä. Hän pisti silmään ja pomppasi esiin. Hänellä itsellään oli vielä kova halu päästä kovempiin sarjoihin kuin DEL. Odotamme, että hän pystyy olemaan oikein vahva pelaaja Liigassa. DEL on kuitenkin täynnä hyviä kanadalaispelaajia ja siellä on maksukyky aika kova, niin kyseessä ei ole mikään pilipalisarja. Hän on siellä viiden kauden aikana lyönyt keskimäärin 15 maalia kaudessa, niin se ehkä kertoo, että kykyä on. Ei meillä Liigassakaan ihan liikaa ole 15 maalin jätkiä. Hän on myös monipuolinen pelaaja, joka pystyy pelaamaan niin ylivoimaa kuin alivoimaakin. Hän on joukkueen jätkä ja tulee tänne kovalla draivilla.

Pavol Skalicky

MS: Pavol on varmaan joukkueen isoin äijä. Hän tuo kokoa ja rosoisuutta, mutta liikkumiskyky on myös yllättävän hyvä isoksi mieheksi. Hän on parin viime kauden aikana Raumalla osoittanut olevansa tehokas pelaaja. Voittava ammattipeluri, joka on pärjännyt eri sarjoissa. Uskon, että hän on meille todella tärkeä pelaaja. Erittäin hienoa, että Pavol halusi tulla Tepsiin menestymään. Hänellä olisi ollut muitakin ottajia ja muista sarjoista myös. Hän haluaa voittaa ja itse mennä vielä seuraavalle tasolle. Hän on hyvänikäinen pelaaja, jolla on uraa vielä edessä. Kantaa varmasti tulosvastuuta.

Tyler Steenbergen

TK: Meidän näköisemme pelaaja, eli hän on todella periksiantamaton ja laittaa itsensä likoon joka matsissa ja jokaisissa treeneissä, mikä on meille tärkeä arvo. Pelasi viime kaudella ensimmäistä kertaa Euroopassa ja on vielä nuori pelaaja, hiukan yli parikymppinen, joten hänellä on vielä paljon kykyä parantaa. Varmasti hän haki vielä peliään ja itseään uusissa ympyröissä jonkun matkaa kaudesta, mutta paransi paljon meidän mielestämme kauden loppua kohden ja ansaitsi jatkosopimuksen.

Hän on sikäli myös pelaaja, jollaisista pidämme, että hän monipuolinen pelaaja, eli hän voi käydä heittämässä maalin ylivoimalla ja laittaa kroppaa likoon alivoimalla eikä hänen kohdallaan mikään jää ikinä työmäärästä kiinni. Luotamme siihen, että tällä kaudella hänen potentiaalistaan saadaan vielä enemmän irti. Nyt paikat ovat tuttuja, valmennus on tuttu, Liiga on tuttu, niin me uskomme, että Tylerilta saadaan paljon lisää, vaikka hän jo viime kaudella tekikin paljon hyviä asioita.

Jonne Tammela

MS: Jonnen lähtö viime kauteen oli vähän hankala, kun oli loukkaantuminen päällä. Hän on yllätyksellinen, taitava pelaaja, joka pystyy taklaamaan. Hän on sikäli aika lailla erilainen pelaaja kuin moni muu. Hän on varsinkin yksi vastaan yksi -haastamisessa taitava ja pärjää itsekseen kiekon kanssa. Tasaisuutta ja eheyttä hänen pelaamisensa vielä kaipaa, että hän pystyisi sitä hyvää päivää pitämään yllä vähän useamminkin. Sitä kautta tulee myös tulosta. Toivottavasti pysyy ehjänä ja että näkisimme sitä parasta Jonnea. Erittäin mielenkiintoinen pelaaja, jolla on vähän haasteita ollut matkan varrella, joten toivotaan, että tämä kausi olisi se, jolloin haasteet on ylitetty ja hän nousee seuraavalle tasolle.

Kalle Väisänen

TK: Kalle on mennyt koko ajan eteenpäin omalla tahdillaan Turkuun tulonsa jälkeen. Hän on erittäin isokokoinen pelaaja ja hänen liikkumiskykynsä on parantunut koko ajan viime vuosien aikana. Nyt hänet valittiin U20 MM-kisoihin ja hän on hyvä prospekti meille. Viime kaudella hän pystyi pelaamaan jo 30 liigapeliä ja nyt odotusarvo on se, että Kalle ottaa vakiopaikan Liigasta ja pystyy tuottamaan hyökkäyssuuntaan. Hän omaa myös erittäin hyvän laukauksen ja hänellä on paljon ominaisuuksia, jotka tukevat sitä, että Kalle pystyy tekemään läpimurron tällä kaudella.

Markku Silvennoinen,
Kirjoittaja on Auran Aaltojen TPS-selostaja

Aloita kirjoittaminen ja paina Enter

Pääyhteistyökumppanit