Puheenjohtajan joulutervehdys

Pimeän kautta valoa kohti!

Liigan syyskausi alkaa olla takanapäin, ja on hyvä hetki pysähtyä katsomaan missä tällä hetkellä mennään.

Aloitetaan katsaus kaukalosta. Vaikka takana on neljän ottelun mittainen tuloksellisesti huonompi jakso, on alkukausi sujunut kokonaisuudessaan hyvin, ja olemme tukevasti mukana Liigan kärkikahinoissa. Työ urheilupuolella on urheilujohtaja Uraman mukaan vasta alussa, joten voimme olla tyytyväisiä.

Viime kaudella nähtiin omien nuorten pelaajien nouseminen esiin laajalla rintamalla, ja myös tällä kaudella on joukkueen suorittaminen rakentunut paljolti omien kasvattien varaan. Tämä on myös strateginen tahtotilamme. Emme halua ostaa mestaruuksia Liigan isoimmalla pelaajabudjetilla, vaan rakentaa kestävää menestystä panostamalla omaan pelaaja- ja valmentajakehitykseen sekä laadukkaisiin olosuhteisiin.

Nuorten pelaajien hyvät suoritukset Liigassa on noteerattu myös kutsuilla maajoukkuetehtäviin. Nurmi ja Pärssinen esiintyivät A-maajoukkueessa viime viikon EHT-turnauksessa. Rafkin, Viro ja Väisänen aloittavat urakkansa alle 20-vuotiaiden MM-turnauksessa joulun jälkeen. Mielenkiintoista seurattavaa siis riittää tapaninpäivästä loppiaiseen.

Sitten katsomoon. Sinne kun päästiin taas pitkän tauon jälkeen, oli tunnelma kiitollinen, lauantaipeleissä jopa riehakas. Myös pelaajat osasivat arvostaa tätä pelattuaan valtaosan edelliskaudesta ilman yleisöä. En muista ennen nähneeni joukkueen saapuvan ottelun jälkeen kopista takaisin jäälle kiitämään yleisöä.

Uusin koronavirusvariantti muutti kuitenkin tilanteen jälleen kerran. Vaikka ottelutapahtumamme on erittäin turvallinen, kohdistuvat tapahtumiin liittyvät rajoitukset nyt myös meihin. Tätä kirjoitettaessa olemme juuri saaneet tiedon, että Lounais-Suomen aluehallintovirasto on kieltänyt yleisötilaisuudet vuoden loppuun asti.

Oletus on, että vastaavia rajoituksia tullaan ottamaan käyttöön myös muiden seurojen alueilla, joten haemme nyt Liigan laajuisesti ratkaisuja siihen, miten rajoitusten voimassaoloaikana toimitaan ja kausi saadaan vietyä läpi täysimääräisesti. Tiedotamme joulun välipäivien otteluiden kohtalosta heti kun sen tiedämme.

Päälimmäinen tuntemus tilanteen kehittymisestä taas kerran tähän pisteeseen on turhautuminen. Koronavirus on kuormittanut meitä kaikkia viimeisen vajaan kahden vuoden aikana monella tapaa. Useille meistä se on tarkoittanut lisääntynyttä työmäärää tai huolta työpaikan säilymisestä. Monelle myös isompia menetyksiä.

Vaikeuksien kohtaaminen yhdessä tiivistää yhteisöä. Viime kauden läpivieminen ei olisi ollut mahdollista ilman kannattajien ja yhteistyökumppaneiden vahvaa tukea, mistä olemme edelleen äärimmäisen kiitollisia. Vaikuttaa siltä, että teitä ja tukeanne tarvitaan taas. Joukkue kaukalossa ja me täällä toimistolla teemme parhaamme ja yritämme olla sen arvoisia.

Rauhallista joulua ja onnellista uutta vuotta teille kaikille!

Kai Koskinen
Hallituksen puheenjohtaja, HC TPS Turku Oy

Aloita kirjoittaminen ja paina Enter

Pääyhteistyökumppanit