Lauri Korpikosken sairausloma päättyy

Turun Palloseuran hyökkääjän Lauri Korpikosken sairausloma päättyy, ja hän palaa mukaan joukkueen toimintaan huomenna keskiviikkona joukkueen palattua CHL-ottelusta Ruotsista. 

Korpikoskelle tehtiin tammikuussa lonkkaoperaatio, ja hän pääsi aloittamaan jääharjoittelun vasta huhtikuun puolivälissä. Muu joukkue aloitti samaan aikaan pudotuspelit, eikä juurikaan enää harjoitellut. Tästä johtuen Korpikoski ohjattiin valmennuksen päätöksellä kuntoutumaan useammasta liigapelaajasta ja A-junioreista muodostettuun ”kakkoskuplaan”, joka paikkaisi ”ykköskuplaa” koronavirustartuntojen tai -karanteenien estäessä tämän pelaamisen.   

Korpikoski on ollut tämän jälkeen yhtäjaksoisesti sairauslomalla 21.6. lähtien. Kuntoutuminen on kuitenkin edennyt niin, että hän pystyy nyt aloittamaan harjoittelun joukkueen mukana ja hakee täyttä pelikuntoa noustakseen mukaan pelaavaan kokoonpanoon. 

Katsomme tässä yhteydessä tarpeelliseksi myös oikaista tapauksesta esitettyjä virheellisiä väittämiä. Olemme tietoisesti pidättäytyneet asian kommentoinnista Korpikosken sairausloman aikana, koska olemme halunneet selvittää asiat kasvotusten, emme median välityksellä. 

Korpikoskea ei ole suljettu pois joukkueen toiminnasta seuran toimesta. Hän on ollut sairauslomalla, mihin hakeudutaan työntekijän toimesta ja päädytään lääkärin määräyksestä. Seura ei ole myöskään esittänyt Korpikoskelle sopimuksen purkamista. Hän on koko ajan ollut tervetullut joukkueeseen, kuten olemme jo aiemmissa yhteyksissä todenneet. 

Seuraa kohtaan on julkisuudessa esitetty syytöksiä työpaikkasyrjinnästä, ja olemme luonnollisesti ottaneet nämä erittäin vakavasti. Tästä syystä olemme tehneet asiasta perusteellisen selvityksen käyttäen apuna ulkopuolista asiantuntijaa, joka on ollut noin 20 vuotta jäsenenä urheilun oikeusturvalautakunnassa ja välimiestuomarina CAS:ssa (Court of Arbitration for Sport, Sveitsi).  

Selvityksen yhteydessä olemme kuulleet entistä ja nykyistä valmennusta, pelaajia sekä muita asianosaisia. Esiin ei tullut mitään sellaista, mikä tukisi esitettyjä syytöksiä työpaikkasyrjinnästä. 

Olemme edellä kertoneet asiasta kaiken olennaisen, emmekä näe tarkoituksenmukaiseksi kommentoida enempää. Katse on nyt käännetty eteenpäin, ja haluamme yhdessä Korpikosken kanssa keskittyä harjoitteluun ja tuleviin peleihin. 

Aloita kirjoittaminen ja paina Enter

Pääyhteistyökumppanit