HC TPS Turku Oy:n tilikauden tulos tappiollinen

Vaikka HC TPS:n kausi oli urheilullisesti menestys, jäivät liikevaihto ja tulos koronaviruspandemian ja tästä johtuvien rajoitustoimien vuoksi selvästi alle odotetun. 

HC TPS Turku Oy:n liikevaihto oli 30.4.2021 päättyneellä tilikaudella 4,8 miljoonaa euroa. Laskua edellisestä tilikaudesta tuli 1,8 miljoonaa euroa. Tilikauden tulos oli 2,6 miljoonaa euroa tappiollinen. Kauteen lähdettiin 1,0 miljoonan euron tappiollisella budjetilla, mutta tästäkin jäätiin selvästi.  

Koronaviruspandemialla oli luonnollisesti negatiivista vaikutusta myös HC TPS Turku Oy:n tytäryhtiö Turku Liven toimintaan. Gatorade Centeriin sovitut ja suunnitellut 40 tapahtumaa jouduttiin peruuttamaan koronaviruspandemian vuoksi.  

 HC TPS Turku Oy:n toimitusjohtajan Santtu Jokisen mukaan haastavan kauden läpivientiin vaadittiin joustoa sekä ymmärrystä koko TPS-yhteisöltä.  

 – Jouduimme pelaamaan käytännössä tyhjille katsomoille joulukuusta aina kauden loppuun asti. Normaaliolosuhteissa merkittäväksi muodostuvat lisätuotot playoff-otteluiden lipunmyynnistä ja yhteistyökumppanimyynnistä jäivät saamatta. Kumppanimme olivat ymmärtäväisiä, mutta koronarajoitukset näkyivät erityisesti kauden aikana tapahtuvassa hospitality-myynnissä, jonka suhteellinen osuus koko kumppanimyynnistä on meillä erittäin merkittävä, taustoittaa Jokinen.  

 – Vastaavasti Gatorade Centerin vuotuiset vuokra- ja käyttökustannukset ovat lähes miljoona euroa. Saimme sovittua noin 20 % vuokrahuojennuksen, mutta muuten kustannukset eivät juurikaan joustaneet, vaikka areena oli tyhjillään, jatkaa Jokinen. 

HC TPS Turku joutui hakemaan säästöjä myös henkilöstöpuolelta. Toimiston työntekijät olivat lomautettuna yhteensä 12 viikon ajan.  

– Joukkueen ja urheilutoimen kanssa sovimme palkkoihin kohdistuvista säästötoimista jo ennen kauden alkua. Sopimuksen mukaisesti meillä ei olisi ollut mahdollisuutta keskustella lisäsäästöistä kauden aikana, vaikka tilanne osoittautui odotettua pahemmaksi. Joukkueen ja urheilutoimen kanssa saimme kuitenkin sovittua yhdentoista päivän palkattoman jakson pahimman koronasulun ajaksi joulukuulle. Ennen kautta sovitut joukkueen ja urheilutoimen palkanalennukset maksettiin sopimuksen mukaisesti takaisin menestysbonuksina alkuperäisen sopimuksen mukaisesti, jolloin urheilun osalta kustannussäästöt jäivät ohuiksi, Jokinen kertoo.  

– Joissakin Liiga-seuroissa nähtiin urheilupuolella varsin rajujakin ratkaisuja. Meillä näihin ei haluttu mennä, koska urheilupuolella tehtyä hyvää työtä ja sen jatkuvuutta ei haluttu vaarantaa. Urheilullisen uskottavuuden palautus ja pohjan luominen kestävälle menestymiselle nähtiin meillä säästöjä tärkeämpänä.  

HC TPS Turku Oy sai Valtionkonttorin kustannustukea kaikkiaan 685 000 euroa. Summa jäi paljon toivottua pienemmäksi, koska yhtiön vertailuvuotena käytetty edelliskausi oli selvästi tavanomaista heikompi paitsi urheilullisesti myös taloudellisesti.  

 – Haasteista ja rajoiteuhkista huolimatta alkavaan kauteen on kuitenkin päästy valmistautumaan positiivisessa ilmapiirissä. Odotamme jatkavamme hyvällä jalalla urheilupuolella ja palaavamme normaalimpiin olosuhteisiin myös muussa toiminnassa, päättää Jokinen. 

Aloita kirjoittaminen ja paina Enter

Pääyhteistyökumppanit