Eemil Viro innoissaan NHL-sopimuksesta

"Onhan tämä sellainen unelma, jota olen tavoitellut."

Turun Palloseuran 19-vuotiaan puolustajan Eemil Viron elämä sai punavalkoista lisäväriä keskiviikon ja torstain välisenä yönä. Yön pimeinä hetkinä Viro otti seuraavan askeleen kohti kirkkaita valoja ja NHL:ää.

Naantalin oma poika allekirjoitti NHL-sopimuksen hänet viime syksynä varanneen Detroit Red Wingsin kanssa. Kolmen vuoden tulokassopimus ei tullut kiekkoväelle yllätyksenä, vähiten Viron säkenöivän kevään jälkeen, jonka myötä hän nousi pelillisesti uudelle tasolle TPS-puolustuksen yhtenä johtajista.

Viro otti NHL-sopimuksen syntymisen vastaan iloisena, mutta tavoilleen uskollisena molemmat luistimet tiukasti maanpinnalla.

– Jos yhdellä sanalla pitäisi fiiliksiä kuvailla, niin se olisi varmastikin iloinen. Olen iloinen, että jokaisen pikkupojan unelma on minun kohdallani askeleen lähempänä toteutumista. Onhan tämä sellainen unelma, jota itsekin olen tavoitellut, tuumaa Viro.

Lahjakkaana puolustajana läpilyönnin Liiga-jäille tehnyt Viro tietää, että iso työ on vasta alkanut. Matka on kesken.

– Nimenomaan kaikki on kesken ja työ jatkuu. Kovasti olen töitä tehnyt tämän nyt syntyneen sopimuksen eteen, mutta totta kai ymmärrän, että nyt se työ vasta alkaa.

Syksyllä Detroitiin suuntaava Viro suhtautuu tulevaisuuteensa levollisin mielin.

– Askel kerrallaan eteenpäin ja työ keskiössä joka päivä. Sillä mentaliteetilla olen mennyt eteenpäin ja menen jatkossakin, Viro painottaa.

Aloita kirjoittaminen ja paina Enter

Pääyhteistyökumppanit