Aron Kiviharju ihastuttaa

Vasta 16-vuotias Kiviharju laittoi ennätykset uusiksi Hlinka Gretzky Cupissa.

Turun Palloseuran superlupaus Aron Kiviharju kotiutuu parhaillaan Kanadan Red Deerissä pelatusta Hlinka Gretzky Cupista. Pikkuleijonat saalisti turnauksesta pronssia, ja Kiviharju kuului joukkueen avainpelaajiin. Puolustajalupaus taiteili turnauksessa tehot 1+5=6, ja laittoi historiankirjat uusiksi. Kiviharjusta tuli turnauksen kaikkien aikojen tehokkain alle 17-vuotias puolustaja.

– Pelaaminen tuntui pienen tauon jälkeen erittäin mukavalta. Siisti tapahtuma ja hallissa oli paljon porukkaa. Kaikin puolin ammattimaisesti järjestetty tapahtuma, Kiviharju kuvailee Hlinka Gretzky Cupia.

Kiviharjun viime kausi sujui erinomaisesti. Nuori puolustaja näytti kyntensä sekä Turun Palloseuran U20 joukkueessa että U18 maajoukkueessa. U20 SM-runkosarjassa Kiviharju tehoili 35 otteluun pisteet 7+23=30, ja alle 18-vuotiaiden MM-kisoissa kuuteen otteluun tehot 0+6=6. Kiviharju kuului viime kaudella TPS U20 joukkueen kapteenistoon.

– Viime kausi meni aika lailla täydellisesti. Kehittyminen oli tasaista ja jokaisella osa-alueella mentiin tasaisesti eteenpäin. Pyritään tällä kaudella jatkamaan siitä mihin viime kaudella jäätiin, kommentoi Kiviharju.

Kulunut kesä on sujunut Kiviharjulta mallikkaasti. Kehitysaskelia on otettu fysiikkapuolella ja puolustajan omien sanojen mukaan luistelu on mennyt paljon eteenpäin. Kiviharju haluaa tulevalla kaudella mennä eteenpäin jokaisella osa-alueella.

Kiviharjulla on tulevalle kaudelle yksi selkeä tähtäin, lunastaa paikka Palloseuran Liigajoukkueesta. Tie TPS:n Liigajoukkueen pakistoon ei kuitenkaan tule ilmaiseksi, ja sen tietää myös Aron Kiviharju.

– Lähdetään taistelemaan Liigapaikasta heti kun Suomeen päästään. Siellä on kovia puolustajia kenen kanssa saa kilpailla pelipaikasta, ja varmasti opin paljon heiltä siinä kilpailun ohessa, Kiviharju toteaa.

2006 syntynyt Kiviharju on pelannut koko uransa TPS:n junioreissa. Turun Palloseuran juniorimylly on vuosien saatossa tuottanut maailmalle toinen toistaan hienompia jääkiekkotarinoita, ja tämä ei suinkaan ole sattumaa. Mustavalkoisen sydämen omaavan Aron Kiviharjun juniorivuosien unelma on käynyt toteen, kun puolustaja on saanut kehittyä kasvattajaseurassaan. 

– On tuntunut erittäin hienolta pelata kotiseurassa, siellä mistä kaikki on alkanutkin. Rakas seura ja aina mustavalkoinen sydän, erittäin positiivisella mielellä ollut kaikki vuodet tässä tekemisessä mukana, iloitsee Kiviharju.

Jokaisella jääkiekkoilijan urasta haaveilevalla nuorella pelaajalla löytyy esikuvia ja Kiviharju ei ole poikkeus. Aron Kiviharju nostaa esiin kolme pelaajaa. Kun katselee miten nuori puolustaja pelaa, ei nämä pelaajat tule yllätyksenä.

– Cale Makar, Victor Hedman ja Adam Fox. Itse pyrin olemaan näiden kolmen sekoitus. Sitten ollaan aika hyvällä tasolla kun pystyy ottamaan näiltä pelaajilta ne parhaat ominaisuudet, Kiviharju naurahtaa.

Kiviharju näytti esikuviltaan opittuja ominaisuuksia viimeksi Hlinka Gretzky Cupin pronssiottelussa Tsekkiä vastaan, kun hän purjehti siniviivalta vahvalla luistelulla maalintekoon. Kiekollisesti taitavan puolustajan tanssia siniviivalla pääsee tulevallakin kaudella näkemään Gatorade Centerissä.

Aloita kirjoittaminen ja paina Enter

Pääyhteistyökumppanit