151

karuselli_kausarit[886].jpgkaruselli_tps_shop.jpgkaruselli_hunajacast[909].jpg
Seuraava kotiottelu
TPS - Sport KE 20.1. 18:30
28.11.2020

Yhdeksän pisteen viikko

Turun Palloseura voitti viikon kolmannessa kamppailussa Porin Ässät!

50657238786_4e143412b2_k.jpg

TPS-Ässät 4–1 (2–1, 0–0, 2–0)

Turun Palloseuran kohtasi viikon kolmannessa ja samalla viimeisessä ottelussa Porin Ässät. Kamppailu oli kauden toinen keskinäinen kohtaaminen. Mustavalkoisten Liiga-kausi alkoi lokakuun toinen päivä Porin Isomäessä Ässiä vastaan ja patapaidat voittivat runkosarjan ensimmäisen ottelun lukemin 3–2. 

Palloseura lähti metsästämään lauantai-illan kamppailusta viikon kolmatta voittoa. Keskiviikkona Gatorade Centerissä kaatui Kouvolan KooKoo ja eilen perjantaina kolme pistettä lähti Jyväskylästä takaisin Turkuun.

Alkusoinnut lauantai-illan kamppailuun lyötiin jo oikeastaan ennen kuin ottelu oli edes ehtinyt alkaa. Markus Nurmi vei mustavalkoiset johtoon liigahistorian nopeimmalla maalilla, kun pelikello oli ehtinyt edetä vain neljä sekuntia! Kyseessä oli todellinen salama-alku sanan varsinaisessa merkityksessä ja lisää oli tulossa. 

Vain minuutin ja 16 sekunnin jälkeen Nurmen maalista Iku Viitanen kuulutti jo TPS:n seuraavaa osumaa. Palloseuran toisesta maalista vastasi hyökkääjä Juhani jasu kauden ensimmäisellään. Kaksi maalia riitti Ässien liigadebytantti Rasmus Korhoselle ja turkulaisille tuttu Rasmus Tirronen luisteli patapaitojen tolppien väliin.

Vauhdikkaan alun jälkeen peli tasoittui ja Ässät onnistui iskemään kavennuksen 12 peliminuutin kohdalla. Kasper Kotkansalon osuma jäi erän viimeiseksi ja erätauolle lähdettiin turkulaisten 2–1 -johdossa.

Ottelun toisessa erässä pöytäkirjaan merkittiin yhteensä viisi kappaletta rangaistuksia, sekä yksi Ässien rangaistuslaukaus. Täysosumia ei kuitenkaan nähty ja kahden pelatun erän jälkeen tilanne oli edelleen 2–1.

Palloseura luisteli kolmanteen erään yhden maalin johtoasemassa. Vierasjoukkue haki vimmatusti tasoitusta, mutta taisteleva Palloseura uhrautui ja kamppaili pitäen kiinni etumatkastaan. Kuusi minuuttia ennen ottelun loppua Aleksi Anttalainen passitettiin rangaistusaitioon poikittaisesta mailasta ja vieraat pääsivät yrittämään tasoituksen tekemistä ylivoimalla.

Ässien ylivoiman aikana Gatorade Centerin yleisö pääsi todistamaan illan neljättä maalia, mutta ei suinkaan tasoitusta. Markus Nurmi pomputti alivoimalla kiekon ohi Rasmus Tirrosen ja vei mustavalkoiset kahden maalin johtoon kauden kymmenennellä osumallaan!

Alivoimamaalin jälkeen vierailijoiden kiri koki ison takaiskun ja yhdeksän pisteen viikko alkoi tuntu todelta! Porilaiset eivät saaneet enää kirivaihdetta päälle ja lauantai-illan lopullisen ratkaisun iski TPS:n kapteeni Lauri Korpikoski ajassa 58.59. Kiekko haettiin Ässien tyhjästä maalista ja loppulukemat Turun pimenevässä illassa kirjattiin lopulta 4–1.

– Alku oli meiltä tosi hyvä, mutta sitten kaveri pääsi vähän peliin mukaan. Onneksi saatiin käännettyä peli meille ja saatiin hieno voitto ja hieno päätös viikolle, summasi kaksi maalia naulannut Markus Nurmi ottelun päätyttyä.

Turun Palloseuran ottelut jatkuvat ensi viikon torstaina, kun Mikkelin Jukurit saapuu Gatorade Centeriin!