231

karuselli_kausarit[886].jpgkaruselli_tps_shop.jpgkaruselli_hunajacast[909].jpg
Seuraava kotiottelu
TPS - HIFK KE 27.1. 18:30
7.11.2018

Ville Vahalahden pelaajaura päättyy

TPS:lle neljä Suomen mestaruutta voittanut ikoni ilmoitti päätöksestään keskiviikkoiltana.

vahalahti_artikkeli.png

Yksi komea jääkiekkoilijan ura tuli päätökseensä marraskuisena keskiviikkoiltana. Turun Palloseuralle neljää Suomen mestaruutta voittamassa ollut Ville Vahalahti ilmoitti Rauman Lukon nettisivuilla pelaajauran olevan ohi loukkaantumisen myötä.

– Nyt tuli vastaan se päivä, jolloin on aika laittaa luistimet lopullisesti naulaan. Peliuran jatkuminen oli totta kai edelleen haaveena, mutta oikeassa kohtaa täytyy osata antaa myös periksi. Varmuutta ei ole, mutta saan käteni ehkä kovalla kuntoutuksella vielä sellaiseen toimintakuntoon, että sillä voisi tulevaisuudessa elää normaalia arkielämää. Ammattijääkiekkoilijan uraan siitä ei kuitenkaan enää ole, Vahalahti sanoo Lukon nettisivuilla.

– Kaikki on aikanaan lähtenyt pienenä poikana Paraisilla ParSportissa ja sieltä olen päässyt mukaan Turun Palloseuraan. He ovat mahdollistaneet ammattilaisurani alkamisen ja heidän kanssaan olen päässyt nauttimaan hienoista hetkistä. Rauman Lukko ja tämä kaupunki ovat tarjonneet minulle sekä perheelleni kodin ja paikan, jossa olen saanut jatkaa pienen pojan unelman toteuttamista hyvässä organisaatiossa. Olen erittäin kiitollinen molemmille seuroille yhteisistä vuosista, Vahalahti kiittelee.

Vahalahti muistetaan kaukaloista läpitaitavana ja kylmänviileänä ratkaisijana, jonka kädet eivät puutuneet tai jäätyneet siinä kovimmassakaan paikassa.

Tämän faktan puolesta puhuvat myös ”Vahan” tilastot. 14 TPS:n paidassa vietettyä pelivuotta tuottivat 41-vuotiaalle Vahalahdelle 706 ottelussa tehopisteet 196+274=470.

Vahalahti kantoi mustavalkeassa pelipaidassaan C-kirjainta myös TPS:n edellisenä kultaisena keväänä vuonna 2010.

HC TPS kiittää, kumartaa eikä unohda numeroa 28!