191

karuselli_kausarit[886].jpgkaruselli_tps_shop.jpgkaruselli_hunajacast[909].jpg
Seuraava kotiottelu
TPS - Sport KE 20.1. 18:30
14.3.2019

Viimeistä viedään runkosarjassa

TPS muuttuneella kokoonpanolla SaiPan kaatoon.

14.3.artikkeli.png

Liigan runkosarja 2018-2019 tulee tänään päätökseen. 60 ottelun pitkän puristuksen kruunaa jännittävä viimeinen kierros, jossa ratkaistaan lopullinen sijoitus jopa kymmenelle joukkueelle.

Turun Palloseura kohtaa viimeisessä ottelussaan Lappeenrannan SaiPan, joka on varmasti tämänkin illan jälkeen sarjassa yhdeksäs. Joukkueet ovat kohdanneet kuluvalla kolmesti TPS:n voittaen jokaisen ottelun kolmen pisteen arvoisesti. Edellinen kohtaaminen käytiin viime vuoden puolella.

TPS ei taistele tänään pelkästään noususta kolmannelle sijalle, vaan etenkin tappioputken katkaisemisesta ja itseluottamuksen löytämisestä. Peli on takkuillut viime aikoina pahasti ja tappioita on tullut putkeen jo viidestä viimeisestä ottelusta, mutta vielä on aika kääntää kurssi ennen kuin mestaruusjahti alkaa.

– Kevät on käsillä ja playoffsit tulossa, niin ei ole enää muita pelejä kuin paras yhdestä ja tietyllä tapaa sellainen all in-meininki. Haetaan huippusuoritus ja jokaiselle se paras mahdollinen pelaamisen taso ja sitä kautta joukkueelle huippusuoritus, lupaa TPS:n päävalmentaja Kalle Kaskinen.  

Pelicans on TPS:ää yhden pisteen edellä ja lahtelaiset kohtaavat tänään Vaasan Sportin, joka tiistaisen voiton ansiosta TPS:stä tappelee edelleen pääsystä kymmenen parhaan joukkoon. Sportille riittää yksinkertaisesti vain ja ainoastaan voitto, joten Pelicans ei tule pääsemään tänään vihaisten vaasalaisten edessä helpolla.

Turun Palloseuran neljännesfinaalien vastustaja selviää kierroksen jälkeen. Tuleva vastustaja on joko Hämeenlinnan Pallokerho, Helsingin IFK tai Rauman Lukko.

HPK on tällä hetkellä viidentenä ja kohtaa tänään jo toisen sijansa varmistaneen Tapparan. IFK on pisteen perässä ja saa vieraakseen Porin Ässät. Lukko sen sijaan pelaa Tampereella Ilvestä vastaan, jolla on mahdollisuus nousta vielä raumalaisten ohi seitsemännelle sijalle.

Simon Suoranta ja Lauri Pajuniemi ovat tänään sivussa TPS:n kokoonpanosta. Elias Karvonen ja Teemu Väyrynen nousevat puolestaan Patrick Bjorkstrandin laidoille.

– Annetaan näytön paikkaa niille, jotka ovat nälkäisiä ja huilanneita. Nyt on paljon terveitä hyökkääjiä ja sen täytyy olla meidän vahvuutemme, perustelee Kaskinen.

Henrik Haukeland aloittaa tänään TPS:n maalilla. Haukeland piti tiistaina maalinsa puhtaana sen jälkeen, kun hänet tolppien väliin vaihdettiin. Ilkka Heikkinen palaa hänkin kokoonpanoon ja ottaa paikkansa Santeri Lukan rinnalla. 

– Iso peli! Emme ole pelanneet haluamallamme tavalla parin viime viikon aikana, joten on tärkeää meille saada hyvä peli runkosarjan loppuun ja rakentaa peliämme playoffseihin, jotka alkavat tasan viikon päästä, linjaa kolmen ottelun maaliputkessa viilettävä Zach Budish.

– On tärkeää, että löydämme oman pelimme, ketju koostumuksemme ja pelaamme niin kuin meidät on valmennettu pelaamaan. Tärkeää on voittaa yksi vastaan yksi tilanteet ja pystyä olemaan tuottelias hyökkäyspäässä ja löytää keinot tehdä enemmän maaleja, Budish arvioi.