261

karuselli_kausarit[886].jpgkaruselli_tps_shop.jpgkaruselli_hunajacast[909].jpg
Seuraava kotiottelu
TPS - HIFK KE 27.1. 18:30
24.10.2020

Viikko päätökseen voitolla

Lauantai-illan ratkaisu haettiin pitkän kaavan kautta.

50524259113_5b97fdc811_k.jpg

TPS-JYP 2–1 VL (0–1, 1–0, 0–0, 0–0, 1–0)

Turun Palloseura kohtasi viikon kolmannessa ja samalla viimeisessä ottelussa Jyväskylän JYPin. Mustavalkoiset lähtivät hakemaan lauantai-illan kamppailusta viikon ensimmäistä voittoa. TPS hävisi tiistaina Tampereen Ilvekselle ja perjantaina Rauman Lukolle. Vierasjoukkue JYP luisteli Gatorade Centerin jäälle kolmen ottelun voittoputkessa.

Vierasjoukkue JYP sai otteluun salama-alun, kun Samuel Helenius laukoi kiekon ohi Andrei Kareevin ajassa 1.31. Maalintekijä Helenius merkkautti itsensä uudelleen tilastoihin vain hetki avausmaalin jälkeen, kun hän esti itsensä rangaistusaitioon. Ottelun ensimmäisellä ylivoimalla ei kuitenkaan nähty tasoitusta ja Heleniuksen osuma jäi erän ainoaksi.

Ottelun toisen 20 minuuttisen aikana vierasjoukkue onnistui lähettämään vain yhden laukauksen kohti Kareevin vartioimaa maalia. Hurrikaaniryhmä pääsi pyörittämään erässä vielä kaksi kertaa ylivoimaa, mutta vierasjoukkueen lisämaalit jäivät syntymättä. 

Kaukalon toisessa päässä Veini Vehviläiselle kirjattiin ensimmäisen erän tapaan kuusi torjuntaa. Seitsemästä laukauksesta Joel Janatuisen veto oli vastustamaton, jonka edessä Vehviläinen oli voimaton. Janatuisen kauden ensimmäinen osuma syntyi alivoimalla ja esityön tasoitusmaaliin teki ruotsalaispuolustaja Oliver Bohm.

Joel Janatuisen iskemä tasoitusmaali syntyi ajassa 34.18. Maali jäi erän ainoaksi ja pukusuojiin siirryttiin 1–1 -tasatilanteessa.

Ottelun kolmas erä oli täysin TPS:n hallintaa ja tästä kertovat erän torjunnat. Andrei Kareev joutui torjumaan viidesti, kun toisessa päässä Vehviläinen uurasti 16 laukauksen tielle. Kovasta painostuksesta huolimatta kiekko ei löytänyt tietään jyväskyläläisten maaliin jaa ratkaisua siirryttiin hakemaan jatkoajalta.

Viiden minuutin lisäajalla molemmat ryhmät pystyivät luomaan ratkaisuun riittävät paikat, mutta veräjänvartijat pitivät pintansa. Jatkoajalla ei ratkaisua siis nähty ja voittajaa lähdettiin selvittämään voittomaalikilpailusta. 

JYPin Jerry Turkulainen aloitti voittomaalikilpailun ohittamalla Kareevin. Seuraavana vuorossa oli Joel Janatuinen, joka ei pystynyt ohittamaan toistamiseen ottelussa Veini Vehviläistä. Jyväskyläläisten kaksi seuraavaa laukojaa epäonnistuivat ja Palloseuralta kolmantena laukonut Topias Haapanen tasoitti tilanteen. Haapasen osuman seurauksena ratkaisua siirryttiin hakemaan äkkikuolema periaatteella laukoja kerrallaan.

Järjestys kääntyi ja Ruslan Iskhakov aloitti lisälaukojien osuuden. Venäläistaikuri veivasi kiekon maaliin ja Palloseura otti askeleen lähemmäs voittoa. Voitto ja lisäpiste sinetöityivät Andrei Kareevin torjuttua Jerry Turkulaisen yrityksen. Loppulukemat kirjattiin Gatorade Centerissä numeroin 2–1.

– Ensimmäisessä erässä jäimme vähän telineisiin, mutta paransimme peliä kahteen viimeiseen erään. Meillä oli paikat ratkaista ottelu varsinaisella peliajalla, mutta emme siinä onnistuneet. Onneksi saimme napattua kaksi pistettä, summasi kauden ensimmäisen maalinsa iskenyt Joel Janatuinen ottelun päätyttyä. 

TPS:n ottelut jatkuvat ensi viikon tiistaina Kuopiossa KalPan vieraana.