151

karuselli_tps_shop.jpgkaruselli_hunajacast[909].jpg
3.3.2021

Viikko käyntiin voitolla

Palloseura nollasi Mikkelin Jukurit viikon ensimmäisessä kamppailussa!

210303_TPS-JUK_02.jpg

TPS-Jukurit 3–0 (1–0, 2–0, 0–0) 

Turun Palloseuran viikko alkoi keskiviikkoiltana Gatorade Centerissä, kun Mikkelin Jukurit saapui vieraaksi. Kamppailu oli kauden kolmas keskinäinen kohtaaminen. Kaksi aikaisempaa välienselvittelyä oli kirjattu Seuran nimiin maalierolla 9–2.

Turun Palloseura sai kamppailuun parhaan mahdollisen alun, kun pelikello ei ollut ehtinyt kulua edes minuuttia. Venäläishyökkääjä Ruslan Iskhakov laukoi kiekon ohi Sami Rajaniemen digitaalien näyttäessä vain 56 sekuntia. Venäläistaikurin osuman alusti puolustaja Ruben Rafkin. 

Ensimmäinen erä mentiin odotusten mukaisesti mustavalkoisten komennossa ja kotijoukkueen painostuksesta kertovat erän torjunnat. Rajaniemi urakoi Jukurien maalilla 15 laukauksen eteen, kun Andrei Kareev joutui torjuntatöihin vain seitsemän kertaa. Iskhakovin osuman jälkeen erässä ei kuitenkaan nähty enempää maaleja ja ensimmäiselle erätauolle lähdettiin TPS:n 1–0-johdossa.

Kamppailun toisessa erässä vierailijat laittoivat kampoihin, ja Rajaniemen torjuntamäärä laski sen mukana. Molemmat veräjänvartijat kirjasivat toisessa erässä seitsemän torjuntaa, mutta vain toinen maalivahdeista joutui antautumaan kahdesti. 

Palloseura iski toisen 20 minuuttisen aikana kaksi maalia ja ensimmäinen syntyi pelin puolivälin ylityttyä. Ajassa 33.17 puolustaja Eemil Viro laukoi Palloseuran kahden maalin johtoon takaisin tositoimiin palanneen Markus Nurmen syötöstä. Toiseksi syöttäjäksi Viron maaliin kirjattiin myös toinen nuori puolustaja Ruben Rafkin.

Erän toisen täysosuman iski niin ikään puolustaja. Oliver Bohm avasi maalitilinsä Turun Palloseurassa kaksi minuuttia ennen erän loppua. Juuso Pärssisen alustama maali näki päivänvalonsa pelikellon näyttäessä aikaa 38.05. Ruotsalaispuolustajan maalin myötä toiselle tauolle lähdettiin lukemissa 3–0.

Ottelun kolmannessa erässä ei lisämaaleja nähty ja pöytäkirjaan merkittiin vain kaksi jäähyä. Viikon ensimmäisestä ottelusta Palloseuralle kirjattiin siis tyylipuhdas 3–0-voitto ja kauden kolmas voitto Jukureista oli tosiasia. Illan nollapeli oli venäläismaalivahti Andrei Kareevin liigauran kolmas.

Palloseuran taistelu pisteistä jatkuu perjantaina Mikkelissä, kun joukkueet kohtaavat uudelleen Ikioma Areenalla.