231

karuselli_kausarit[886].jpgkaruselli_tps_shop.jpgkaruselli_hunajacast[909].jpg
Seuraava kotiottelu
TPS - HIFK KE 27.1. 18:30
5.3.2019

Viikko käyntiin Hämeenlinnassa!

"Jokaiselta vaaditaan omassa roolissaan paras mahdollinen suoritus."

5.3artikkeli.png

Turun Palloseuran viikon ensimmäinen Liiga-ottelu pelataan tänään Hämeenlinnassa HPK:ta vastaan. TPS on voittanut kaikki aiemmat kolme kohtaamista kuluvalla kaudella. Kauden avausottelussa TPS korjasi voiton kotonaan jatkoajalla Kaapo Kakon upealla jatkoaikaosumalla. Edellinen Hämeenlinnan vierailu päättyi mustavalkoisten 5–4-voittoon maalirikkaassa kamppailussa. Viimeisin kohtaaminen nähtiin Turussa, kun Pallokerho taipui 4–2 turkulaisyleisön edessä. 

Kauden neljännestä kohtaamisesta ei panosta puutu kummankaan joukkueen osalta. Jokainen tarjolla oleva piste, tai sen menetys, voi muuttaa lopullista sarjasijoitusta suuntaan tai toiseen.

TPS:n edellinen viikko oli silminnähden vaikea. Kolmesta ottelusta saatiin raavittua kasaan ainoastaan kaksi pistettä. Kamppailu sarjan kakkossijasta tiivistyy, sillä eroa kolmantena olevaan Tapparaan on enää yksi piste. 

– Haaste on laitettu. Jokainen omassa roolissaan pistää parastaan pöytään, niin päävalmentaja ja muutkin valmentajat kuin vaikka nelosen vasen laituri. Jokaiselta vaaditaan omassa roolissaan paras mahdollinen suoritus, painottaa TPS:n päävalmentaja Kalle Kaskinen.

– Sitä kautta me päästään joukkueena johonkin ja saadaan sellaista tulosta mitä me tarvitaan. Jokainen keskittyy vaan ja ainoastaan omaan ruutuun ja rooliin ja siihen mitä voi tehdä vielä paremmin. Koskee kaikkia, jatkaa Kaskinen.

HPK puolestaan taistelee sarjassa paikasta kuuden parhaan joukossa. Niin mahdollinen puolivälierien kotietu kuin putoaminen kahdeksannelle sijalle ovat kolmen pisteen päässä. Suora puolivälieräpaikka on tällä hetkellä vain pisteen päässä. 

HPK on raapinut vähintään pisteen viidestä edellisestä kotiottelustaan. Viime viikolla Hämeen ritarit hävisivät vieraissa Kärpille ja voittivat vastaavasti KooKoon kotonaan 5–4.  

Henrik Haukeland torjuu tänään TPS:n maalilla. Teemu Väyrynen pelaa kakkosketjussa Ilari Filppulan ja Zach Budishin laidalla. Petrus Palmu siirtyy puolestaan kolmosen laitaan Patrick Bjorkstrandin ja Lauri Pajuniemen rinnalle. Ykkös- ja nelosketjut jatkavat samassa koostumuksessa kuin lauantaina Kuopiossa.