101

karuselli_kausikortti21-22.jpgkaruselli_tps_shop.jpgkaruselli_hunajacast[909].jpg
Seuraava kotiottelu
TPS - Lukko MA 10.5. 16:00
12.2.2019

Uransa päättänyt Tallinder valmis seuraavaan haasteeseen

”Tämä vuosi on tehnyt minulle pelkkää hyvää.”

25636182797_d44da3aa02_o.jpg

Huomenna keskiviikkona turkulaisen jääkiekkoväen hyvästelevä Henrik Tallinder valmistautuu elämänsä seuraavaan askeleeseen. Mitä tapahtuu, kun pitkä ja menestyksekäs peliura päättyy ja on aika suunnata seuraavaan haasteeseen?

Tallinderin osalta viime kevääseen päättynyt peliura toi hänen elämäänsä aukon, jota hän ei aluksi edes yrittänyt täyttää millään ylimääräisellä tai korvaavalla päivittäisellä toiminnalla.

– Monet uransa lopettaneet pelaajat antoivat minulle yhtä ja samaa ohjetta: ”Pidä vuosi lomaa, äläkä tee mitään.” Minulla oli tähän vaihtoehtoon onneksi mahdollisuus ja päätin sen myös käyttää. Tämä vuosi on tehnyt minulle pelkkää hyvää, myöntää Tallinder.

– Ero siihen jääkiekkoammattilaisen arkeen on luonnollisesti valtava. Vastaavasti nyt minulla on ollut aikaa miettiä mitä haluan tehdä seuraavaksi. Olisi ollut ajattelematonta ryhtyä vain tekemään jotain pelkän tekemisen vuoksi. Kaikella täytyy olla jokin tarkoitus, ruotsalainen painottaa.

Mitä kaipaat pelaajauraltasi?

– Voittamista joukkueen kanssa ja sen tien kulkemista yhdessä, joka parhaimmillaan johtaa voittoihin tai jopa mestaruuksiin. Totta kai kaipaan myös sitä arkea pukukopissa, jossa iso porukka pelaajia on kuin yhtä perhettä. Sellaista samanlaista tunnetta on vaikea saada muualta.

Mitä asioita et ikävöi jääkiekkoilijan arjesta?

– Fyysistä ja henkistä painetta laittaa ja ladata itseään valmiiksi päivästä ja pelistä toiseen. Vaikka ikää tulee, niin siihen paineeseen on vaikea tottua. Kun tahdot lyödä itsestäsi parhaan mahdollisen version pöytään joka päivä harjoituksissa sekä jokaisessa ottelussa, niin kyllä se on vaativa kokonaisuus.

Kun keskustelu kääntyy tulevaisuuteen, hehkuu Tallinderin äänessä aito innostus. Jotain on selvästi suunnitteilla. Jotain uutta ja kiehtovaa.

Mutta mitä?

– Haluan vain päästä ylipäätään tekemään asioita! Se on se päällimmäinen tunne tällä hetkellä. Suunnitelmia on olemassa.

Millaisia suunnitelmia? Löytyykö uusi työ jääkiekon parista?

– Valmentaminen olisi tässä tilanteessa kenties se helpoin ratkaisu. Tai ylipäätään jääkiekon kanssa toimiminen. Kyllä se minua kiinnostaa, pyörittelee Tallinder salaperäisesti.

Olette asuneet yhä Turussa perheesi kanssa. Löytyykö uusi työtehtävä täältä?

– Todennäköisesti muutamme Turusta nyt pois, mutta palaamme tänne kyllä joka kesä. Tämän hetken tilanne näyttää kuitenkin siltä, että vaihdamme kaupunkia.

Tässä on nyt mitä erinomaisin paikka sanoa terveisesi turkulaisille ja TPS:n kannattajille. Sana on vapaa, Henrik.

– Mistä aloittaisin? Tuota…ensinäkin haluan kiittää kaikkia koko sydämestäni. Kannattajille haluan sanoa sen, että en unohda teitä ja teidän tukeanne koskaan. Teidän välittämisen tunsi kaukalossa ja kaukalon ulkopuolella. Pitäkää kiinni tuosta asenteesta, sillä se ei jää pelaajilta huomaamatta!

– Turkulaisille ihmisille olen kiitollinen ystävällisyydestä ja iloisuudesta, jota vuosien aikana heiltä sain. Turku on hieno kaupunki, jossa eläminen ainutlaatuisen hienoa.

 

On aika kiittää Henrik Tallinderia vielä kerran. Tehdään se yhdessä. Lippusi keskiviikon otteluun nappaat TÄÄLTÄ!