011

karuselli_kausikortti21-22.jpgkaruselli_tps_shop.jpgkaruselli_jaaexpot.jpegkaruselli_hunajacast[909].jpgkaruselli_kumppani.jpeg
31.3.2020

Turun Palloseura vahvistaa urheiluosaamistaan uudella johtoryhmällä

Saku Koivu, Rauli Urama ja Erkka Westerlund rakentavat pohjaa urheilulliselle menestykselle.

artikkeli_urheilujohto.jpg

Turun Palloseura vahvistaa urheiluosaamistaan ja vie jääkiekkoseuran toimintansa uudelle tasolle. Seuran urheilutoiminnan suunnittelusta ja seurannasta vastaa 1.5. alkaen HC TPS:n ja TPS Juniorijääkiekko ry:n yhteinen urheilun johtoryhmä. Ryhmään kuuluvat toukokuussa seuran urheilujohtajana aloittava Rauli Urama, Saku Koivu ja Erkka Westerlund, joka toimii myös johtoryhmän puheenjohtajana.

Johtoryhmän tehtävänä on suunnitella ja kehittää TPS:n osaamista ja olosuhteita pitkäjänteisesti, operatiivisen toiminnan tukena. Tavoitteena on luoda seuralle tunnistettava valmennuskulttuuri ja urheiluidentiteetti.

–  Tämän kovan ammattilaisryhmän johdolla me luomme edellytykset pitkäjänteiselle ja kokonaisvaltaiselle toiminnalle sekä urheiluseurakulttuurille. Työtä tehdään jatkossa entistä strategisemmin ja tiiviimmin yhdessä, kaikkien TPS-toimijoiden kesken, taustoittaa HC TPS:n puheenjohtaja Veli-Pekka Marin.

– Onnistuessamme luomme olosuhteet, jossa pelaaminen, valmennus ja urheilujohtaminen ovat kansainvälistä huipputasoa. Tavoitteena on entistä vankempi pohja urheilumenestykselle – ja samalla seura tarjoaa alueen nuorille mahdollisuuden kasvaa sekä urheilijoina että ihmisinä, jatkaa HC TPS:n hallituksen jäsen Westerlund.

Johtoryhmä tukee operatiivista johtoa ja raportoi hallitukselle

Johtoryhmä työskentelee läheisessä yhteistyössä HC TPS:n toimitusjohtaja Santtu Jokisen, pelaajakoordinaattori Tomi Kallion ja valmennuspäällikkö Mika Suoraniemen kanssa. Urama on puolestaan TPS:n urheilujohtajana johtoryhmän linkki seuran operatiiviseen toimintaan. Urama siirtyy Turkuun Jääkiekkoliiton huippu-urheilujohtajan tehtävästä, ja tuo yhtälöön kokonaisvaltaisen ja kansainvälisen osaamisensa.

– HC TPS ja TPS Juniorijääkiekko ry antavat johtoryhmälle kokonaisvastuun urheilun kehittämisestä. Me toteutamme päätöksiä ja vastaamme tuloksista. HC TPS:n omistajien sitoutuminen seuran tulevaisuuteen on kokoluokaltaan vaikuttava. Se mahdollistaa tämän uuden yksikön, jonka avulla hyödynnetään koko organisaation voimavarat, tuijottamatta hallinnollisia rakenteita, kertoo Urama.

– Minulla on tukenani kaksikko, jonka asiantuntemus hakee vertaistaan. Tässä ryhmässä yhdistyvät perinne, arvot, kokemus ja persoonat – ja jatkuva palo myös käytännön työhön, Urama jatkaa.

Saku Koivu tuo johtoryhmään oman kokemuksensa sekä vaatimustason pelaajan kehityspolulle kohti ammattilaisuutta, Westerlund puolestaan valmentajien osaamisen kasvattamiseen.

– Meillä on yhdessä valmennuksen huippuosaajien kanssa mahdollisuus nostaa perinteikäs ja menestynyt seura uudelle tasolle. Perusta on vahva ja mahdollistaa uuden rakennustyön sekä toiminnan kehittämisen. Meidän pitää uskaltaa olla myös kriittinen, ja tiedostaa, että nykyinen taso ei riitä. Tulevaisuuden menestykseen vaaditaan jokapäiväisen tekemisen laatua, ja siinä meidän pitää olla parempia, linjaa Koivu.

– Kyse on myös TPS:n seurakulttuurin kehittämisestä ja yhteisöllisyyden kasvattamisesta. Haluamme vastata johtamisen ja valmentamisen muutosvaatimuksiin, jotka kiinnittyvät laajempaan yhteiskunnalliseen muutokseen. Menestyminen vaatii uudenlaista yhteisöllisyyttä, jossa näkyy keskinäinen arvostus, jatkuva oppiminen ja vuorovaikutustaidot. Haluamme olla tämän muutoksen kärjessä, ja muutos lähtee organisaation sisältä, jatkaa Westerlund.

– Uusi urheilutoimen johtoryhmä on TPS Juniorikiekon näkökulmasta loistava, toivottu ja myös meidän puolelta edistetty ja tuettu ratkaisu, joka varmistaa täysin saumattoman pelaajapolun TPS jääkiekossa. Kun katsoo mitkä nimet muodostavat johtoryhmän, niin kaikki ymmärtävät kuinka loistavan tuen ja asiantuntemuksen piirissä jokainen pelaaja ja valmentaja saa toimia ja kehittyä TPS:ssä, aina Kiekkokoulusta Liigajoukkueeseen asti, iloitsee TPS Juniorijääkiekon puheenjohtaja Pekka Lehmus.

– Tämä on upea lisä jo nykyiselläänkin erittäin laadukkaaseen juniorityöhömme ja sopii täydellisesti myös kohta julkaistavaan uuteen TPS Juniorijääkiekon strategiaan, jatkaa Lehmus.

Urheilun johtoryhmä toimii HC TPS:n hallituksen hyväksymän strategian ja budjetin puitteissa ja vastaa seuran pitkäjänteisestä kehittämisestä hallitukselle. Urheilujohtaja Urama vastaa urheilun operatiivisesta toiminnasta. Hän vahvistaa pelaajavalinnat, ja päävalmentajaa valittaessa esittää ehdokkaansa hallitukselle, johtoryhmässä käytyyn keskusteluun ja analyysiin perustuen.