171

karuselli_kausarit[886].jpgkaruselli_tps_shop.jpgkaruselli_hunajacast[909].jpg
Seuraava kotiottelu
TPS - Sport KE 20.1. 18:30
18.9.2020

TPS:n U18 SM-joukkue aloittanut kautensa voitokkaasti 

TPS on kolmen ottelun voittoputkessa.

49170378182_bad25ff469_k.jpg

TPS aloitti kautensa Helsingissä tappiolla HIFK:ta vastaan (4–1), mutta seuraavana päivänä voitti Kiekko-Vantaan voittolaukausten siivittämänä Impivaaran jäähallissa (5–4)Viime viikonloppu oli onnistunut, sillä TPS voitti molemmat ottelut. Lauantaina kaatui Lukko kotona Impivaarassa 3–1 sekä sunnuntaina Jokerit Ilmalassa jatkoajan päätteeksi (3–2). Tällä hetkellä TPS löytyy sarjataulukon sijalta viisi, seitsemällä sarjapisteellään. 

B-nuorten päävalmentaja Anatoli Bogdanov on ollut tyytyväinen joukkueensa suorituksiin. 

“Tuloksellisesti olemme tyytyväisiä, neljästä pelistä kolme voittoa. Varsinkin tuo Jokerit-voitto: Jokerit kuitenkin tässä sarjassa lähtökohtaisesti kärkipään joukkueitaPositiivinen alku, mutta tämä on vasta alku ja mennään eteenpäin, pidetään tulokset positiivisina. 

Bogdanovin mielestä erityisesti viisikon rakenteet, puolustus ja maalivahtipeli ovat olleet vahvoja. 

Viisikon rakenteet, maalivahtipeli ja puolustuspelaaminen ovat olleet vahvaa. Uskallus ja kamppailupelaaminen on ruokkinut rohkeutta. Viisikon puolustuksessa on alkanut löytyä yhteistä säveltä. 

Sen sijaan Bogdanov kertoo, että hyökkäyspelaamisen määrätietoisuudessa ja tehokkuudessa on jäänyt parannettavaa. 

“Sanotaan, et parannettavaa on juuri hyökkäyspelaamisessa. Aina, kun kiekon kanssa pelaamme, pitäisi olla tehokkaampia ja määrätietoisempia. Kyl me paikkoja saamme, mutta pitäisi saada niistä sisään. Pikkuhiljaa rakennetaan meidän palapeliämme ja opimme, et mikä on vaatimustaso. Joukkue on rakenteeltaan todella nuori ja siksi on ollut vielä monilla hieman harjoittelua.” 

TPS:n alle 18-vuotiaiden joukkueessa pelaa vasta 14-vuotias superlupaus Aron Kiviharju. Kiviharjun edesottamukset ovat olleet Bogdanoville miellyttävä yllätys. 

“Mielestäni Kiviharju on mennyt samoja uria kuin koko joukkue. Siinä hypyssä U16 ja U18 -joukkueiden välillä on kuilu, kun peli nopeutuu ja vastustajat paranevat. Paljon se vaatii, mutta koko ajan siitä oppii. Jos tuo sama into jatkuu, Kiviharjulla on kirkas tulevaisuus. On ollut miellyttävä yllätys, että tosi nuorella pelaajalla on jo noin hyvä meno. Poika on vasta 14-vuotias ja pelaa 18-vuotiaiden kanssa - toivottavasti kehitys jatkuu samanlaisena! 

Joukkueen alkusarja jatkuu lauantaina Porin pimenevässä illassa Ässiä vastaan. Bogdanov odottaa lauantailta tasaista kamppailua. 

“Aika herkullinen asetelma, koska siel on tämän hetken sarjan kuumin vastustaja, joka on aloittanut voitokkaasti. Pori on hieno paikka pelata lauantai-iltana ja viikon päästä pelataan uudestaan heitä vastaan. Mielenkiinoista näh, mihin rahkeet riittävät. Odotan tasaista kamppailua, ja jos suoritus on hyvä, niin tulos voi olla aika lähellä positiivista.” 

TPS:n ja Ässien välinen ottelu striimataan mahdollisesti Ässien toimesta. Pääset Ässien kanavalle tästä. 

 

Artikkelin kirjoittaja on TPS:n TET-harjoittelija Riku Hatakka