191

karuselli_kausarit[886].jpgkaruselli_tps_shop.jpgkaruselli_hunajacast[909].jpg
Seuraava kotiottelu
TPS - Sport KE 20.1. 18:30
29.3.2019

TPS:n kausi päättyi kyyneliin

HPK ratkaisi semifinaalipaikan jatkoerässä.

 33591401598_8260987201_k.jpg

Turun Palloseuran kausi päättyi katkeraan tappioon neljännesfinaalisarjan viidennessä ottelussa. Armoton taistelu ei riittänyt ja Hämeenlinnan Pallokerho voitti ottelun jatkoerän jälkeen lukemin 3–2 ja etenee Liigan semifinaaleihin voitoin 4–1.

Tapahtumia ja tunteita ei värikkäästä ensimmäisestä erästä puuttunut. TPS tuli hyvällä ilmeellä otteluun ja hallitsi ensimmäisten minuuttien tapahtumia täysin. Vain minuutin ja 41 sekunnin jälkeen Ilari Filppula siirsi kotijoukkueen 1–0-johtoon ja teki kauan kaivatun ottelun avausmaalin ensimmäistä kertaa tässä sarjassa. Filppula löi irtokiekon tyhjään HPK-maaliin. Syöttöpisteet keräsivät Otto Nieminen ja Aleksi Salonen.

Kauaa hyvästä vaiheesta ei kuitenkaan ehditty nauttia.

Ajassa 5:41 Ilkka Heikkinen painoi puhtaan taklauksen HPK-hyökkääjä Filip Krivosikiin, joka jostain toistaiseksi tuntemattomasta syystä heittäytyi jään pintaan naamaansa pidellen. Heikkinen ajettiin pukukopin uumeniin ja HPK:lle annettiin 5 minuuttia ylivoimaa. Janne Tavi tasoitti TPS-alivoiman hyvästä taistelusta huolimatta ja lukemat 1–1.

Dramaattisesti tilanteessa loukkaantunut Krivosik palasi kuin ihmeen kaupalla takaisin kentälle toiseen erään.

Avauserässä nähtiin myös toinen ulosajo, kun kokenut HPK-puolustaja Arto Laatikainen vapautui jäähyaitiosta ja taklasi kuolleesta kulmasta Lauri Pajuniemeä päähän. TPS:lle vuorostaan 5 minuutin ylivoima.

TPS ei kuitenkaan onnistunut hyödyntämään pitkää ylivoimaansa. 

Toisessa erässä HPK sai jälleen pelinsä rullaamaan ja hallitsi kenttätapahtumia. Kaapo Kakko pääsi yrittämään maalintekoa rangaistuslaukauksesta erän puolessa välissä ja haki ratkaisua Larmin kilpikäden puolelta, mutta ei onnistunut ohittamaan HPK-vahtia. 18 sekuntia myöhemmin TPS-puolustuksen keskelle avautui tila, jonka HPK käytti armotta hyväkseen. Niclas Lucenius siirsi lukemat 1–2.

HPK pyöritti maalin jälkeen jälleen peliä pitkään TPS-päädyssä ja pakotti turkulaispuolustuksen virheisiin ja hätäisiin ratkaisuihin, mutta erätauolle selvittiin ilman lisäosumia. TPS sai myös omat tilaisuutensa erän loppuminuuteilla, mutta Larmi toimi HPK:n viimeisenä lukkona.

Kolmas erä ei alkanut aivan toivotulla tavalla, kun HPK täräytti kiekon kymmenen sekunnin pelin jälkeen ylärimaan. TPS löysi kuitenkin jälleen punaisen langan ja pääsi pelin päälle. Ajassa 52.15 TPS onnistui viimein ylivoimalla, kun HPK kärsi joukkuerangaistusta. Santeri Lukka nappasi kiekon Oula Palveen aloitusvoiton jälkeen ja levitti sen oikealla puolella lapa pystyssä odottaneelle Kaapo Kakolle. Kakko täräytti kiekon suoraan syötöstä tolpan kautta ohi Emil Larmin ja ottelu tasoihin 2–2.

HPK sai taas hienoisen otteen erän lopussa, mutta TPS puolusti laidoilla pyörineet HPK-paineet pois parhaimmilta maalipaikoilta. Loput hoiti Henrik Haukeland. Kun lisämaaleja ei enää nähty, jouduttiin ratkaisu hakemaan jälleen jatkoajalta.

TPS hallitsi jatkoajan tapahtumia ja sai luotua omat huippupaikkansa, mutta lopullisen ratkaisun iski HPK:n Otto Paajanen ajassa 69.28.

– No ei tietenkään ole hyvä fiilis. Hienosti saatiin vielä peli 2-2:een ja jatkoajalla se on yksi maali ja se voi tulla ihan kummalle tahansa. Oli hienoa kuitenkin saada vielä yleisö mukaan, kommentoi pettynyt Kaapo Kakko.

– Ihan huikea meteli tänäänkin hallissa ja muutenkin koko kauden ajan. Hyvät on fanit ja jatkakaa samaan malliin, lähetti Kaapo vielä viimeiset terveisensä upealle turkulaisyleisölle.