181

karuselli_kausarit[886].jpgkaruselli_tps_shop.jpgkaruselli_hunajacast[909].jpg
Seuraava kotiottelu
TPS - Sport KE 20.1. 18:30
15.4.2020

TPS:n harjoituskausi käynnistyi Gatorade Centerissä

”Onhan tämä täysin erikoinen ja omalaatuinen tilanne.”

juhanijasu_artikkeli.jpg

Turun Palloseuran Liiga-joukkueen valmistautuminen tulevaan kauteen käynnistyi virallisesti keskiviikkona. Poikkeusolosuhteista huolimatta TPS pystyi toteuttamaan yhdessä lääkärien kanssa suunnitellun testiprotokollan, jossa huomioitiin viranomaisten antamat ohjeistukset etäisyyksien sekä kokoontumisten osalta.

Turkulaisseuran osalta tämä tarkoitti käytännössä sitä, että yksi pelaaja kerrallaan suoritti Gatorade Centerin kuntosalissa pyöräergometritestin, jolla selvitettiin pelaajien nykykuntoa. Pelaajat saapuivat myös hallille porrastetun aikataulun mukaisesti, ylimääräisiä kontakteja vältellen.

Kunkin pelaajan testaamista vahtivat sekä valvoivat asianmukaisilla etäisyyksillä TPS:n fysiikkavalmentajat Risto Rosendahl ja Vesa Vuori.

Loppuviikon ajan kestävän testirupeaman päätteeksi TPS:n pelaajat harjoittelevat kukin itsenäisesti etätöiden merkeissä, yksilöllisten ohjelmien ohjaamana sekä viranomaisohjeistuksia noudattaen.

Yksi keskiviikon maitohappopitoiselle pyörämatkalle osallistunut oli Tapparasta Turkuun siirtynyt Juhani Jasu. Kokenut keskushyökkääjä asteli Gatorade Centerin parkkipaikalta hallin uumeniin hymyssä suin.

– Pakko myöntää, että ihan jännitti aamulla. Lähinnä siis se, että löydänkö oikeasta ovesta sisälle. Hienolta tuntui astua halliin TPS:n pelaajana, vaikka onhan tämä täysin erikoinen ja omalaatuinen tilanne koronaviruksen myötä, tuumaili Jasu tuntojaan.

– Pyörätesti tähän paikkaan antaa ne arvot kropasta, joiden avulla harjoittelua lähdetään nyt suunnittelemaan ja ennen kaikkea toteuttamaan.

Jasun ja muiden pelaajien osalta tilanne vaatii sopeutumista, turvallisuustekijöiden huomioimista sekä luonnollisesti positiivisuutta.

– Nyt täytyy vain rakentaa ne tavat, joiden turvin pääsee mahdollisimman hyvään kuntoon näissä olosuhteissa. Onhan tämä täysin erikoinen ja omalaatuinen tilanne. Tästä se uuteen kauteen valmistautuminen joka tapauksessa alkaa ja ensimmäinen askel uuteen aikaan on otettu, linjaa Jasu.

– Yleensä uuden kauden ensimmäisestä harjoituksesta lähtien pääsee tutustumaan uusiin joukkuekavereihin ja tekemään töitä yhdessä. Nyt se työn tekeminen käynnistyi kyllä täysin yksin tuon kuntopyörän päällä. Joukkuekemian rakentaminen siirtyy nyt myöhäisempään ajankohtaan, mutta mennään rauhallisen luottavaisena eteenpäin, kahden Suomen mestaruuden Jasu miettii.

 

HC TPS:n harjoitusryhmä

Maalivahdit:

Rasmus Tirronen

Julius Pohjanoksa

Eetu Anttila

Tomas Keinänen

Puolustajat:

Olli Kaskinen

Eemil Viro

Valtteri Pulli

Aleksi Anttalainen

Henrik Larsson

Elias Laitamäki

Ruben Rafkin

Hyökkääjät:

Topi Nättinen

Markus Nurmi

Zach Budish

Arttu Nevasaari

Lauri Pajuniemi

Lauri Korpikoski

Petteri Wirtanen

Juuso Pärssinen

Aarne Intonen

Hannu Kuru

Topias Haapanen

Joel Janatuinen

Juhani Jasu

Eetu Liukas

Mikael Pyyhtiä

Leevi Teissala (juniorisopimus)

Kalle Väisänen (juniorisopimus)