261

karuselli_kausarit[886].jpgkaruselli_tps_shop.jpgkaruselli_hunajacast[909].jpg
Seuraava kotiottelu
TPS - HIFK KE 27.1. 18:30
11.3.2020

TPS:n A-nuoret ryöstöretkellä

Turun Palloseuran A-nuoret ottivat puolivälieräsarjan ensimmäisen kiinnityksen!

49641295977_ef54a2b12b_k.jpg

Kärpät-TPS 2–5 (0–1, 0–2, 2–2)

Turun Palloseuran A-nuoret matkustivat keskiviikkoillaksi Ouluun ensimmäiseen puolivälierään. Runkosarjan kärkijoukkue Kärpät isännöi turkulaisia ottelusarjan avausottelussa. TPS lähti metsästämään kamppailusta vierasvoittoa liigakokemusta uhkuvalla kokoonpanolla ja samalla ensimmäistä kiinnitys kohti välieriä.

Lähtökohdat otteluun olivat tasaväkiset ja kamppailusta odotettiin erittäin tiukkaa. Ensimmäiset 20 minuuttia todistivat odotukset oikeiksi ja erässä nähtiinkin vain yksi maali. Osumasta vastasi Turun Palloseura ja puolustaja Eemil Viro.

Nuoren puolustajan täysosuma syntyi erän puolivälin ylityttyä, ylivoiman jälkitilanteesta. Enempää maaleja ei erässä nähty ja pukusuojiin siirryttiin turkulaisten 0–1 -johdossa. Ensimmäisen erän tasaisuudesta kertovat hyvin maalivahtien torjunnat, sillä molemmille veräjänvartijoille kirjattiin yhdeksän torjuntaa.

Toisessa erässä kirjattiin pelkästään kaksi tilastomerkintää ja tilanteiden välissä oli vain 43 sekuntia. Molemmat tapahtumat olivat maaleja ja kummastakin vastasi Palloseura. Ensin ajassa 34.07 puolustaja Eemil Viro vei illan toisellaan turkulaiset 2–0 -johtoon, eikä aikaakaan, kun kiekkoa kaivettiin uudelleen Kärppien verkosta.

Erän toisesta maalista vastasi vain hetkeä myöhemmin Leevi Teissala. Esityön osumaan tekivät Olli Kaskinen, sekä Olli Valtola. Lisäosumia ei erässä nähty ja toiselle erätauolle lähdettiin mustavalkoisten 0–3 -johdossa.

Kolmatta erää ehdittiin pelata noin neljä minuuttia, kun kotijoukkue onnistui iskemään kamppailun ensimmäisen maalin ylivoimalla. TPS:n kahden maalin johdossa edettiin aina kolmannen erän puoliväliin asti. Ajassa 49.26 Kärppien Tommi Järvitalo toi kotijoukkueen maalin päähän niin ikään ylivoimalla.

Osuman jälkeen oululaiset lähtivät hakemaan vimmatusti kolmannen erän kolmatta maalia ja samalla tasoitusta. Aika kului kuitenkin kohti loppuaan ja kärppälauma oli pakotettu yrittämään tasoitusta ilman maalivahtia.

Kärpät onnistui ottelussa kahdesti ylivoimalla, mutta TPS:n Aarne Intonen onnistui kahdesti tyhjään maaliin. Intosen molemmat osumat syntyivät viimeisen minuutin aikana ja molempiin maaleihin syöttäjäksi kirjattiin Markus Nurmi. Kaksi tyhjää maalia sinetöivät kamppailun ja TPS nappasi ottelusarjan ensimmäisen kiinnityksen! Loppulukemat Oulussa kirjattiin numeroin 2–5.

– Kokonaisuudessaan erittäin hyvä ja laadukas jääkiekkopeli molemmilta joukkueilta! Todella tärkeä voitto ja tästä on hyvä jatkaa lauantaina Turussa! Toivottavasti ihmiset löytävät hallille ja yhdessä pystymme ottamaan toisen kiinnityksen, tuumaili hyökkääjä Juuso Pärssinen ottelun päätyttyä.

TPS isännöi Oulun Kärppiä puolivälieräsarjan toisessa ottelussa lauantaina 14. päivä maaliskuuta Gatorade Centerissä kello 12.00!