231

karuselli_kausarit[886].jpgkaruselli_tps_shop.jpgkaruselli_hunajacast[909].jpg
Seuraava kotiottelu
TPS - HIFK KE 27.1. 18:30
22.10.2019

TPS:n A-nuoret kovassa lennossa

"Meillä on valoisa tulevaisuus ja täältä on tulossa hyviä poikia."

48808570172_1a33c3d1a8_k.jpg

Turun Palloseuran A-nuoret ovat aloittaneet kauden vahvasti. Kauden kolme ensimmäistä ottelua olivat joukkueelle tappiollisia, mutta koneiden käynnistyttyä suunta on ollut noususuhdanteessa. Joukkue on kerännyt tasaisesti pisteitä ja sarjataulukossa 32 pisteellä irtoaa kuudes sija.

19 pelatusta ottelusta on kertynyt 11 voittoa. Rikkonaista alkukautta varjostivat poissaolot, sillä osa joukkueesta oli maajoukkueen mukana ja osa suorittamassa varusmiespalvelusta.  Poissaolijoiden palattua alkoi pisteitä taas kertyä. Syyskuun loppupuolella joukkue oli kovassa lennossa, kun kuudesta peräkkäisestä ottelusta kertyi saman verran voittoja.

– Alku oli meille todella haastava, kolme peliä ja kolme tappiota. Sen jälkeen saatiin hyvä pätkä ja nyt ollaankin menty voitto-tappio-linjalla, puntaroi A-nuorten valmentaja Hermanni Vidman alkukauden edesottamuksia.

– Tällä hetkellä ollaan aika lailla siellä missä odotettiinkin tässä kohtaa olevan. Mutta katseet ovat totta kai ylöspäin ja hienoa, että ollaan pystytty kehittymään! Peli on mennyt eteenpäin, niin siinä mielessä ollaan myös hyvässä tilanteessa. Ei kuitenkaan vielä olla tyytyväisiä siihen, mitä ollaan tähän mennessä saatu aikaiseksi, jatkaa Vidman.

A-junioreista Liiga-joukkueen mukana on nähty tällä kaudella kaksi pelaajaa, Aarne Intonen ja Jesper Larinmaa. Nuorten joukkueen kantaviin voimiin lukeutuvat Intosen ja Larinmaan lisäksi Arttu Nevasaari, Juuso Pärssinen, Olli Valtola sekä Mikael Pyyhtiä.

Kyseisten herrojen hyvät otteet eivät ole tulleet kenellekään yllätyksenä, mutta Vidmanin mukaan etenkin joukkueen tulokkaat ja nuoriso-osasto ovat nostaneet päätään ja päässeet hyvin mukaan joukkueeseen. Etunenässä Väinö Sirkiä, Eetu Liukas ja Eemil Viro.

– Kärkipelaajista me odotettiinkin, että sen osaston pitää meillä kantaa! Pitää olla todella tyytyväinen tähän nuorempaan kaartiin, jota on tullut sisään ja pojat ovat ottaneet hyvin paikkansa joukkueessa, hehkuttaa Vidman.

– Joukkueen sisällä henki on hyvä! Tekeminen kentällä kuin myös sen ulkopuolella on korkealla tasolla. Kentällä positiivinen asenne näkyy rohkeina ratkaisuina ja itseluottamuksen turvin joukkue onkin onnistunut viimeistelemään paljon maaleja.

– Meillä on koko alkukauden ollut todella hyvä ilmapiiri joukkueessa! Työmoraali on erittäin korkealla, mutta tärkeintä että pojat nauttivat pelaamisesta, kertoo Vidman.

– Pyritään pelaamaan hyvää ja iloista lätkää, mutta onhan tässä tekemistä, että saadaan peliä vielä vähän paremmaksi. Siinä mielessä meillä on valoisa tulevaisuus ja täältä on tulossa hyviä poikia, kiteyttää valmentaja Vidman kääntäen katseet jo tulevaan.

A-nuorten alkusarjan tulevat kotipelit:

25.10.2019   18:30           TPS–Tappara, Gatorade Center

1.11.2019     18:30           TPS–KalPa, Gatorade Center

2.11.2019     14:00           TPS–Lukko, Gatorade Center

29.11.2019   18:30           TPS–Ässät, Tarvasjoki

30.11.2019   16:00           TPS–KooKoo, Gatorade Center

4.12.2019     18:30           TPS–Jokerit, Gatorade Center