171

karuselli_kausarit[886].jpgkaruselli_tps_shop.jpgkaruselli_hunajacast[909].jpg
Seuraava kotiottelu
TPS - Sport KE 20.1. 18:30
18.9.2020

TPS:n A-nuoret kohti kovaa viikonloppua

TPS on aloittanut kautensa kahdella voitolla ja kahdella tappiolla. 

49440315587_0ee6682213_k.jpg

Ensimmäinen viikonloppu oli voitokas, kun ensin Helsingin HIFK:sta irtosi voitto jatkoajan jälkeen ja seuraavana päivänä Ässät saivat lähteä tappio mukanaan kotiin Turusta. Seuraava viikonloppu oli edellisensä vastakohta, kun Rauman vierasreissulta Lukkoa vastaan ja viime lauantaina Turussa Jokereita vastaan sarakkeeseen ilmestyi tappio. 

A-nuorten päävalmentaja Hermanni Vidman pitää joukkueensa suorituksia isossa kuvassa hyvinä, mutta parannettavaa löytyy. 

“Pelasimme heikon ottelun HIFK:ta vastaan, mutta voitimme silti. Ässiä vastaan pelasimme hyvin. Lukko-peli oli hyvin tasainen. Jokerit-pelissä pelasimme meidän peliämme ja olimme jatkuvasti niskan päällä, mutta muutaman henkilökohtaisen virheen sekä lopun tehottomuuden ja raivokkuuden puuttumisen vuoksi ottelu kääntyi Jokereille”. 

Vidmanin mukaan hyvää on ollut viisikkopelaaminen, kiekollisena pelaaminen paineen alla, sekä alivoimapeli, mutta parannettavaa löytyy. 

“Me olemme viisikkona, sekä paineen alla pelanneet hyvin ja alivoima on ollut vahvaa. Vaikka kokonaiskuvassa olemme pelanneet hyvin, myös parannettavaa löytyy. Haluamme tehokkuutta lisää, sekä kehittää ylivoimapeliä.” 

Joukkueen tehokkain pelaaja ensimmäisissä peleissä on ollut keskushyökkääjä Aarne Intonen. Intonen on soittanut maaliverkkoja kuudesti ja antanut yhden maalisyötön, mitkä oikeuttavat sarjan pistepörssin kolmanneksi. Päävalmentaja Vidman näkee kuitenkin kehitettävää erityisesti pelin tasaisuudessa. 

“Parannettavaa löytyy. Rooli on ollut sellainen, että pitääkin pystyä tuloksen tekoon. Tasaisuudessa, perustekemisen tasossa ja ehjän 60 minuuttisen pelaamisessa on vielä parannettavaa. Valmennus odottaa Intoselta kokonaisvaltaisempaa peliä. Hän on kuitenkin pelaajia, jotka haluavat päästä isompiin ympyröihin. Matkaa on vielä, jotta pystyisi pelaamaan vaihdosta toiseen hyvällä tasolla.” 

TPS:n maalivahtitilanne on mielenkiintoinen. Ykkösmaalivahdin roolista taistelevat 21-vuotias Eetu Anttila ja 18-vuotias Emil Vuorio. Vidmanin mukaan paras maalivahti pelaa. 

“Paras maalivahti pelaa, kun molemmat ovat terveenä” Vuorio pelasi viikonloppuna, kun Anttila oli kipeänä. Valmennus valitsee sen, kuka on paras sillä hetkellä. Vuoriolla on nuorempana hyvä kausi alla B-junioreista, hän on tulossa päivittäin taistelemaan." 

TPS pelaa viikonloppuna tulikuumat tuplaottelut paikallisvastustajaa TuToa vastaan. Vidmanin mukaan TPS:n on keskittynyt enemmän omaan juttuun, eikä TuTon uudistuneesta joukkueesta ole oikein tietoa. 

“Olemme keskittyneet lähinnä omaan juttuun, omien haasteiden ratkomiseen ja miten meidän täytyy pelata. Meillä ei ole oikein tietoa TuTosta, kun aika paljon heidän joukkueensa on uudistunut ja iso osa ulkomaalaisia. Odottavainen tunnelma, että mitä sieltä tulee. Hienoa, että pelataan tuplapelit paikallisvastustajaa vastaan, pelaajille nämä ovat isoja pelejä. Meidän valmistautumisemme lähtee kuitenkin oman toiminnan kautta.” 

 

Palloseura isännöi tuplaotteluiden toista osaa sunnuntaina Gatorade Centerissä. 

Ottelu alkaa kello 16.00. Ottelussa ei ole ovilipunmyyntiä, joten osta liput ennakkoon TÄÄLTÄ!

HC TPS:n kausikortilla vapaapääsy U20-otteluihin. Kioskipalvelut aukeavat kello 15.00.

 

Jutun on kirjoittanut TPS:n TET-harjoittelija Riku Hatakka