051

tps_hpk_karuselli.jpgkaruselli_kausarit[886].jpgkaruselli_tps_shop.jpg
Seuraava kotiottelu
TPS - HPK LA 26.12. 17:00 OSTA LIPUT
9.10.2018

TPS:lle CHL-voitto Junost Minskistä

”Voitosta jää aina parempi maku.”

_m19279.jpg

TPS-Junost Minsk 3–1 (1–0, 1–1, 1–0)

Turun Palloseuran kauden viimeinen CHL:n kotiottelu päättyi ansaitusti voittoon valkovenäläisestä Junost Minskistä. Huolimatta siitä, että turkulaisten jatkopaikkahaaveet olivat kariutuneet ennen illan ottelua, nähtiin jäällä ryhdikäs ja ottelun voiton halunnut kotijoukkue.

TPS siirtyi 1–0 johtoon kahdeksan minuutin pelin jälkeen, kun Oskari Siiki suti irtokiekon maaliin. Esityön osumaan rakensivat Arttu Nevasaari sekä Hannu Kuru.

Toisessa erässä maalitehtailua jatkoi kotijoukkue. Erä oli ehtinyt vanhentua vain 27 sekuntia, kun Ilari Filppula ”sokeroi” läpiajonsa mestarillisella taidolla sekä tyylikkyydellä vieraiden maaliin. Syötön Filppulan osumaan leimasi Joe Piskula.

Minsk kavensi ottelua, kun toinen erä oli ehtinyt vanhentua reilut 13 minuuttia. Tämän enempää eivät vieraat kuitenkaan iskeneet kiekkoa ohi loistavan ottelun pelanneen TPS-vahti Henrik Haukelandin.

Päätöserässä Zach Budish ohjasi tuuria ja taitoa sekoittamalla loppulukemat 3–1. Syöttöpisteet Budishin osumasta korjasivat pirteästi esiintynyt Otto Nieminen sekä Ilkka Heikkinen.

– Voitosta jää aina parempi mieli kuin tappiosta. Toteutettiin mielestäni hyvin etukäteen sovittuja asioita ja siinä mielessä lopputulokseen voi olla tyytyväinen, mietiskeli TPS:n ensimmäisen iskenyt Siiki.

– Pelasimme viisikkona hyvin. Vaikka hyökkäsimme paljon, niin omaan päähän ei tullut hirveän paljon mitään ylivoimahyökkäyksiä.

Omasta maalistaan Siiki kommentoi tuttuun tapaan vaatimattomalla linjalla.

– Kyllähän tuosta takatolpalta lyö tyhjiin kuka tahansa! No, ei vaan kai siinä täytyy olla oikeassa paikassa oikeaan aikaankin. Kiva, että meni sisään, hymyili hyökkääjä.

TPS:n seuraava kotiottelu on lauantaina, jolloin koittaa odotettu kohtaaminen Tampereen Tapparaa vastaan. Viime kevään välieräsarjalle on aika ottaa syksyn ensimmäinen hyvitys ja tähän haluamme koko Turun mukaan!

Liput lauantaille löydät TÄÄLTÄ!