051

tps_hpk_karuselli.jpgkaruselli_kausarit[886].jpgkaruselli_tps_shop.jpg
Seuraava kotiottelu
TPS - HPK LA 26.12. 17:00 OSTA LIPUT
10.12.2019

TPS-yhteisö tekee yhdessä töitä

Turun Palloseuran junioritoiminta on vahvalla pohjalla.

49169669463_e3bc130b25_k.jpg

Kuluva vuosi lähenee loppuaan ja se tarkoittaa jääkiekkosarjojen jäämistä pienelle tauolle. TPS:n liigajoukkueella on vielä neljä ottelua jäljellä tämän kalenterivuoden puolella. Joulutauolle siirrytään 20.12. pelattavan HIFK-ottelun jälkeen. Pelit jatkuvat uudenvuoden jälkeen, kolmas päivä tammikuuta Tampereen Ilvestä vastaan. Joulun välipäivinä TPS nähdään kuitenkin jo tositoimissa Spengler Cupissa.

Ikäkausijoukkueiden sarjat seisahtuvat hieman pidemmäksi aikaa kuin liigan runkosarja. Tällä viikolla esimerkiksi A- ja B-nuorten joukkueet jäävät ansaitulle tauolle ja pelit jatkuvat vasta ensi vuoden puolella. TPS:n kivijalka ja perusta, eli junioritoiminta on ollut koko kauden hyvällä mallilla.

Ikäluokkien ykkösjoukkueet, sekä akatemiajoukkueet aina huipulle tähtäävästä vaiheesta nuorempiin ovat pelanneet alkukauden erinomaisesti. Palloseuran valmennuspäällikkönä toimiva Mika Suoraniemi pitää alkukautta erittäin onnistuneena kokonaisuutena.

– C-nuoret voittivat oman lohkonsa ja pääsivät sitä kautta SM-sarjaan. Pitää muistaa, että joukkueessa on paljon ikäluokkaa nuorempia pelaajia. C2-juniorit pääsivät kahdella tasavahvalla kilpajoukkueella jatkopeleihin ja B-juniorit painelivat suvereenisti SM-sarjaan, summaa Mika Suoraniemi nuorten joukkueiden edesottamuksia.

– A-nuoret ovat pelanneet hyvin ja ovat oman sarjansa kärkipään joukkueita! Meillä on erinomaisia ikäluokkia tulossa läpi seurapolun, joten kivijalka on hyvällä mallilla, jatkaa Suoraniemi.

Henkilökohtainen kehittyminen määrittää hyvin junioritoiminnan laatua. TPS:n kivijalasta on noussut uusia pelaajia juniorimaajoukkueeseen sekä aina joka vuosi on liigajoukkueeseen uusi junioreita. Tänäkin vuonna omat kasvatit kuten Markus Nurmi ja Lauri Pajuniemi ovat olleet liigamiehistön kantavia voimia. Tulevaisuuden nimiä edustavat jo muun muassa edustusjoukkueessa esiintyneet Juuso Pärssinen, Eemil Viro, sekä Aarne Intonen. TPS:n valmennuspäällikkö painottaa vahvasti koko seuran toimintaa ja sitä, miten töitä tehdään yhteisen seurapolun eteen. Kaikki ovat saman arvoisia, ketkä mustavalkoisia värejä kantavat.

– Valmentajat ovat tehneet aivan loistavaa työtä yhdessä muiden toimijoiden kanssa ja antaneet parhaan mahdollisen kasvualustan pelaajille. Eri pelaajapolun vaiheessa olevien yksilöiden kehitys ja pelaaminen kertoo juurikin siitä hyvästä työstä, mitä koko organisaatiossa tällä hetkellä tehdään.

Seuran toiminnassa jokapäiväiseen arkeen kuuluu kehittyminen. Pelaajia testataan ja sitä kautta kehitetään ammattimaisin ottein aina yläkouluiästä toisen asteen koulutukseen asti. Yhteistyötä pelaajien kokonaisvaltaisessa kehittymisessä tehdään muun muassa Hockey Testing Academy ry:n sekä Turun Seudun Urheiluakatemia kanssa. Laadukkaat puitteet, tietotaitoinen henkilöstö, sekä vilpitön halu ja into tehdä asioita parhaalla mahdollisella tavalla luo koko seurapolussa loistavan ympäristön pelaajan kehitykselle, niin kaukalossa kuin sen ulkopuolellakin.  

– Seuran urheilutoiminnan isona tavoitteena on ollut jatkuva laadun kehittäminen läpi TPS:n pelaajapolun. Eri yhteistyötahojen avulla pystymme lisäämään nimenomaan laatua toiminnassamme ja sitä kautta syntyy jälleen uusia laatuaskelia entistä ammattimaisempaan suuntaan.

– Valmentajien kehitys tulee siinä missä pelaajienkin kehitys! Joka päivä tehdään kovasti töitä ja pyritään kehittymään. Sellainen punainen lanka ja pyrkimys eteenpäin on iso asia TPS:n organisaatiossa, tiivistää Suoraniemi.