181

karuselli_kausarit[886].jpgkaruselli_tps_shop.jpgkaruselli_hunajacast[909].jpg
Seuraava kotiottelu
TPS - Sport KE 20.1. 18:30
30.12.2019

TPS vastaan Kanada

Turun Palloseura luistelee maanantai-iltapäivänä Spengler Cupin välieriin.

artikkeli_30.12.jpg

Turun Palloseura luistelee viikon alkajaisiksi Spengler Cupin välieriin. Maanantai-iltapäivällä Sveitsissä TPS kohtaa Kanadan maajoukkueen. Ottelu on Palloseuralle turnauksen neljäs ottelu. Kanadalaiset saalistivat kahdella voitolla oman lohkonsa piikkipaikan ja sitä kautta pääsivät suoraan välieriin. Heille kamppailu on turnauksen kolmas.

TPS kohtasi sunnuntaina puolivälierissä turnauksen isäntäjoukkue HC Davosin. Vaillant Arenan tuesta huolimatta Palloseura kuittasi ottelusta voiton lukemin 3–1. Ottelun ratkaisu syntyi kolmannessa erässä Joel Janatuisen lavasta. Janatuisen kahden maalin ansiosta TPS kaatoi Harri Pesosen ja Otso Rantakarin edustaman Davosin.

Palloseura on kokenut Spengler Cupissa yhden tappion. Turnauksen toisessa ottelussa Sveitsiläinen Ambri-Piotta voitti TPS:n numeroin 3–0. Tämän illan vierasjoukkue Kanada on pelannut yhden kamppailun vähemmän, kuin mustavalkoiset. Vaahteralehdet ovat voittaneet molemmat ottelunsa ja tehneet yhteensä yhdeksän maalia.

Kanadan maajoukkueessa luistelee Liigastakin tuttuja pelaajia. Iltapäivän ottelussa kokoonpanossa nähdään mitä luultavimmin Justin Danforth, Mathew Maione, sekä Ben Maxwell. TPS lähtee otteluun lähes samanlaisella kokoonpanolla, kuin eilen Davosia vastaan. Ainoastaan Oskari Lehtinen ja Aleksi Anttalainen nousevat mukaan illan kamppailuun. Rasmus Tirronen jatkaa maalilla.

– Neljäs päivä ja neljäs ottelu. Tänään korostuu taisteluilme, mutta pitää muistaa silti nauttia! Hienoa päästä pelaamaan Kanadaa vastaan ja varmasti tulee erittäin tiukka taistelu. He ovat tämän turnauksen yksi kovimmista joukkueista ja he tulevat varmasti kovalla asenteella kamppailuun, tuumaili puolustaja Aleksi Salonen ennen iltapäivän Kanada-ottelua.

– Kanadalaiset kunnioittavat lajia ja omaa maataan, eivätkä sen takia kyllä missään kohtaa lopeta pelaamista. Saamme antaa tänään aivan kaikkemme, mutta meillä ei ole mitään muuta kuin voitettavaa, jatkoi Salonen.