181

karuselli_kausarit[886].jpgkaruselli_tps_shop.jpgkaruselli_hunajacast[909].jpg
Seuraava kotiottelu
TPS - Sport KE 20.1. 18:30
13.12.2019

TPS tuli takaa, JYP vei lisäpisteen

Ottelu oli jo kolmas perättäinen, jossa ratkaisua haettiin varsinaisen peliajan jälkeen.

49214447006_6f385ca894_k.jpg

TPS-JYP 3–4 JA (0–0, 1–2, 2–1, 0–0, 1–2)

Turun Palloseuran kahden kotiottelun viikko saatiin päätökseen perjantaina, kun Gatorade Centeriin saapui vieraaksi Jyväskylän JYP. Ottelu oli kauden toinen keskinäinen kohtaaminen. Ensimmäinen osaottelu päättyi hurrikaaniryhmän 6–3-voittoon marraskuun ensimmäisenä päivänä.

Vierasjoukkue JYP lähti illan otteluun ilman tehotrioaan. Julius Nättinen, Miska Siikonen ja Petrus Palmu olivat maajoukkueen mukana. Sen sijaan TPS sai loukkaantumisista kärsineet Zach Budishin ja Eemil Viron takaisin kokoonpanoon.

Ensimmäiseen erään joukkueet luistelivat hieman varovaisin ottein, eikä kummassakaan päässä juhlittu laadukkailla tekopaikoilla. Erässä nähtiin kolme tilastomerkintää ja molemmat joukkueet pääsivät pöytäkirjaan. Maaleja ei nähty mutta kumpikin ryhmä pääsi pyörittämään ylivoimaa. Vierasjoukkue kahdesti ja TPS pääsi jauhamaan miesylivoimalla kerran. Täysosumia ei kuitenkaan nähty ja erätauolle siirryttiin maalittomassa tasatilanteessa.

Toinen erä tarjosi yhtä paljon maaleja, kuin ensimmäinen erä rangaistuksia. Vierasjoukkue aloitti maalitehtailun, kun ottelun toista erää oli pelattu seitsemän minuuttia. Robert Rooban tekemän johto-osuman jälkeen vieraat joutuivat rikkomaan ja TPS pääsi pyörittämään ylivoimaa toisen erän puolivälin tienoilla.

TPS:n ylivoima toisti tuttua kaavaa mitä tällä kaudella on totuttu näkemään. Henrik Larsson ja Ilari Filppula petaavat paikan ja Lauri Pajuniemi täräyttää kiekon vastustamattomasti verkon perukoille. Täysosuma oli nuoren hyökkääjän kauden 15.

Tasatilanteessa edettiin aina toisen erän viimeiselle minuutille asti, kunnes tilanne muuttui taas JYPin eduksi. Kokenut hyökkääjä Jani Tuppurainen pyrki hyökkäyksen päätteeksi syöttämään kiekon poikkikentän, mutta kiekko pomppasi Teemu Väyrysen varusteista Rasmus Tirrosen vartioimaan maaliin. Erätauolle siirryttiin onnekkaan pomppumaalin takia lukemissa 1–2.

Kolmannen erän ensimmäinen kymmenen minuuttia eivät tuoneet Palloseuralle tarvittavaa kavennusosumaa. Aika tiimalasissa valui kohti loppuaan, eikä JYPin kolmas maali tuonut lohtua. Jarkko Immonen vei vieraat kahden maalin johtoon, kun peliä oli jäljellä seitsemän ja puoli minuuttia. Tilanne alkoi näyttää siltä että, täysi pistepotti lähtee Jyväskylään TPS:n painostuksesta ja koko ottelun hallinnasta huolimatta.

Kaksi minuuttia ennen loppua ottelu sai kuitenkin uuden käänteen. Jyväskylän oma poika Topi Nättinen kuritti kasvattajaseuraansa ja toi kotijoukkueen maalin päähän! Nättisen kavennuksesta ehti kulua vain puoli minuuttia, kun ensimmäistä liigaotteluaan JYP-maalilla pelannut Niko Parkkinen joutui antautumaan uudelleen.

Tunnustuksen hienosta ottelusta ansainnut Parkkinen oli voimaton, kun Zach Budish pääsi lataamaan ranteella kiekon ylähyllylle. Loukkaantumisen jälkeen paluun kaukaloon tehneen jenkkihyökkääjän maalin jälkeen varsinaisella peliajalla ei lisää osumia nähty. TPS:n upean kirin jälkeen ratkaisua lähdettiin hakemaan jatkoajalta.

Viiden minuutin lisäajalla tapahtui molemmissa päissä. Tekopaikkoja syntyi kummallekin joukkueelle, mutta kiekko ei missään vaiheessa pomppinut maalipuiden sisään. Ratkaisua jouduttiin hakemaan keskiviikon tapaan voittomaalikilpailusta.

Turun Palloseuran ainoa onnistuja voittomaalikilpailussa oli kultakypärä Lauri Pajuniemi. Kolmantena laukonut Pajuniemi ohitti Parkkisen, mutta JYPin Julius Honka tasoitti tilanteen viimeisenä laukojana. Laukausjärjestystä vaihdettiin ja parin epäonnistuneen yrityksen jälkeen Jani Tuppurainen veivasi kiekon TPS-maaliin. Parkkinen torjui Lauri Korpikosken tasoittavan yrityksen ja kaksi pistettä lähti Jyväskylään.

– Aika outo peli, sillä tuntui, että hallitsimme ja olimme kiekolla parempia. Pystyimme rummuttamaan pitkiä hyökkäyksiä ja saimme luotua maalintekopaikkoja. Tänään pomppi kaverille, mutta ei voi kuin olla tyytyväinen siitä, että pystyimme tulemaan kahden maalin takaa-ajo asemasta tasoihin, summasi kauden 15. maalinsa iskenyt Lauri Pajuniemi ottelun päätyttyä.

TPS:n ottelut jatkuvat ensi viikon keskiviikkona Mikkelissä Jukureita vastaan.